Tagg shopping

I väldoftande underbyxor?

Det har inte gått väldigt lång tid in på det nya året, men precis som matlagning, kärlek, utseende, rikedom och karisma är även shopping en tävling. Så jag redovisar den aktuella ledaren samt jumbon.

Bästa köp hittills 2013:
Mitt nya sköljmedel. Ojoj! Doftar som den snyggaste, renaste, härligaste, charmigaste, lenaste och gosigaste kvinnan i paradiset! Och jag tänker ALDRIG tala om för er vilken sort det är! Men om ni känner mig och vet ungefär hur mina tankebanor kring inköp går kan ni säkert luska ut det själva. Utmaningen för mig i att leva upp till doftbeskrivningen är snudd på tragikomisk.

Sämsta köp hittills 2013:
Trepacket med stringtrosor. Really!? Sen exakt när kan jag bära stringtrosor? Jag vet att jag har gått ner en del i vikt på sistone, men herregud, vem försöker jag lura egentligen? Och den dan jag har lyckats trimma min lekamen såpass att jag faktiskt kan bära plagg av denna i alla mjukdelar inskärande modell kommer dom ju vara minst ett par storlekar för stora också. Men jag antar att jag kan se inköpet som ett tecken på hopp.

Kombinerar man de två kan det bli en fin symbios misstänker jag, tre par väldoftande och väldigt mjuka små trosor, men det kommer med största sannolikhet aldrig hända.

Början på tillbakablicken

Kära Dagbok, vad säger du? Ska vi ge oss på den här grejen igen?

Det är kanske lite dax, vi får se hur det går, jag kanske inte kommer ihåg hur man gör. Just denna gången skulle jag dock sätta mina pengar på att datorn packar ihop, den är inte riktigt frisk.

Var ska vi börja? Jag inser ju att jag inte har skrivit nåt sen i mitten av juni och att det är ett ordentligt lågvattenmärke. Jag inser ju även att jag inte kan börja rabbla allt jag har gjort, sett, känt och upplevt ända från då till nu, jag kommer bli tvungen att ta det lite i smådoser, så ni inte stryker med. Jag föreslår att jag börjar med nåt från slutet.

Exempelvis att jag igår impulshandlade en resa. En liten diskret tur till Egypten. Visserligen bara en vecka, men dock. Jag åker på måndag och jag har så gott som tömt mitt sparkonto. Jag känner spontant att mina oplanerade inköp, min spontanshopping börjar ta sig former av monster. Nåväl, jag valde att skippa avbokningsskyddet så nu är jag ju stuck. Precis efter att jag hade betalt alltihop upptäckte jag dessutom att jag inte har nåt pass. Har såklart varit hos polisen idag. Gott om tid! Jag är inte orolig! I värsta fall får jag väl köpa ett tillfälligt pass för hutlösa 1000 spänn på Landvetter på måndag samtidigt som jag dör inombords och ringer mamma och ber om pengar till basföda.

Vaccineras skulle man ju tydligen också. Jag mejlade Gunnar, ätten Brunnfors’s husläkare, som sa åt mig att rappa på. Jag blev väl omhändertagen av en sköterska som lät meddela att det var alldeles för sent för mig att få ”hela skyddet” men att jag dock, mot en avgift på 350 kr, kunde åka iväg och känna mig förhållandevis säker ändå. Jag betalade och satte mig i stolen och medan hon sprutade in vätskan i min arm förklarade hon nöjt att detta var ett bra vaccin, speciellt om jag skulle pierca mig, göra nån tatuering och/eller ligga med massa okända egyptiska män. Vid det sistnämnda var det dock såklart bra om jag även kompletterade med kondom. Jag tittade trött på henne, tänkte för mig själv att jag fan borde sparat mina 350 kronor istället. Jag blev vaccinerad mot, för mig, tre totalt avlägsna riskmoment. Dom borde haft nåt kryssformulär. Jag har ont i armen dessutom. En foliehatt eller liknande hade räckt för mig.

Egentligen hade jag tänkt åka ensam, nåtslags panikartat miljöombyte i ren patetisk (och dyr) desperation, men när jag berättade det för pappa blev jag orolig att han skulle dö i en infarkt. Så jag bokade in Patricia också, samt informerade henne om att möjligheten till att ångra sig inte fanns, samt att jag skulle behöva pengarna för hennes resedel asfort för att slippa börja sälja av mina fonder. Alla nöjda.

Nåväl, detta får räcka för nu, om min flåsande och emellanåt icke svarande dator får välja. Vi får se när jag dyker upp nästa gång. Kanske imorron, det vet man inte än.
PS. Ni får klara er utan nån bild idag, hela skiten hängde sig när jag öppnade uppladdningen. DS. 

Mitt i Naturen, prolog

Ikväll ska vi iväg och fiska! Vi ska fiska laxar i Lagan!

Och jag är så excited! Mina förväntningar är extremt höga och jag utgår ifrån att vi kommer gå därifrån med kassar fulla av vattendjursskörd.

Det var Emelie som breakade att hon hade utflyktsmöjligheter, sen bröt helvetet ut. Jag nappade (höhö) ju omedelbart och i samma sekund jag fick Ok på att jag fick följa med drogs det iväg till affären. Jag shoppade loss för  drygt 1100 kr. Kanske inte mycket om man ska go pro, men det kändes tillräckligt för att vara en noob som jag! Nu har jag ett fantastiskt fint spö, en stor håv, en drös drag, tafsar i olika längder, en kniv och en tång. Ett set för en vinnare! ..Förmodligen inte, men jag är förväntansfull ändå!

Bifogar bild på pappa när han precis hjälpt mig att, som jag uttryckte det ”trä tråden” i mitt nya spö. Jag har förutsättningarna och kunskaperna! Mamma blev nervös och förutspådde katastrofen. Jag får återkomma med uppföljning och lite after sales.

Min stora oro är hur jag ska lyckas ta död på alla fiskar jag drar upp. Antar att man måste ha lite känsla för det där, slå på rätt ställe, inte skära sönder vissa organ och så.. Men pappa ska följa med så jag antar att både jag och Emelie kan överlåta slaktandet åt honom, det ingår ju liksom lite i hans manliga åtaganden. Jag har packat ner en stor plastkasse att lägga alla mina laxar i. Det känns tryggt.

 

Emma EasyTone Dubbelmoral

Igår impulshandlade jag. Förlåt.

Det får jag egentligen inte göra eftersom jag försöker köra nånslags lightversion av Lyxfällan med mig själv nu.

Men man hittar ju kryphål hela tiden. Gårdagens inköp var ett par trevliga Reebok Easytone och ett par walkingbyxor som tittade på mig med stora ögon när jag gick förbi. Till mitt försvar får jag meddela att det var ordentlig REA, men jag vet.. Ändå en tusing ju.

Sen hittade jag ett nästa halvkryphål, en aning tajtare att pressa min feta lekamen genom, men dock. För visst är det okej att tagga en sån kostnad som Träning/Hälsa i boken? Istället för Shopping/Kläder/Skor som det kanske egentligen rimligtvis borde reggas som? Det känns ju som att träningskategorin är lite mer okej att lägga mer pengar på. Eller hur? Det ÄR ju viktigt med bra grejer för att man ska vilja träna. Och träning om nåt är ju viktigt för mig!

Att jag sen framstod som värsta maniska shopoholicen när jag köpte skorna är ju en annan sak..

- Hej, jag behöver ett par bra skor! Dom där tex! [hugger tag i första bästa tilltalande doja från hyllan] Jag har sett reklamen! Är dom så bra som dom säger eller?
- Det är en bra sko, absolut! Denna modellen är framtagen för walking i huvudsak.
- Amen det är ju perfekt! Det är vad jag ska ha dom till. Jag har ju ett par walkingskor visserligen redan, men ett par nya hade ju varit fint.. [stirrar lystet på den svarta skon i mina händer]
-Jasså? Vad har du idag då?
- Dom där! [pekar på ett par i 1 900 kronorsklassen]
- Men! Det är ju typ dom bästa du kan ha!
- Jaja, men dom här ju fina med! ..Det är ju trevligt med nya!
- Men.. Jaa.. Jo.. Men dom du har ÄR väldigt bra. 
- Jaaaa.. Men det är ju 30% rabatt på domhär! Och dom har roliga luftkuddar i sig med! [tittar med det-saliga-barnet-i-leksaksaffärenblicken upp på killen]

Han måste trott jag var riktigt illa ute med mitt beroende. Jag som dessutom på riktigt egentligen är Nummer 1 förespråkare för att INTE handla bara för handlandes skull. Jag som gnäller på exempelvis stackars Freddy när han vill köpa nån fräsig pryl han inte egentligen alls behöver bara för att det är REA just då och lite mindre dyrt än vad det i normala fall är. Jag vet, jag är Antikrist och lever uppenbarligen inte alls som jag lär. Det är deprimerande.

Skorna var nice dock och jag är på riktigt jättesugen på att åka och träna. Jag räknar minuterna tills jag får sluta jobba idag. Faktiskt. Ingen ironi.
MEN! Men.. Jag är även minst lika sugen på dom åtta semlorna som står i kylen. Så äkta.

Hajgos

Jag köpte en såndär hammarhaj…

Ni vet dom som ICA säljer till förmån för Childhood. En liten hajmamma med sin hajbäbis som sitter fast på henne med en prick kardborre. Och båda har jättegulliga ögon på sidorna av huvudena.

Det finns andra djur också. En sköldpadda med en bäbis, en apa med en bäbis, ett lejon med en bäbis.. Och kanske nån mer, men hammarhajen är den sötaste. Varje gång jag har varit inne på Maxi har jag fastnat där. Sist jag inte handlande ensam var Freddy med som den som drabbades av att tvingas släpa mej ifrån högen av hammarhajar och deras fastkardborrade avkommor som har så gulliga ögon på sidorna av huvudena. Men nu köpte jag en. Jag ställde mej i kassakön på Lill-ICA med ett paket mjölk i ena näven och hajen med dens barn i den andra.

Mitt känsliga sinne hade förmodligen detekterat bristen på söthet i mitt hem och grep i ren desperation första bästa charmiga sak för att fylla ut med. Jag föll för trycket och fick med mej ett 2-in-1-gosedjur hem. Nu ligger dom i min soffa. Hajmamman med sin hajbäbis. Jag tvivlar starkt på att dom kommer leva upp till mina goskrav men dom är väldigt tilltalande!

Julrussindagen

Tredje julbordet avklarat! Stort knytkalas hemma hos Åsa och Henke. Trevligt. Tackar för kvällen och sällskapet.

Idag har jag fortsatt lite på temat och dragit en repa på julmarknaden på Halmstad Slott. Helt åt helvete för kallt. Jag gick ett snabbt varv, köpte en ost och ett gulligt runt mjöligt bröd, käkade en vidrig tysk bratwurst och sa hej till Charlotte som sålde sina fröknäckebröd.

Sånnadär ställen alltså. Och alla pensionärer som finns där. Jag har inget emot äldre människor egentligen men det är verkligen nåt som händer när dom kliver in med sina rollatorer och käppar på denhär typen av tillställningar. Marknader av olika slag och REAdagar. Ännu värre blir det när det är lite halt och opålitligt underlag, dåjävlar är dom lättretade! Hade det varit tillåtet att bära vapen hade varenda en av dom haft en Glock nerstoppad i den sen Kristi födelse återanvända tygkassen. På det sättet hade dom sparat både armbågar och röst. Istället för att hugga sej fram bittert muttrande över alla ungdomar som ”bara tar upp värdefull plats eftersom dom inte handlar nånting ändå!”, istället för att kasta sej in bland smakprovsstånden med sina egna hemifrån medtagna vita plasttandpetare att spetsa ostkuber, korvbitar, lammfiléer, fudgerutor och ålchunks på i högsta hugg hade det bara varit BLAM! – BLAM! och sen fritt fram. Effektivisering!

Där var för övrigt ett par med en hund. En stor, som dom verkligen hade misslyckats med att uppfostra. Vid varje stånd dom kom fram till ställde hunden sej på bakbenen och la sina slaskiga framtassar uppe på bordet, mitt bland alla provsmakgrejerna. Husse som höll i kopplet flinade, matte som stod jämte fnissade och sa kärleksfullt till djuret:
- Men gubben då! SÅ får du ju inte göraaaa…
Så håvades deras övningsbäbis in och klappades lite och fick en godis. Vid varje stånd! Fantastiskt.
BLAM! – BLAM!

Jag blev tvungen att åka hem. Jag kände att jag hade kunnat börja bli otrevlig där i russinskålen annars. Så stegen styrdes mot golfen igen och sedan hemåt. Nästan omedelbart hamnade jag bakom Ötzi i en brun Ascona. Det var han, sen jag och sen en stadigt växande bilkö och det gick oerhört långsamt. Fornminnet framför låg i princip mitt i vägen och höll stadiga 45 km/h hela 60-sträckan till det blev 40 istället, då saktade han ner till 30. Vägen blir extra lång när man hamnar i denna typen av situationer. Väl parkerad hemma utanför verandan hade jag nog ett blodtryck som en wallstreetveteran. Jag vet att man inte ska slösa sin energi på att reta upp sej på såntdär strunt, men det är ganska svårt ibland.

Nu hade jag behövt gos, choklad och kanske ett par avsnitt av 21 JS eller nån annan trevlig serie, men det går inte, inte hela kitet iaf så ska jag laga god kycklinggryta istället. För kännedom. Jag vann förresten inte ett skit på mina trav heller.

Baglady

Igår shoppade jag en resväska.

En liten, blank, fin lila. Med sånnadär gulliga små hjul som går åt alla håll. Mkt trevlig!

Fick kämpa som fan för att få loss den från den ovilliga tanten i butiken. Klockan var fem och hon hade absolut tröttnat på att jobba för dagen men demade bistert en massa olika väskor för mej. Den ena finare och lyxigare än den andra. Jag hade klargjort för henne redan från början att jag hade väskor egentligen, att jag bara behövde ett komplement. En som var liten, med bra hjul och som man eventuellt kunde ha som kabinväska. Dessutom skulle den inte vara svindyr. Helst inte över 1 500 kr. Hon plockade fram tre asfina. Alldeles för stora. Inte ens i närheten av godkända att ta med sej som handbagage, men dock i utsökt kvalitet och väl komponerade färgställningar. Dom var verkligen vad jag egentligen ville haft. Och om jag hade gått med på att betala 5 800, 6 250 eller 11 450 kr som dom kostade, så hade jag givetvis sopat fram mitt VISA direkt.

Jag lät meddela att det var för mycke pengar och undrade om vi kanske kunde kika på nåt i sortimentet som inte var det allra allra lyxigaste nu? Hon svarade beskt att om man inte hade råd med nåt, kanske man inte skulle köpa nåt heller. Jag började tjura ihop. Ty även jag hade jobbat hela dan och ville åka hem och bygga bo i soffan framför tvn. Så jag svarade tillbaka att om man inte ville sälja saker, kanske man inte skulle ha en butik heller. Det var onödigt sagt, jag vet. Jag kunde varit betydligt vänligare, men jag visste ju att det fanns andra väskor än det guldskiktet hon släpade fram gång på gång.

Hennes argumentet för varför hon bara visade stora dyra monster var att man ju alltid ändå packar för mycke och om man har alla sina kläder i en väska vill man inte gärna att den ska gå sönder. Kanske stämmer för många, men jag är snarare en sån som packar för lite. Jag hade typ klarat mej på en kasse precis som Berra i Sällskapsesan.  ”Pass, badsalt, tandkräm och tandborste”

Det slutade i alla fall med att hon efter ett tag blev trevlig och sålde den lila fina väskan till mej. Så nu kan jag börja packa! På måndag drar vi. Det känns som att alla mina pengar kommer gå åt till resor i framtiden, nu när jag kan flyga igen. Det som förr var min vånda kommer istället nu bli min död.
Jag inhandlade förresten även ett par skor som ser ut som hästhovar. Spännande. Sannolikt kommer jag aldrig använda dom.

Juni, juli, augusti!

Vad tragiskt förresten! Här kommer jag tillbaka efter nåtslags ofrivilligt sommaruppehåll, eller, nu ska jag inte säga för mycke, jag kanske inte alls är tillbaka, men jag skriver en text efter en lång tid som är nånslags kass dikt. Utan nån direkt positiv energi heller. Ungefär som den texten jag avslutade med innan mitt uppehåll. Sorry.

Anyways. Det är alltså sommar fortfarande. Eller?
Jag vet inte. Eller normalt sett hade jag nog tyckt det, men nu får jag så sjuuukt mycke faaaaaan-sommaren-är-slut!input från alla håll så jag har nog börjat svänga lite. Per Gessle sjunger ”För hela året har jag väntat pååå juni, juli, augusti! Vindarna är varma då!” och ”Juni, juli, augusti! Allt känns mycke lättare då!” ..till exempel. I den där låten.

Igår, eller, inatt var jag ute vid halv ett-tiden och la på taket på bilen. Det var skitvarmt! Och helt vindstilla! ..Juni, juli, augustiii… Då tänkte jag faktiskt på det, att sommaren inte alls är slut. Att alla negativa människor runt mej faktiskt kan hålla käften om dom bara ska tjata om det där hela tiden. Jag vill inte höra det. Jag behöver inte era negativa syner. Åtminstone inte just nu. Det är visst sommar. I alla fall till mitten av augusti. Tänkte jag då.
Sen fick jag en kass start på denna dan och nu vet jag inte riktigt igen. Det är ju rätt varmt. Men det är väldigt grått och en väldigt höstig känsla. ..Fast jag gillar ju hösten. Egentligen.

För två nätter sen impulsshoppade jag. Det har blivit en del sånt nu på sistone. Jag har hört att man blir lyckligare av saker. Eller jag vill nog lite undermedvetet inbilla mej det emellanåt. Så jag köpte mej en ny registreringsskylt till bilen. Den kostade 6 000 kr. Det har blivit lite sånna konstiga, uddasaker. Så impulshandlade jag för två nätter sen. Som sagt. En resa. En regelrätt charter till Mallorca. Jag bokade in Anna med. Tur för mej att hon var ledig.
Jag har under sommaren rymt från jobbet lite emellanåt. Eftermiddagarna har jag bestämt att jag har fått va ledig. Om det har varit fint väder. Och om jag har vetat att dom andra ligger på stranden. Man kan säga att jag har avancerat i mina rymningar nu. Nu blir det stranden på Balearernas största ö, inte stranden i Frösakull som ligger 10 minuter (om det är bilkö) från kontoret. ..Det blir säkert bra.

Insallah!

Denna långhelgen har jag spenderat lite för stora mängder pengar.

Som en vanlig av mina helger kan några av er kanske tänka, men det har faktiskt varit lite värre denna gången.

Jag har bland annat halvt impulsinhandlat en soffa för ett egentligen lite för högt antal tusen.. Jag har köpt restaurangbesök för ett också lite för högt antal tusen och jag kastade mej helt oplanerat in hos frisören vilket vi ju alla vet inte är gratis nowadays.. Även om det är bra grejer är det mycke pengar som har försvunnit. Det blir att dra åt svångremmen nu kan man tycka. MEN! Här är det fina. Jag har redan löst det! Jag har fixat det! Jag gick med i PostkodLotteriet! Så nu är jag safe. Cashen kommer strax rulla in igen! Gud är god!

logo

Catchup

En vän frågade igår varför jag inte skriver nåt längre. -Man vet ju inget om dej längre! Vad händer i ditt liv? Varför berättar du inte längre!? Skriv nåt jävla inlägg nån jävla gång! Jag hatar Sofi Fahrman! sa han.

Efter att ha växlat ytterliggare några ord med honom insåg jag att jag ju faktiskt hade missat att berätta om vissa grejer. Händelser som ändå kunde ha varit bra material här.

ugglExempelvis att jag har köpt en sportbil utan nåt som helst lastutrymme i och med en motor som sitter där bak. Exempelvis att det har byggts en ny fin altan som ser ut som ett dansgolv därhemma. Exempelvis att jag har grävt om en stor del av trädgården och planterat en väldigt fin tujahäck. Exempelvis att Anna åkte många mil hit och fick uppleva äkta sommarhalmstad genom att köa en timme till Leffes utan att komma in. Exempelvis att jag har lagt massa pengar på möbler till den nya altanen. Exempelvis att jag har blivit moster till ett äkta människobarn som heter Marley. Exempelvis att jag verkar ha blivit lite halvalkoholist emellanåt. Exempelvis att jag har varit på Magnus Ugglaspelning i Karlshamn och exempelvis att jag har blivit av med min sova-i-husvagnsoskuld i Freddys husvagn (okej, detdär kom inte ut helt rätt kände jag, men ni fattar nog).  ..Bara en del av det hela!

Meeen, där fick ni ju hela skiten på ett bräde så det var ju snabbt  avklarat! Jag kanske utvecklar nån punkt lite framöver, men tills dess kan ni spekulera själva. Men det kanske finns önskemål?

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress