Tagg väder

Om väder, vind & celibat

Kära Snö, det var jul för över en och en halv månad sedan. Du är sen. Du hade lika gärna kunnat skita i det för vi är inte sugna längre.

Jag vet inte hur det är för er, men personligen är jag rätt trött på kylan nu. Det är med besked dax för vår. Jag har inte råd att lägga massa pengar på tulpaner från Maxi. Det är hög tid att mina egna i min egna trädgård börjar dyka upp nu. Hög tid för vattnet att börja droppa, katterna att go kåtbananas och vitsipporna att släppa loss.

Jaja, jag vet att det är orealistiskt tidigt och jag vet att jag tjatar om vår i varenda text nu, men ändå. Det hade ju varit trevligt..

Sen sist vi sågs har jag hunnit opereras uppe på Kvinnokliniken UTAN utlovad narkos, blir dyngförkyld och gå upp två kilo. Awesome! Topp-3!
Jag känner mig totalt oanvändbar, tråkig och utbytbar när jag nu lever i doktorsordinerat celibat OCH med träningsförbud på grund av nämnde ingrepp och smitta. Jag blir alltså bara tjockare och tjockare och det helvetet som väntar när jag släpps ut kommer sannerligen inte bli nådigt. Fortsätter jag uppåt i denna takten lär jag väl ha närmare 45 kg att fajtas bort på crosstrainern om nån månad. Underbart. Jag får helt enkelt sluta äta vispgrädde, pommes och geléhallon till kvällsmat. Typiskt. Aldrig får man vara riktigt glad.

Bifogar en bild på min mobils väderapp som i förra veckan lät meddela att det vad -11°C ute men att det KÄNDES som -27°C. Eftersom jag är så transparent har många av er redan säkert sett den på Twitter (som jag för övrigt rekommenderar er som tycker att jag skriver för lite här att följa) och Facebook och G+, men ändå. Jag tycker det är ganska skoj. Så äkta dryga Halmstad liksom. Kör väder like a boss. Jag fattar ju givetvis att det är nånslags uträkning med vind i förhållande till luftfuktighet som ligger bakom, att det inte bara är nåt godtyckligt helt random, men ändå. Känns som att Halmstad saltar lite. Det passar mig bra.
Luleå:
- Vi körde -20°C här igår. Kallt som fanken! Ni då Halmstad? ..Va? Haha! Hade ni BARA -11°C??
Och Halmstad käftar emot med ett högstadiedrygt:
- AMEH! Lägg av!! Det var -11°C men det KÄNDES fan som -27°C så bara lägg ner!! väldigt trotsigt och obstinat som bara en västkustvinter kan bete sig.
Och varför är det aldrig åt andra hållet? +11°C grader ute men det KÄNNS som +27°C? Vad är det som ska till för nåt sånt? Det funkar inte va? Ingen idé att jag funderar vidare på den känner jag. Hejdå.

Blåsdag, sovdag, fredag.

När folk frågar varför man vill gå ner i vikt kan man alltid ljuga och säga att man ska gifta sig snart.

Att man behöver kunna komma i bröllopsklänningen. Då tycker dom flesta bara det är fint och lite charmigt och istället för att ifrågasätta skrattar dom lite medlidande. Smart va? Jag har kommit på det helt själv! Obs – Funkar dock bara för kvinnor.

Helvete vad det blåser. Men hellre det än snö och is faktiskt. Vintern hade för mig gärna kunnat få vara mellan +5 och 10 grader, regn och kolsvart dygnet runt. Hellre det än halt som det blir såfort det går minsta under nollan. Men mindre vind tack. Det är fördelaktigt om man kan använda paraply, det funkar ju inte nu.

Förra helgen var Anna på besök. Vi gick på julbord och käkade upp 700 kr var (mat + 2 öl). Lätt inte värt, men man gör ju det ändå eftersom man är lite tappad bakom vagnen. Det har även varit storm, eller ja, det är det väl fortfarande kanske? Jag kan inte så mycke om vindstyrkor och var gränserna går och så men en fet gran glömdes kvar i trädgården hemma för nån vecka sen . Se bild. Den drog med sig ett stort fönster på övervåningen i fallet. Touché! Antar att man ska vara tacksam över att den inte klippte alla rutorna, några barn, en pudel och grannens båt. Men ändå.

Vidare kan jag meddela att jag försov mig idag, min klocka ringde inte. Jag vaknade av mig själv en halvtimme för sent. Inte världens undergång kanske. Men ändå. Jag har även inhandlat ALLA mina julklappar. Verkligen skönt. Nu ska jag jobba lite. Skriva nån faktura eller vänta på posten eller nåt. Hej.

Glassiiigt! eller Efter stormen eller Tårar till is

God morgon eller? Har ni överlevt stormen? Jädrar vad det blåste igår. Kaoz!

Nog med smalltalk. På väg till jobbet idag spelades Mange Schmidt med den där låten som alla sjöng på ett tag. Glassigt. Det som alla sa såfort nåt var åt det positiva hållet på minsta lilla sätt.

- Det är köttbullar till lunch idag! Yes! Glassiiiiiiiigt! Glass-glass-glassiiiigt!!
Anyways så har jag inte tänkt på det innan, jag är ju en sån som verkligen hör texter i låtar jättemycke vare sig jag vill eller inte, men denna hade jag inte lyssnat direkt på innan, tills imorse.  Jag plockade med mitt delikata öra upp att han, redan i inledningen, sjunger om hur han träffar en tjej och dom flyttar ihop och får det bra.

Senare men ändå samma dag
lyckades jag äntligen få tag
på numret till den där tjejen du vet
Jag ringde direkt jag är inte diskret
jag sa: Ska vi hitta på någonting
tillsammans, kanske göra ingenting
kanske bara hänga du o jag
o jag tar med mig rosor o en ask choklad
Hon föll direkt för mitt initiativ
o ville bli en del av mitt privatliv
nu bor vi ihop o vi har det bra,
men det var bara en av många dar då det är
Glassigt

Tidigt i låten liksom! Så brukar det väl ändå inte vara? När det är en tuff rappig låt? Jag blev förvånad och positivt överraskad. Enligt min uppfattning brukar det snarare vara så att det INTE ska bildas par, flyttas ihop och delas liv. Om det ska vara glassigt alltså. Åtminstone inte tidigt i storyn. Då ska det vara lösa ligg utan krav på att ses igen, gärna så många som möjligt och mycke fest hela tiden. Inte som Mange säger – att man kan ha en sambo och ändå kunna festa. Ett fast förhållande är väl vanligtvis motsatsen till glassigt. Eller? Jag generaliserar lite hårt emellanåt, det vet jag, men det känns verkligen som att det är en ovanlig scen i denna typen av musik. Vilken härlig romantiker han är, den där Mange!

Nu spelas Snowstorm med låten Jul här. Den är sorglig som fan. Den om han i Brunnsparken som är ensam, fryser och gråter medan alla andra är hemma och har det nice med sina familjer, käkar skinka, kollar på Kalle och firar jul.
”Någonstans i stan blir tårar till is”
Fruktansvärt. Jag klarar inte av sånt. 1:42 kvar.

Det har förresten varit första advent! Glöm inte subscriba på min sjukt bra julplaylist That x-mas spirit & D Hasselhoff ! Do it! (Den sorgliga låten om han i parken finns med på listan)

Lördagsdimma

Jag gick en promenad ner till hamnen med mig själv i förmiddags.

Det var väldigt dimmigt och när jag kom tillbaka var jag blöt av allt vatten som flög omkring i luften. Lika bra det.

Stiltje. När jag gick längs havet hördes folk i båtar lång utifrån havet. Dom fiskade. Allt dom sa hördes, men ingen syntes i dimman. Ett par där ute pratade om att dom borde köpa ny säng och precis då fick kvinnan en fisk och skrattade. Sen gick jag förbi röster som skulle kunna varit en pappa och hans son. Dom pratade om olika drag. Vattnet låg alldeles stilla.

Jag tycker om dimma, även om jag kanske inte borde. Jag tycker ju inte om hemligheter längre, dom gör mig osäker. Men dimman är okej. Trots att den döljer en del.

På vägen ner till hamnen tänkte jag att det hade varit trevligt att ha ett hus. Till exempel det där jag passerade innan. Det med den fina stora altanen, det snygga dubbelgaraget, dom söta äppelträden i den lagom stora trädgården och den mysiga balkongen. Det huset. Eller kanske ett annat. Men detta hade till saluskyltar. Det såg dyrt ut och jag konstaterade att det ju ändå säkert inte är jättemysigt att bo i ett helt stort hus med sig själv, så det kunde kanske kvitta.

Jag började titta på spindelnäten istället. Alla ser olika ut och när det är dimma blir dom fina och extra tydliga. Som knypplade tantdukar. Jag mötte ett par som höll varann i handen. Dom var i min ålder. Hon hade tofs. Vi hejade artigt. Paret fortsatte sitt samtal om vad dom skulle laga till middag. Jag fortsatte att koncentrera mej på spindelnäten. Det var vindstilla och jag var blöt i ansiktet.

Om tröttma, könsfrisyrer & annat blandat

Det är sällan jag sover så kass som jag har gjort i natt asså!

Har bökat omkring och korvat runt hela natten. Och drömt om en väldigt besvärande och påträngande man på ett helt otroligt värdelöst hotell i skithålan Stockholm. Stressande.

Efter helgens bravader är min dygnsrytm lite urballad och öl känns inte riktigt lika lockande just nu som det brukar göra. Men det har varit trevligt! Det har varit dans, slagsmål, kycklingvingar, födelsedagskalas, konserter, parkpicknick, nya trevliga möten, strandgrill, felåkningar med bussar, bad, galna elitfallskärmshoppare och quiz. Händelserikt indeed. Och ikväll verkar det kunna bli Måndagsklubben. Vi får se. Jag har tröttma. Mina ögon stänger sej själva. Jag skulle behöva sånadär stöttepinnar till ögonlocken som Tom i Tom & Jerry har när han blir trött men ändå måste vakta mushålet.

Parentes som egentligen inte har med nåt att göra, men som jag bara kom på alldeles nu: Det finns ju få grejer som är avtändande på ett så tragikomiskt sätt som män med en pubesfrisyr av kvinnomodell! Det räcker med att man har fått en skymt av den för att hela bilden av mannen i fråga ska vara med sabel jämnad längs marken. Kan sannerligen vara svårt att hålla sig för skratt och pekning. Exempel på i mina ögon icke rekommenderade frillor: Landningsbanan, Martiniglaset, Hjärtat, Frimärket och Bermudatriangeln. Alldeles säkert är det bara jag som är gnällig, kräsen och framför allt lättroad. Ni tycker alldeles säkert det är fantastiskt vackert och upphetsande. Detta åt er.

Vidare. Varför ser det alltid förjävligt ut hemma hos mig nu för tiden? Och då innebär det inte bara säsongsenligt grus från mina trädgårdsskor i hallen och strandsand runt och i hela sängen utan även typ underkläder på golvet, en diskmaskin som har stått fullpackad i 4 dar utan att sättas igång, utspilld puderfoundation på köksbordet, vissna blombuketter i vaser, kaffefläckar på alla bänkar.. Och jag dricker inte ens kaffe! Och Patricia som är den som skulle kunna misstänkas för brottet har inte varit hemma på hela helgen! Jag har knappt varit hemma själv ens! Vem är det som går bärsärk i mitt lilla hem medan jag är borta!? Och vart fan tar alla mina pengar vägen?? Jag borde helt seriöst föra nånslags utgiftsdagbok, det skulle behövas. Jag skulle även behöva en till bil. Obs: Inte en ny. En till. En snygg. Och med en till bil behöver jag en till personlig regskylt. ….Hmm. Eventuellt skulle jag lite kunna börja se ett samband mellan mina inköpsresonemang och min ekonomiska obalans här. Ska försöka fila vidare på detta. Jag återkommer.

Jätteskönt att det är mulet idag förresten, att det inte är strandväder. Då blir det mer okej att sitta inne på sitt offiz och min bitterhet över eran ledighet lägger sig lite. Och jag har för kännedom glömt mitt fiskhalsband hemma, jag känner mej naken och lättretad. Tänk på det innan ni börjar mucka.

Måndagsväder & myrsaft

Kära dagbok,

Ännu en helg har gått bort och eftersom det är måndag är det stängt på Daengs Wok. Och eftersom alla mina veckors dagar nu för tiden hackas ihop till en enda pölsa hade jag såklart ingen koll på öppettiderna när jag kanske visserligen inte direkt glad i hågen, utan snarare aningens melankolisk styrde Eriks bil mot matstället. Bummer. Jag fick sushi istället.

Vidare kan jag rapportera glädjande nyheter – Jag med min sous chef Patricia har satt sommarens första sats fläderblomssaft. Se bilder. Efter en fin skörd åstadkommen efter vadande omkring i brännässlorna runt mitt favoritträd, skivande av citroner och lime och kokande av sockerlag har vi nu en stor gryta stående utanför på min lilla fula köksaltan. Med en gatsten på locket. Den kommer bli grym! Jag ska bara sila bort alla myrorna som har kalas i den nu först.. Men det är inte så många. Ingen kommer märka nåt.

Väder idag: Ser ut lite som det gör inne i mej – Snett regn, mer eller mindre storm och emellanåt nån solglimt så man ändå klarar av att hålla hoppet om sommaren vid liv. Min gula ros har förresten börjat blomma jämte huset. Den är snygg!

Och för er som har missat det så har jag en ny länk här nere i listan till höger: Tomas. Där kan ni också läsa om ni vill. Over and out.

Fredag (uppnystningsförsök)

God morgon Dagboken,

jag har inte skrivit här på ett tag igen nu. Det är lite kass, men jag vet inte riktigt vad jag ska säga.

Det har väl hänt olika saker. Jag har jobbat en hel del, varit på konsert på Rotundan, fått en inneboende, spelat spel, firat syrrans födelsedag, fått gott bröd av Christian, planterat om krukorna där ute, käkat av Lindas tårta, grillat. Jag har däremot inte gått långa promenader som jag bör, inte heller har jag städat i mitt lilla hus eller lagt stenplattor som jag hade tänkt. Under tiden som jag har och inte har gjort har jag försökt nysta upp trasslet av tråd som tenderar att gå av om man drar lite för hårt. Ni vet hur det är, man har en rufsig hög av snöre som ska ordnas upp. Man testar att dra i en del som ser ut att kunna få det hela att lossna, men istället blir det att man spänner åt hela skiten till en tajt megaknut i mitten, med långa fula lösa öglor hängande ut lite här och där. Och när man tar tag med naglarna om en snörbit där inne i knuten blir det bara att man sliter av den istället. Värdelöst och verkligen tålamodskrävande, men det ska säkert kunna bli hyfsat snyggt ihoprullat så småningom.

Idag är det fredag! Jag tänkte försöka se till att få ihop några tio liter fläderblomssaft i helgen. Och sola, men det kan man enligt alla olika vädersidor glömma ser det ut som så jag får väl hålla mej till att skörda och koka blommor. Har jag tur kan jag få med mej Patricia som plockarhjälp. Det är hon som bor hos mej nu för övrigt! I tvättrummet. Mysigt för henne.

Det är stört väder nu. Det är sol och storm och ösregn och åska. Och utomhus också faktiskt! ..Passande nog.

Sexcoachen (Stängt pga regn)

När jag kom hem i eftermiddags var jag otroligt sugen på pizza.

Jag får egentligen inte äta pizza, framför allt inte nu heller när all typ av fysisk aktivitet så gott som är lika med noll i mitt liv.

Så när jag kom hem la jag mej i soffan och åt resterna från igår. Skånsk äggakaka med lingon och bacon. Medan jag kollade på Lyxfällan och facebookade med datorn på magen som ett annat tragiskt white trashdrägg. En halvtimme senare skalade jag en hög med räkor och käkade upp. Om jag åtminstone hade vänt på det och kört räkorna som en form av förrätt. Det hade blivit värdigare.

En halvtimme senare åt jag en skål chokladpudding med grädde och plötsligt hade jag satt i mej en hel trerätters. Och plötsligt kändes den där pizzan inte längre som the bad guy i gänget. Dessutom beställer jag alltid en Vegetariana med tonfisk, så det är inte ens en massa såser och kebab och sånt jox! Jag ska minnas och tänka tillbaka på denna kvällen nästa gång jag blir sugen. Jag ska även försöka minnas och tänka tillbaka på denna kvällen varje dag, eftersom jag borde utsätta mej för nån form av regelbunden motion. Givetvis kommer jag ha glömt denna kvällen ungefär samtidigt som jag postar detta inlägget, men kanske tanken just nu kan få räknas lite också? ..Det var ju trots allt förbannat god chokladpudding.

Usch nu blev det en såndär mat- och träningsblogg av detta. Jag byter ämne.

För någon dag sen var det nån som hade googlat på Emma+Brunnfors+ger+sextips. Det tyckte jag var charmigt. Fint att ni vänder er till mej för råd, men det är tyvärr ingen idé. Till er stora besvikelse. Det finns garanterat dom som är duktigare, mer spännande och betydligt mer pedagogiska i sak av coach än jag. Bättre lycka nästa gång.

När jag kom hem i eftermiddags var jag för övrigt helt genomblöt, jag frös och jag var inte speciellt glad. Det var ösregn och kolsvart himmel. Utomhus också. Och det känns som jag har förlorat en dag. Jag trodde jag hade en kvar men ungefär vid lunch insåg jag att den hade försvunnit. Man blir fan blåst varje dag.

Bifogar en bild, tagen ut från min ytterdörr, ut över gräsmattan. Det är alltså hur himlen såg ut lite senare när vädret höll på att skifta. Sol och ösregn på samma gång. Så kan det vara ibland. Utomhus också.

Besviken & nersnöad

Det snöar ute. Jajjemen.

Riktigt slaskig snö mixat med 45 gradersregn. Och då, för er stockholmare som hann känna förvirring, menar jag vinkel. Inte temperatur.

Min bil hatar mej alldeles säkert rätt hårt nu. Den är åtminstone sur, lessen och besviken. För att jag väckte den ur sin vinterdvala för tidigt. Ännu värre tycker den väl om mej nu efter att ha ljugit för den igår när vi åkte på spa. Där stod den och myste i solen och blev badad och schamponerad och jag lovade vårguld och gröna sommarskogar. Den kan ju inte annat än känna sej trampad på liksom. Så! Nu har jag ännu ett relationsdilemma att reda ut här. Sweet. En aldrig sinande brunn!

Dock borde den känna sej lite smickrad. Det är många som promenerar förbi här utanför som går fram och känner på den. I hate that! Eller ännu värre – När någon parkerar jämte och påväg mot entrédörren går förbi bakom min bil och i passerandet drar handen över bakänden på den! Allvarligt? Visst, om man står stilla och lägger handen på den bara, det kan jag tycka är lugnt, men att repfrämjande släpa näven över lacken som kanske inte, framför allt vid denna årstiden, är minutiöst vaxad och dammfri. Totally not okay!

Nu snöar det ännu mer. Nu ska jag gå till kylen och äta upp snickarnas semlor. Dom kommer ha förståelse.

Bilden har ni sett innan, jag vet. Den är väl egentligen mest med i sak av utfyllnad denna gången.

Dimman utanför

Det är väldigt mysigt väder ute. Perfekt för årstiden.

Det är runt 10 grader. Gatlyktornas gula ljus strilar ner genom tjock vit dimma. Det ser ut som med jämna mellanrum utplacerade duschar. God luft. Såhär skulle hela hösten vara!

Hade jag haft en hund nu, eller en sambo, hade jag släpat ut den på en promenad. Både hundar och sambosar gillar att få komma ut och nosa när det är dimma. Att gå omkring och sniffa och prassla i löven och lyssna på ugglorna som pratar i skogen. Bara en mysrunda, ingen såndär hetsig med bränna kalorierkrav. Men idag finns varken den ena eller den andra sällskapsformen att tillgå och jag är dessutom förkyld som fan, så jag får ligga kvar här i soffan.

På tv har en snubbe druckit handsprit. Själv har jag bara druckit Pucko. Och ett glas av Freddys megastora flaska Sprite. Han på tv brukar dricka konstiga vätskor säger läkarna. Hårspray, T-sprit, tvål och allt möjligt. Påhittigt. Han tar vad som finns. Själv brukar jag inte dricka Sprite, men det fanns ju hemma nu, så vi är kanske inte hela olika, snubben och jag. Det är dimma hos oss båda, fast inte på riktigt samma sätt.

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress