Tagg sydstaterna

Utan byxor, med männen & bilarna

När jag kommer hem har jag ett ofta ganska likadant förfarande.

Såfort jag har lyckats vålda upp ytterdörren och slängt jackan på en stol i köket klampar jag omkring lite överallt med mina snöiga boots. Hallen – köket – vardagsrumsmattan – toan – och tillbaka till hallen där jag kränger av mej dom. Nu har jag lyckats åstadkomma små vattenpölar med oregelbundna mellanrum här och där. Dessa kommer jag trampa i senare.

Jag lägger nycklarna, posten, telefonen, vantarna och halsduken på en av köksbänkarna. Dessa kommer jag senare svära över när de ligger i vägen för min matlagning. Därefter tar jag av mej byxorna. Även om jag precis har konstaterat att det är skitkallt åker byxorna av. Dom hamnar på jackan på stolen. Jag väcker datorn, väljer nån cheesy musik att zappa omkring bland som jag inom 5 minuter har stängt av igen.

Jag sätter på TVn. Oftast utan ljud och oftast på en kanal som bara står på i bakgrunden. Kanske nån Discovery eller kanske en av dom där jag pratade om på julbordet, som känns som att dom typ baaara visar NASCAR, som jag egentligen inte fattar nånting av. Tuffa bilar som åker fort, intervjuer med män med mycke sponsormärken på sina jackor och hårda snubbar med sydstatsflaggor på sina kepsar. Dessa blir mitt sällskap under matlagningen som givetvis är skillat utförd och resulterar i nåt fantastiskt. Jag kommer alltid på att sätta på fläkten när det redan är för sent. Jag har av denna anledning monterat ner mitt brandlarm.

Vid dethär laget är undersidan av mina strumpor blöta av alla snöpölar. Jag svär, tar av mej strumporna och konstaterar att jag faktiskt dessutom fryser om benen. Tar på ett par byxor. Alltid samma sak! Varför lär jag mej inte? Varför lär jag mej inte att det blir småsjöar överallt på golvet, att jag kommer, utan undantag, spilla nån jävla honungsmarinad på min halsduk, att kläderna som hänger på stolen i köket kommer absorbera all os ifrån köttet, att jag alltid fryser när jag tar av mej byxorna om jag är ensam hemma.

Dessutom vränger jag alltid strumporna ut och in när jag tar dom av mej, alternativt blir dom som små ihopknövlade bollar som hamnar i tvättkorgen. Detta är en grej som mamma har tjatat på mej om sen jag var liten!
- Slänger du dom som små jävla bollar i tvätten får du dom tvättade så också! Jag tänker fan inte sitta och vända och trassla ut alla dina sura strumpor!

Jag får gifta mej med nån som kan dressera mej till en bättre och trevligare människa. I framtiden. Eventuellt. Annars får jag anställa nån. Men sannolikt hade jag bara smittat av mej av allt istället ^^

Have mercy!

Står i mitt nya fina kök nu. Har precis skurat den stora träskärbrädan med grovsalt två gånger.

Allt för att köttet ska trivas extra bra på den! Har blandat en honungshickorymariand och ska koka ribsen snart innan alla hungriga anländer. Till detta lyssnas det på ZZ Top. Det är bara en stor jävel till sydstatsflagga som saknas på väggen här.

Jag hade velat ha en flaggstång! Det önskar jag mej när jag fyller år! ..Eller behöver man ha tillstånd för att smälla upp en sån? Anyways, jag hade velat ha en. Då skulle jag hissat en flagga varje gång jag grillar.

Förresten. Ganska ofta på radio, jag lyssnar ju som bekant typ bara på P3, så har dom olika program där random fotfolk får frågan:

- Vilken musik hånglar du till?

Det är för övrigt en väldigt märklig fråga. Men ändå, låt säga att man faktiskt vill hångla till en speciell typ av musik. På denna frågan blir dom flesta ofta lite ställda och vet inte riktigt vad dom ska välja att svara. Så det funderas lite och sen säger dom ofta nåt i stil med ”nån go reggae kanske?”. Ofattbart. Visst, jag inser att det är olika det där med smak. Mamma gillar tex inte Hickorysmak, vilket är helt jävla skadat enligt mej, men allvarligt? Vem blir sugen av reggae?
Kom att tänka på det innan när låten ”Waitin’ for the bus” gled förbi. Om det är NÅN låt som verkligen gör jobbet måste det ju va den! DET är en sexig låt. Vi snackar liksom mer än halva inne, redan i första minuten. Have mercy!

Fotnot: Alla uttalanden grundas på min smak, inte din.

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress