Tagg påsk

Vårtema & gruppbild

Ja, vad tycker ni? Ska vi göra en trend i detta att jag bara skriver ett enda, ett mediokert ynka inlägg per kalendermånad kanske? Det borde ju hålla alla hängivna läsare tilfresställda och spända av förväntan mellan varven.

Och jag tänker inte göra underverk idag heller, detta är mest bara en upplysning om att vi alltså befinner oss i perioden som kallas Svensk Vår. Denna vinterns och sommarens mellangård. Klimatets Ingenmansland. Ytan som vädergudarna får på sig till att totalt freestyla och testa sånt som dom länge velat ge sig på!

Det är tänkt att man ska bli pigg och fresh av ljuset och solen, men jag vet inte alltså. Jag är aldrig så megatrött på mornarna som nu och det är ju inte direkt så att man känner sig snyggare när man plötsligt får upp ögonen för sin blekgråa och blåskimrande, torrflagiga hud. Och grejerna jag drömmer!? Omfg. Är det också nåt som kommer med våren eller? Det är på morgonsovarstunden som driften av min hjärna verkar överlåtas till en arbetstränande psykiskt störd individ från tomtehospitalet. Var kommer skiten ifrån!? ..Eller ja, jag inser ju att det är jag själv som genererar detta, men det blir man ju kanske inte direkt lugnare av. Och sen ska man upp! Det är ingen Rönnerdal som skuttar med ett skratt ur sin säng efter ett uppvaknande ur en av mina drömmar om man säger.

Men visst, det är torr asfalt, videkissar, krokusar, kåta katter, motorcyklar, avtäckt hundbajs och högljudda fåglar. Sånt som hör till. Man ska inte klaga.

Så vad har hänt den senaste månaden då? I korta drag. Lite olika premiärer har ägt rum! Våffelpremiären, Lunchgrillingspremiären, sommarhjulspremiären på nya bilen, Fiskepremiären nere på piren… Säkert fler! Hoppas på en Sola-i-bikinipremiär snart med för en uppstyrning av dödslooken. Jag har även tagit nya räserbilen på dens första roadtrip! En sväng ner till Ales Stenar och en del runtkringlande i skåneland med småstopp vid tilltalande slott, vattentorn och gårdsbutiker. Trevligt! Det har varit påsk och den obligatoriska äggletardagen med Familjen Freakshow har avverkats, för er som inte har koll på denna tradition kan jag varmt rekommendera mitt inlägg från 2008 som behandlar ämnet. Kan läsas här: Eggbert

Nu är det lunch. Jag har varit duktig och gjort awesome matlådor till alla fem arbetsdagarna framåt. Veckans tema är Vilda Djur. Älgar och rådjur i blandade åldrar, kön, stycken och utföranden! Alltid fint. Hejdå.

PS. Bifogar en mkt fantastisk gruppbild med fantastisk rörelse i från den fantastiska Våffelpremiären! Saknas gör Freddy och mamma. Men dom var med också. Och nej, det är inte för att dom har kollat på filmen i The Ring som Tim, Lisa och Linda ser ut som dom gör. DS.

PPS. Årets nykomling på våffelbuffén är förresten krossade/mortlade polkagrisar! Mkt bra! Passar fint ihop med chokladsås och grädde. Tips. DDS. (skriver man två D som avslut också?)

Våffelpremiär 2013

Gomorron lördag

Idag är det lördag och en trevlig sådan dessutom kan man ju hoppas på!

Jag hade bestämt mej för att jag skulle få sova länge idag, minst till nio. Vaknade halv sju och var svinpigg. Bummer.

Men det är lika bra det, ju tidigare jag kommer till jobbet desto tidigare kan jag ju komma hem. Hehe, det där asså.. Det är nåt man försöker intala sej själv varje gång ^^ Varenda normalt funtad människa fattar ju att det är en utopi. Ju tidigare man kommer till jobbet, desto längre är man där. Snarare.

Min hosta is fuckin killing me. Fyfan vad irriterande det är! Käkar Noskapin och försöker andas lugnt. Det går snart över. Jag vet ju att det bara blir värre ju mer man håller på. Andas lugnt.. Tänk inte på det.
Noskapin är en fin uppfinning för övrigt. En tablett som för en tid slår ut den delen av hjärnan som sköter att känna av när det behöver hostas. Good things! Man kan ju undra vad dom egentligen försökte framställa när dom råkade åstadkomma Noskapin. För jag utgår ifrån att den kom till av ett misstag. Tur för mej iaf. Tyvärr går det ju dock över efter en liten för kort stund och man börjar jävlas igen.. Lobotomi kanske? Nåt som tar bort mitt hostcentra permanent.

Nu går grannens nya gråa katt utanför. Måste gosa lite med den. Ajöss!

Förresten. När är det påsk? Hur kommer det gå med påskäggsletningen om det är massa snö i skogen!? Mamma? Hur löser du det??
Jag bifogar en fin länk till min text om hur det där med äggletandet funkar hos oss. Håll till godo.  Eggbert

Påsktid

Nu är påsken över va? Tycker det har varit en ganska bra högtidshelg i år faktiskt.

Äggletning hemma (se inlägg nedan), en nice middag här hemma med Filip och snöstorm. Helt okej.

filip är nästan naken ju!Våran påskmiddag för övrigt. Den var inget som föll in i det vanliga och traditionsenliga helgmatmönstret om man säger. Eller ja, det är kanske en tolkningsfråga. Allt vi åt var ju givetvis påskmat.. Det var påskpotatisgratäng, rökt påsksik, påskavokadosallad med påskfetaost.. Påskcarlsberg och påskcider.. Påskkeso.. Påskchokladkaka.. Ja ni ser ju själva på bilden här vad vi käkade. Observera även att Filip helt påsktraditionsenligt inte har nårra kläder på sej.

För övrigt var vi skitsmarta och stack till badhuset på påskaftonen. Där var inte en käft. Nästan. Vi simmade en kilometer å sen lekte vi i den där grejen som gör svinstarka strömmar i vattnet. Så man åker runt som en liten hjälplös.. a nånting som får fajtas för att hålla sej över ytan i en helt galen fors. Man dör ju nästan! Samtidigt som man får kämpa som ett as för att få bikinin att sitta kvar på ens kropp.

Eggbert

Jag vet att jag har skrivit ett ganska utförligt och beskrivande inlägg om mammas ritualer kring dethär med påskäggsletande. Men dessvärre kan jag inte hitta det. Mkt tråkigt..

I vilket fall som helst gick jag och hon runt inne på Maxi för nån vecka sen då jag greppade nån bra grej och sa nånting om att:
- Sånnahär kan du ju lägga i våra påskägg i år!
Mamma svarade med en tystnad, sen fyllde hon på med:
- Hade du tänkt att ni skulle få påskägg i år alltså?
- Ja?
- .. Men du är ju förfan 25! Tycker inte du att det börjar bli lite löjligt att jag springer runt där i skogen och gömmer ägg som vuxna människor sen ska leta upp?

Men det blev påskägg. Givetvis. Även om vi var helt inställda på att det inte skulle bli några. Det är vi varje år. För mamma säger varje år att det inte kommer bli nåt påskäggsletande. I år var det faktiskt dessutom in i det sista, vi trodde henne nästan. Sen, i förrgår bröt hon tystnaden och sa att vi kunde antingen lägga letningen på påskafton eller på påskdan.. Eller på måndan. Det var vilket som, vi fick välja! Men vi skulle veta att det bara blev plastpåsar i år! Inga ägg! ..Fine. Helt okej för våran del. Plastpåsar – ägg. Klänning – kjol. Whatever.

Idag var Dagen D. Likt en gasell galopperade hon upp för trapporna i trädgården och upp i skogen där äggen (påsarna) gömdes omsorgsfullt. Och ni som har varit med på denna letning vet att det inte handlar om vanlig ”Nu lägger vi äggen bakom stubben och under trädgårdsbordet så barnen hittar dom lätt”-gömning. Fuck no.
Hon GRÄVER ner fanskapen. Och eftersom äggen vanligtvis är gjorda av papp så klarar dessa inte av en sedvanlig nergrävning, därför måste dessa förpackas ytterligare. Pappägget lägges i en fryspåse som knyts ihop hårt, detta för att pappägget inte ska ta skada av fukten i marken. Sen är det bara för pöbeln att ge sig ut med sina påskäggsmotsvarigheter till tryffelhundar och leta.

I år var det jag, pappa och Filip. Hatkärlek. Trevligt men drygt. Eller som pappa sa när vi reste oss när mammas busvisslig ljöd från skogen (signalen betyder att naturen är klar för genomsökning):
-..Faaan! Kan hon inte bara ge oss dom rätt i näven? ..Asa sig iväg såhär för att leta upp ett jävla ägg..
Det är ungefär så man tänker varje år, men sen är det ändå kul! Och jag garanterar att man hade blivit otroligt besviken om det INTE hade blivit letning nån vår! Dessutom får man väldigt trevliga saker. I år var det en påse med lyxchoklad ifrån f.d PeterBeier, det var ett body butter och en tvål ifrån BodyShop, ett par strumpor och en stor gul skumgodiskyckling. Now thats some quality eggs! För övrigt är jag övertygad om att mamma tycker det är skitkul med äggletningen också.

Bifogar här en bild från förra årets äggletning, där pappa iklädd shorts och täckjacka, med sin gin & tonic i näven bokstavligen dansar av glädje efter att ha hittat ett av mammas välgömda ägg. (Observera även att det ligger i en ihopknuten fryspåse)

påskägg

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress