Tagg reklam

Mitt marsvin & Den Magiska Lådan

Kära Dagbok, som snarare har gått ifrån Dag- till Vecko- till Månads- och som nu till och med kan ha retarderat till en, snällt räknat ..Kvartalsbok.

Kära Kvartalsbok, det är inte dig det är fel på. Det är mig. Du hade inte kunnat göra nånting annorlunda för att avhjälpa det som skett. Jag kan inte nog understryka hur ledsen jag är över att ha negligerat dig på detta sätt.

A okej, SÅ ledsen är jag inte egentligen, men andra i min omgivning verkar ha seriösa problem med det. Nu tjatas det iofs inte lika mycket längre. Du har blivit som marsvinet man växte ifrån. Du vet.. Det börjar med stor entusiasm och man leker tillsammans, plockar dom godaste maskrosbladen, tränar på trix och bygger roliga tunnlar av papprör, sen går en tid och ens mamma bitchar om att man måste städa i buren eftersom det, som hon formulerar det ”Stinker som satan i hela huset!”. Sen går det ytterligare ett tag och mamman har också slutat bry sig. Sen går det ännu en tid och pappan hänger, efter den sen begynnelsen långa tystnaden, in sitt veto och ringer polaren som är jägare som kommer och skjuter skallen av husdjuret. Rakt ner i Reebokkartongen där det placerats, intet ont anade. End of. Mercykill.

Okej, riktigt SÅ illa är det kanske inte ännu här, det är bara lite av en dal just nu (det brukar jag säga). Jag ska inte ha ihjäl nån (det brukar jag också säga). Jag lovar att ta tag i saker och hopp om bättring finns absolut (även den har hörts förr)! Ni är ju tex många som ha bett om att få läsa om kvinnan med pormaskarna. Det är en fin bit vill jag lova. Den kommer så småningom. Kanske till och med imorgon, men sannolikt inte. Men frukta ej! Även om det var längesedan nu har detaljerna etsat sig fast på min näthinna och trots brytningsfel, skelning och astigmatism ser jag dom klart! Det ska bara skrivas ner också. Håll er lugna.

Anledningen till att jag egentligen är här idag är för att, enligt kutym, promota när någon av mina vänner drar igång ett bloggprojekt.
Denna gången har turen kommit till Markus som har gått och blivit hardcore matbloggare. Mycket möjligt att Den Magiska Lådan! kommer bli den bästa följetongen sedan Xena Warrior Princess om jag får säga det själv! Inte en enda väns öga är torrt efter att chocken av genuin förvåning, otrolig entusiasm och gränslös stolthet lagt sig! Från att ha levt på kokt korv, snabbmakaroner och Eldorados ketchup i 30 år till att nu öppna denna lilla låda av 70-talsrecept och kunna presentera för oss en kulinariska resa. …Hehehe ^^ <3
Okej, nog med reklam. Läs och följ. Länk finns även i listan bland dom andra. Nu ska jag fortsätta jobba.  Hejdå.

untitled1

Glassiiigt! eller Efter stormen eller Tårar till is

God morgon eller? Har ni överlevt stormen? Jädrar vad det blåste igår. Kaoz!

Nog med smalltalk. På väg till jobbet idag spelades Mange Schmidt med den där låten som alla sjöng på ett tag. Glassigt. Det som alla sa såfort nåt var åt det positiva hållet på minsta lilla sätt.

- Det är köttbullar till lunch idag! Yes! Glassiiiiiiiigt! Glass-glass-glassiiiigt!!
Anyways så har jag inte tänkt på det innan, jag är ju en sån som verkligen hör texter i låtar jättemycke vare sig jag vill eller inte, men denna hade jag inte lyssnat direkt på innan, tills imorse.  Jag plockade med mitt delikata öra upp att han, redan i inledningen, sjunger om hur han träffar en tjej och dom flyttar ihop och får det bra.

Senare men ändå samma dag
lyckades jag äntligen få tag
på numret till den där tjejen du vet
Jag ringde direkt jag är inte diskret
jag sa: Ska vi hitta på någonting
tillsammans, kanske göra ingenting
kanske bara hänga du o jag
o jag tar med mig rosor o en ask choklad
Hon föll direkt för mitt initiativ
o ville bli en del av mitt privatliv
nu bor vi ihop o vi har det bra,
men det var bara en av många dar då det är
Glassigt

Tidigt i låten liksom! Så brukar det väl ändå inte vara? När det är en tuff rappig låt? Jag blev förvånad och positivt överraskad. Enligt min uppfattning brukar det snarare vara så att det INTE ska bildas par, flyttas ihop och delas liv. Om det ska vara glassigt alltså. Åtminstone inte tidigt i storyn. Då ska det vara lösa ligg utan krav på att ses igen, gärna så många som möjligt och mycke fest hela tiden. Inte som Mange säger – att man kan ha en sambo och ändå kunna festa. Ett fast förhållande är väl vanligtvis motsatsen till glassigt. Eller? Jag generaliserar lite hårt emellanåt, det vet jag, men det känns verkligen som att det är en ovanlig scen i denna typen av musik. Vilken härlig romantiker han är, den där Mange!

Nu spelas Snowstorm med låten Jul här. Den är sorglig som fan. Den om han i Brunnsparken som är ensam, fryser och gråter medan alla andra är hemma och har det nice med sina familjer, käkar skinka, kollar på Kalle och firar jul.
”Någonstans i stan blir tårar till is”
Fruktansvärt. Jag klarar inte av sånt. 1:42 kvar.

Det har förresten varit första advent! Glöm inte subscriba på min sjukt bra julplaylist That x-mas spirit & D Hasselhoff ! Do it! (Den sorgliga låten om han i parken finns med på listan)

Rösta på Linda och tjäna karma!

Förresten folk! Glöm inte att rösta på Linda i Matbloggprisettävlingen där hon kan vinna ära och berömmelse och kanske till och med lite rikedom också!

 

* Hur göra? Instructions! *

1. Klicka på den runda loggan här nedanför och åk iväg till sidan.
2. Fyll i dig i fälten till höger som handlar om Dessert & Bakbloggar.
3. Fyll i Lindas hemsidas adress:  http://www.callmecupcake.se
4. Läs igenom så du skrivit rätt – Skicka in och känn dig nöjd.
5. Säg åt alla du känner att rösta också – Tjäna karmapoäng.

Ät en vinge och sälj en sak!

Inatt drömde jag att jag käkade kycklingvingar.

Jag gick runt på min gamla, nu mera rivna, högstadieskola och letade efter lektionssalen där jag skulle varit för över en halvtimme sen, med en megastor påse med kycklingvingar i högerhanden. Jag åt av dom med jämna mellanrum. Svingoda! Fin konsistens och så.

Vad tror ni det betyder? Man blir ju nyfiken. Jag slog på chickenwings i mitt drömlexikon i morse. Det fanns inget. Jag testade chicken istället. Nada. På wings däremot fanns det en del, men det var mer typ ”om du drömmer att du har vingar och flyger runt/har vingar som blir avklippta/har fjärilsvingar..” och jag kände väl att det inte riktigt var the perfect fit. Jag sket i det.

På söndag är det förresten knytisloppis hemma hos mig! Stenhuggerivägen 85. Baluns. Känner ni för att joina är ni hjärtligt välkomna. Medtages: Prylar som är hela och rena och ett eget bord att sälja dessa vid. Mkt enkelt. Alla fattar.

Detta var reklam. Kommer även finnas i Hallandsposten som en liten notis för påminnelse.

Jag och Freddy gick en lång jävel till promenad för ett tag sen i området där hemma och delade ut inbjudningar till denna. Vi gick på kvällen när det var mörkt, så vi inte syntes. Bäst att vara försiktiga. Trevlig runda i skenet av gatlyktorna. I måndags däremot gick jag samma slinga och delade ut reviderade versioner av samma blad. På dagen. Jag la till alla, i allas lådor. Precis när locket till en vit plåtlåda smällde igen kom en storväxt karl stövlande med sjumilakliv mot mig över gräsmattan. Han såg arg ut. Han hade åskmoln som det slog blixtar ur över huvudet och jag kände att det nog inte var nån bra idé att börja springa så jag stod kvar.
- HALLÅ! DU! TJEJEN! ÄR DU TRÖG!? KAN DU INTE LÄSA ELLER!? brölade han i sin framfart.
- ..Hmjodå, det tycker jag nog allt att jag kan..?
- BRA. Då ser du kanske också denna lappen!? ELLER? Du ser inte den!? Han spände blicken i mig medan han pekade på en ”Ingen reklam!”-lapp på lådans lock som han nu hunnit fram till.
- Jodå, jag ser, men detta är inte reklam. Jag kände mig kortast och lamast i världen där jag stod med armarna hängande utefter sidorna och tittande upp på mannen som var säkert över två meter lång med karisma som Satan själv.
- NAHE?? Och vad skulle du mena att det är då?? Han satte händerna i midjan som en sur tant. Han borde haft en kavel i ena näven och ett förkläde på sig…
- Det är en inbjudan, svarade jag och fiskade upp en lapp ur magsäcken frampå min svarta anorak. Den var snyggt ihopviken, såg trevlig ut ihopfäst med ett klistermärke. Jag gav honom bladet och han granskade det med nitiska ögon. Är det ändå inte reklam? Öppna den du, det är inte reklam. Det är precis som det står på framsidan – en inbjudan.
Mannen med Selmaapproachen sprättade och läste.
- Ja.. Jo okej för denna gången då. Det är ju inte reklam. Det låter trevligt. När är det? Nu på söndag?
- Jepp, du och din familj är hjärtligt välkomna!
- Jaaae.. ja tack då, vi dyker kanske upp! Tack så mycke kära du!

Kära du? Jävla dåre. Slösa energi på att gå runt och vara arg sådär. Och sen bara slå om som om inget hänt? Nåväl, han är välkommen ändå!

Nu ska jag fortsätta att skriva fakturor. Inom en snar framtid följer mer texter här ty jag vet att jag ligger efter. Håll ut.

Kylskåpsfällan – påfyllningen

Som en påfyllning till föregående inlägg kontrar Linda genom att mmsa över en bild på hennes kyl också.

Hon undrar om det kanske ändå inte är lite värre att ha en kyl fylld med bara grädde, smör, ägg, sylt och sånt. Och tårtor. Nästan ingen ”riktig mat”. Värre? Vet inte. Kanske faktiskt! Och nu tänker ni säkert: - Men hallå, det är ju hon som bakar va? Hon LÄR ju ha en bakningskyl och en annan för käk. Men nej, så är det inte. Detta är den enda i hennes hem.

Den observante kan förresten se i bilden att det är hela fem (5) tårtor inproppade i Lindas kyl. ..Och jag har käkat av dom flesta. Hehe.

 

Se ditt barn supa & knulla-TV!

Har ni sett trailern för den där nya serien på femman?

Sol, Fest & Oroliga Föräldrar heter det och jag är nog allt lite skeptisk än så länge. Känns inte som nåt jag kommer lägga tid på. Säger jag nu. Sen sitter jag väl där ändå.

”I Sol, Fest & Oroliga föräldrar åker intet ont anande kompisgäng till solen för en första semester på egen hand. Men i buskarna gömmer sig deras föräldrar som ser och hör allt.
I det här programmet sätts förtroendet mellan och barn på prov när föräldrar tar chansen att spionera på sina barn. Hur går det med löftena om att ringa hem, inte bli för full eller att inte följa med killar hem?
Efter en veckas smygande träder föräldrarna fram och berättar att de har varit på plats hela veckan och sett allt som hänt. Vems misstankar kommer på skam och vilka föräldrar får sina värsta farhågor besannade? Och hur reagerar barnen när föräldrarnas närvaro avslöjas?”

Om ni har missat previewen kan ni ju kolla här.

Awesome! Det nya svarta!

Okej. Lite tankar då.
För det första – Hur har dom fått till det? Har föräldrarna spontanöverraskat sina barn med flygbiljetter och bokad resa och hela kittet?
- Här får du Martin! Du får ta med dig två vänner och åka till Ayia Napa! Kul va?? Och här får du 20 000 kronor att roa dig för också! …Heheheh *gnider sina händer*
Och för det andra – Vad är barnen införstådda med att kamerateamet är där för egentligen?
- Nejnej, vi gör bara lite intervjuer och filmar för vi tycker det är skoj egentligen!
Och för det tredje – Hur tänker föräldrarna när dom anmäler sin familj till detta? VILL dom verkligen se?
- Hahaha! Åhgud vad underhållande! Titta Gunnar, nu knullar Josefina med den där servitören från restaurangen! Ojojoj! Hohoho!  …Knappast. Kolla in mamman till höger i klippet liksom, hon tycker ju inte där där är speciellt skoj att se.
Och för det fjärde – Dom tror väl inte på fullaste allvar att ungarna kommer skratta åt hela grejen när mamma och pappa träder fram?
- Näämen!? Mamma!? Pappa!? Vad gör NI häär? Vadå? Har ni sett mig hela tiden!?? Nämen guuud så tokigt! Hahaha! Detta var ju verkligen det dråpligaste! Hahaha! Ojojoj! Vilka tokroliga föräldrar ni är! Jag älskar er! *gruppkram* …Knappast. Dom kommer ju bli förbannade som fan och helt paranoida och aldrig mer vilja festa eller resa..

Meeeeeene.. jag vet inte. Jag är förmodligen naiv och tråkig, det brukar jag vara. Jag brukar inte fatta grejen liksom. Det är kanske ett bra koncept. Det lär ju vara många som kollar. Sannolikt jag också emellanåt även om jag verkligen inte det minsta över huvudtaget roas av att se folk supa och idiotfesta på tv. 

Det börjar ikväll, för er som vill se. Klockan 20:00. Enjoy!

Uttrycket ”Det som händer i —, stannar i —” är för övrigt nåt av det vidrigaste jag vet. Lite som ”Det man inte vet, har man inte ont av”. Jag får ont i magen av den typen av tankesätt. Överkänslig kanske. Eller lite skadad av erfarenheter. Kanske båda. Jag får skärpa mig.

Ny länkz

Har förresten petat in en ny länk i listan igen!

Nytillskottet denna gången är Sophia. Olika texter om olika saker och framför allt på olika språk. Ibland får man göra som jag och köra det i Google translate, men förmodligen helt skeva översättningar. Men skoj! Jag snor en bild Sophia! Det får du finna dig i.

 

Dr. And

Hej igen förresten.

Jag har slängt in en ny länk i listan där nere till höger. Bara så ni vet.

Det blev Linnéa denna gången. Hon är doktorand (Dr. And. Mkt vitsigt) i litteraturiga, kulturiga områden och skriver om väldigt intressanta saker som egentligen är alldeles för intelligenta för att jag ens skulle klara av att formulera ett textyngel i nåt av ämnena. Fast ändå rolig att läsa såklart! Passar ju dessutom bra att lägga in länken nu när det är den förste augusti och hennes bloggsommarlov tydligen ska vara över. Go nuts!

Vidare kan jag informera om att jag har en förbannat störig finne på käkbenet, eller ja, i huden utanpå käkbenet givetvis. Jag har även 5 nya myggbett men det var trevligt att grilla igår ändå!

News! #emmahängermed

Kära Dagbok, högt ärade Läsare och sannolikt mej av misstag besökande Stockholmare.

Jag kan meddela att jag har skaffat mej ännu ett nöje som binder mej ytterligare till min dator och högt älskade Desire HD.

Jag vet, jag är sjukt sent ute, typ långsammast i världen, men nu har jag ändå fallit för mina vänners påtryckningar och skaffat mej Twitter. Jajjemen, ni hörde. Till denna har jag även hela tre schyssta appar som jag kan styra det hela med. Jag har dessutom, till er stora lycka satt min webmaster till denna sidan, Filip alltså, på att illa jävla kvickt ordna så mina inlägg inte bara postas automatiskt på Facebook som nu, utan även givetvis på mitt nya hak.

För er som känner för att följa mina mediokra livsuppdateringar så går det bra att klicka på Follow på min profilsida. Jag kallar mej för nåt så fantasifullt som brunnfors. Den ni, den såg ni inte komma!

Vidare kan jag också meddela att det är höst idag. På riktigt. Det är runt 14 grader, vinden sliter i markiserna och löven kommer sannolikt börja virvla omkring snart också.

Kom och köp!

Jajjemensan, nu ligger den faktiskt ute.
Lilla räsergrisen kan från igårkväll köpas.

Annons på Blocket.se för allmän beskådan.
Eller så kan man bara klicka på länken här.

Säljes endast till kärleksfulla mysiga hem,
där den blir gosad med och bra ompysslad.


Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress