Tagg önskelistor

ÖL. 20110517

—————————————————————–

En jättelång och jättesolig och jättevarm och jättemysig sommar.

Fina blommor i buketter från folk som tycker om mig.

Ungefär 30 nya stenplattor som jag kan expandera min köksaltan med. Om någon har plattor som dom ska göra sig av med tar jag mer än gärna emot dessa!

Pengar. En man med bra inkomst kan duga också, även om jag i längden skulle känna mig som en patetisk snyltare. Okej, jag inser nu att det inte hade funkat, jag kan inte leva på nån annan. Jag ändrar till Egna pengar. Nånform av lottovist alltså. Jag får köpa lite lotter på hemvägen..

Sushi. Det var längesen nu.

High and Low

High-3

1. Projekt med barkrabatten, aka. barkisen, mitt försök till nånslags underhållsfri trädgårdsoas på framsidan som äntligen börjar bli lite mer klart. Och igelkotten som gick och nosade runt verandan igår är väldigt söt med! Jag får köpa lite fläsk och mata den med. Fast det sägs att man ska ge dom kattmat.. Men det funkar ju inte. Då blir det invasion.

2. Sängen. Med det nya trevliga täcket tillsammans med dom andra ordinarie täckena. Där jag spenderar ganska mycke tid just nu, förmodligen till följd av punkt 1 på Low-listan så egentligen borde den kanske inte ligga på High, men som ändå är mysig att bygga bo i.

3. Lunchen och den trevliga ombyggnaden på Finmaxi. Nu är det ju verkligen Fin-Maxi, redan direkt man kommer in, I love it.

Low-3

1. Mina uppenbara och påtagliga trust issues. Som kanske visserligen i allra högsta grad är befogade, men som hela tiden stör ut stora delar av glädje, koncentrationsförmåga och matlust för mej.

2. Vädret. Det skulle ju bli sommar nu. ..Eller? Jag vill sola och mysa på stranden.

3. Dom helt jävla störda knaksmällbankljuden i mitt hus på nätterna. Jag hade hoppats på en förbättning i det där, men uppenbarligen tar det ett tag. Varje natt samma sak, det låter som nån dåre försöker slå upp köksväggen med en slägga, för att sen ge upp där och flytta sej till tvättrummets vägg och slutligen toppa med hussidan precis vid huvudänden på sängen. Jag blir fan galen! Och man kan ju förstå att det inte vill sovas hemma hos mej..

Need-3

1. Gos, plats, värme och balans.

2. En låg smakfull solsäng till nya barkisen. Det kommer inte funka med ett bord och stolar i sittnivå, det blir för högt och kommer se löjligt ut så länge som häcken är en bäbis. Nåt lågt blir bra.

3. Sol, sommar och jordgubbar i bra sällskap.

Torsdagsfredag

Man hör en del kul ursäkter när man sitter på fakturaavdelningen som jag gör. Det är mej dom förklarar för.

I förra veckan ringde en tjej in. Eller tjej.. ung kvinna kanske är mer rätt. Hon hade en sedan knappt en månad tillbaka förfallen faktura och nu bad hon om lite mer tid för att:
- Jo, alltså, jag skulle ju betalat den på förfallodagen, men jag kunde inte för min syster hade packat ner datorn! Och nu har hon åkt till Florida för att träffa sin kille och det är hennes dator, så hon har typ den med sej. Så jag kan inte betala förrän hon är hemma igen… hon är hemma om en månad typ. Knappt en månad. 26 dagar.. så det vore väldigt fint om du kunde flytta fram den dit!
Hilarous.

Idag är det anyways torsdag, fast det känns som fredag. Och igår var det onsdag men kändes också som fredag. Skumt.

Det är för övrigt snart min födelsedag. Den tionde oktober. Bara så ni vet. Så ni kan börja fundera på prezents redan nu menar jag. I god tid.

Jag kan hjälpa till lite. Även om jag vet att det är skitlamt att skriva önskelistor, eftersom folk i ren protest för att man har listat grejerna inte köper dom. Och jag fattar inte varför jag ombes att skriva önskelistor heller eftersom jag vet att det alltid funkar på det där sättet. Liksom moment 22 lite.  - Skriv en lista! Så vet jag var du önskar dej och vad jag inte kommer köpa eftersom du har talat om att du önskar dej det!

Men i vilket fall som helst så vill jag gärna ha en trevlig sockerströare. En i glas. Gärna ganska stor. Så slipper jag hälla direkt ur säcken och få alldeles för mycke på min gröt.
Jag kan även tänka mej en ny fiskkompis till min ensamma skalar [se bild]. Hans vän dog kort efter att dom hade flyttat in. Nu är han, kanske inte direkt ensam eftersom där finns andra fiskar i akvariet, men gissningsvis lite lessen ändå och mycket möjligt även lite utstött. Man kan bara spekulera.
En bakvåg skulle jag behöva också. Insåg det sist när jag bakade och mina kakor inte aaaaalls blev som Lindas trots att vi använde samma recept. Så en våg. Så jag kan mäta smöret. En liten. En som ser snygg ut! Mkt viktigt!
Sen vet jag inte mer.. Jag kan återkomma om det dyker upp fler items som jag anser mej behöva.

Nu måste jag jobba lite. Ajöken.

Have mercy!

Står i mitt nya fina kök nu. Har precis skurat den stora träskärbrädan med grovsalt två gånger.

Allt för att köttet ska trivas extra bra på den! Har blandat en honungshickorymariand och ska koka ribsen snart innan alla hungriga anländer. Till detta lyssnas det på ZZ Top. Det är bara en stor jävel till sydstatsflagga som saknas på väggen här.

Jag hade velat ha en flaggstång! Det önskar jag mej när jag fyller år! ..Eller behöver man ha tillstånd för att smälla upp en sån? Anyways, jag hade velat ha en. Då skulle jag hissat en flagga varje gång jag grillar.

Förresten. Ganska ofta på radio, jag lyssnar ju som bekant typ bara på P3, så har dom olika program där random fotfolk får frågan:

- Vilken musik hånglar du till?

Det är för övrigt en väldigt märklig fråga. Men ändå, låt säga att man faktiskt vill hångla till en speciell typ av musik. På denna frågan blir dom flesta ofta lite ställda och vet inte riktigt vad dom ska välja att svara. Så det funderas lite och sen säger dom ofta nåt i stil med ”nån go reggae kanske?”. Ofattbart. Visst, jag inser att det är olika det där med smak. Mamma gillar tex inte Hickorysmak, vilket är helt jävla skadat enligt mej, men allvarligt? Vem blir sugen av reggae?
Kom att tänka på det innan när låten ”Waitin’ for the bus” gled förbi. Om det är NÅN låt som verkligen gör jobbet måste det ju va den! DET är en sexig låt. Vi snackar liksom mer än halva inne, redan i första minuten. Have mercy!

Fotnot: Alla uttalanden grundas på min smak, inte din.

Krav

snallabarnOch bara en grej till innan jag går och lägger mej!

Är det inte jääääävligt märkligt att ens mamma har rätten att avkräva en seriösa och hyfsat genomtänkta önskelistor? När hon själv i alla år, när hennes döttrar har frågat henne vad HON önskar sej i julklapp eller födelsedagspresent, alltid har svarat nåt så luddigt, fantasilöst, bittert och okonkret som: -Snälla barn!

The beginning

Krav har ställts på mej. En önskelista måste sättas samman om jag tänker förvänta mej att över huvud taget få nånting alls i julklapp. Så skyll er själva, ni bad om en lista och ni får en lista, here goes.

Som vanligt vill jag inte ha onödig skit. Då kan jag hellre  va utan. Och jag vet att just dom orden sätter skräck och prestationsångest i många av er, men frukta inte. Gör det lätt för er! Kalibrera om er hjärna så den tänker som min, sen tänker ni bara på vad ni skulle vilja ha! Piece of cake! Men jag kan hjälpa till lite.

22* Till att börja med behöver jag en ny elvisp eftersom Filip plockade den gamla med sej. Så en ny vispis tack. Och inget halvtaskigt okänt fabrikat nu. Endast högkvalitativ visp önskas. Den får inte ha vispar som är gjorda som av klen rund tunn ståltråd. Själva visparna ska vara grova och vassa och man ska kunna köra potatismos med den utan att det packar ihop. Helst snabb också.

***

* Jag tänkte skrivit torkarblad till bilen, för det behövde jag för en vecka sen.. Men jag köpte själv så ni som sedan tidigare hade fått reda på att jag behövde detta, ni kan stryka det från listan. Jag köpte. Gick in på Mekonomen och sa att jag ville ha dom bästa. Kom ut med Bosch. 300 kr kostade dom. Ganska dyrt för nåt jag ändå kommer frysa sönder inom en månad.. Men än sålänge är dom skitbra! ..Bara en parentes.

***

* Lakan. Hade jag velat ha sånna snygga som fanns på IKEA ett tag. Dom som va helt oblekta i bomull och kostade typ 2 kr för ett örngott och 5 kr för ett underlakan.. Dom va fina och natural. Fast dom finns inte längre.. och man kan ju misstänka att kvaliten inte var helt hundra heller.. och att nån liten 5 åring med blodiga fingrar och uppsvälld mage i Tibet hade tillverkat dom under pistolhot. Så nåt annat kan gå bra med! Men inte en massa CP-mönster! Det passar inte i mitt hem! Och tänk på att jag har bred säng. Och två täcken!

***

41* Sen har jag tänkt på att jag skulle vilja ha en franskakurs. På såndär talbok! Det hade varit asbra! Jag vill ju lära mej lite franska. Men inte på såndär meganivå så jag måste gå i skolan. Jag tänker att jag kan ha en CD med en basic kurs här hemma. Så kan den mata på i bakgrunden medan jag städar eller nåt! Perfect!

* Knivar. Dom jag har är ett skämt. Åtminstone brödkniven som drar snett nåt fruktansvärt. Jag skäms. Dock vill jag inte ha åt fult såntdär jävla träblock till sossigt knivställ! Har ni sett hur dom ser ut inuti efter ett tag eller?? Har ni sånna? Var isf jäääävligt lyckliga över att ni inte vet vad ni köttar ner kniven i när ni ställer den där i.

***

* Efter att pappa imorse berättade om alla fina potatisskalare han hade kollat på på Cervera så önskar jag mej numera också en sån. En bra och vass. Som inte är som en såndär vanlig. ..Fast jag har en som är bra. Eller är den kvar? Jag måste nog gå och kolla.. det kan ju påverka min prioritet på denna önskningen. Vänta.. Jo okej den va kvar. Då är det kanske inte jätteviktigt med en ny. Men det är ju alltid trevligt.

***

31* En såndär dammsugare som står upp i ett ställ och inte har nån sladd. Som laddar sej. MEN bara om den är bra! Inte om den har världens lamaste sug och inte pallar att äta upp allt ludd som blir på mattan. Sånt blir jag tokig på. Den ska vara av högsta kvalitet och maximum strength! Helst vit. ..eller ljus iaf. Har nån testat dom för övrigt? Är det nån som äger en? Är den bra? Eller slö?

***

* Snygga bröst har jag alltid önskat mej. Eller ja.. alltid kanske var att ta i. Jag hade ju inte så mycke tankar på det där jag när va 5 liksom.. Men den senaste tiden. Så det är ju liksom en såndär stående önskning. Jag vet att jag aldrig kommer få nya boobs, men man kan ju alltid skriva det på listan ändå.

***

* En annan grej som alltid är med är ju behandlingar av olika slag. Massage, ansiktsbehandling, klippning.. osv. Mycket bra och uppskattat!

***

* Jag vill ha en ny skitsnygg taklampa till hallen för där är svinmörkt nu. Jag slår fötterna i min keramikkruka som står på golvet varenda  morron vilket resulterar i att jag är pissed off i mer än en timme efter det. Så en lampa tack. En fin, som inte hänger ner, jag har ju rätt lågt i tak,  men heller ingen såndär tacky jävla frostad plafond a la -92.

***

22* Och när jag ändå är inne på grejer som har försvunnit i Filips flytt så är jag i need av en ny bokhylla igen. En sån man skruvar på väggen. En som inte är för stor. Max 1 meter bred och typ 50-70 cm hög.  Annars blir den ett monster på min lilla vägg.

***

* En lyxig god och bra honung. Dom jag har är nästan slut. Honung är viktigt. Sen gillar jag ju andra sånnadär matgrejer med. Fina olivoljor, goda vinägrar.. Sånna bra grejer som man faktiskt använder! Ostar är bra med! Tex en god parmesan. Asså mat generellt är väldigt bra! Tänk att få en oxfilé i julklapp! Fint inslagen! Snacka om en ultimat present! ..Restaurangbesök är bra med. Allt matrelaterat är bra!

***

* Bio är alltid fint med. Det går alltid hem! Även om jag vet att det är skittråkigt att köpa.

***

* Mitt akvarium ser numera ut som nåt slags sterilt resturangpyntakvarum helt utan växter eller fiskar. Så ett nytt crew till det behöver jag! Har funderat på om jag kanske inte ska skippa Platys ett tag nu. Dom blev ju så svinigt många och inavlade. Nåt nytt skoj tack! Och nån växt med som dom får det lite mysigt! Sniglar behövs inte, det har jag massor av redan.

***

* Och så önskar jag mej en såndär tändare. En sån som pappa har med snabel och typ svetslåga. Sjukt bra!

***

* Jag vill INTE ha en våg. Många har pratat om detta med ofantlig nöjdhet i rösten, men jag vill verkligen inte ha en. Det kan inte sägas nog många gånger. Eva vill ha en våg! Inte jag! Men visst, fine, köp en om ni måste och känner att det är nåt ni skulle bli nöjda med, men det kommer ju inte användas. Jag inser att ni tycker jag är tjock och att jag behöver en våg för att komma till insikt, men ni skulle bara bli besvikna! Den kommer hamna överst på garderoben och sen kommer jag ge bort den till nån annan.

***

* En rulle med påsar att ha i sophinken i vaskskåpet i köket. Jag har ALDRIG några när det behövs. Helst ska det va en rulle Maxikassar, dom man handlar i alltså.

***

41* Sen har jag skitlänge letat efter en såndär skrubbtrasa som dom hade förr på Body Shop. Vet inte om det finns nu igen.. Om den gör det vill jag ha en. Det är typ ett raspigt band på ungefär 100 x 30 cm som man har i duschen. Asbra och precis vad jag behöver. Kostade typ 59 kr.

***

* Jag behöver nya trosor. Vet dock inte än i vilken storlek så det blir svårt.. Men jag behöver verkligen verkligen nya. Inga av mina gamla passar längre. Öht så behöver jag nya kläder.. Men som sagt, jag vet inte vilken storlek än.. Det är ju nån vecka kvar.

***

Okej, det va allt jag kom på nu i all hast. Nu pallar jag inte mer. Måste duscha.. Jag återkommer med resten.

Ge mej!

Som bekant är det ju så att jag fyller år på lördag. 26 år. Många av er vet om detta och har frågat vad jag önskar mej. Så låt oss klargöra detta med födelsedagar och presenter.

Jag tar väldigt löst på detta med firandet av ens födelsedag. Det har ju kommit till mångas kännedom att Filip inte tänker vara hemma på min stora dag. Att han ska åka och tävla istället. Detta är INTE en katastrof. Ni behöver INTE tycka synd om mej. Jag lovar. Så sluta med det.

Jag anser att ens födelsedag kan förläggas till i princip vilken dag på året som helst som kan tänkas passa. Om det nu är så att ens släkt och vänner av olika anledningar har förhinder på just den dagen som enligt papprena är ens dag. Om det nu är så att ingen hinner leka med mej den 10:e så kan vi bestämma att jag fyller år den 15:e istället om det passar bättre. Det är inte hela världen. I promise.

Och samma med presenter. OM ni tvunget ska ge mej nåt så snälla, ge mej nåt bra. Nåt som jag faktiskt kan använda. Jag är generellt av åsikten att jag inte vill ha saker. Sånt som tar upp plats i mitt hem. Och framför allt inte nu, när jag befinner mej i en svacka i mitt liv som bland annat yttrar sej genom att jag får panik av alla saker. Jag kör lass efter lass med prylar hem till mamma och pappas förråd och försöker göra det hela bättre så, please, inga mer prylar. …Såvida dom inte är väldigt bra och ni verkligen VET att jag vill ha dom =) Ge mej inte ljuslyktor.

Saker jag tycker om att få som andra tycker är skittråkigt att ge, men som jag verkligen blir glad av på riktigt: Biobiljetter, presentkort på kläder/skor eller massage, ansiktsbehandling eller andra typer av behandlingar, mat till mitt kylskåp/frys/torrvarhylla, tjänster exempelvis hjälp med att bygga om saker/installera nåt i min bil/kabeldragning/omkopplingar i mitt hem, blommor och restaurangbesök. Ni ser säkert mönstret. Bra grejer.

Om ni verkligen vill ge mej nåt men inte kommer på nåt eller tycker att detta härovan är skitlama grejer så kan ni ge mej en kram. Sånt är bra med. Helt sant. Jag lovar att jag blir glad på riktigt, det är inte bara som jag säger. Jag är ingen saksamlare och jag är ingen som tar hårt på detdär med regelrätta presenter till födelsedagen bara för att man enligt tradition ska ge presenter på födelsedagar. Jag blir även glad av sms!

Nu behöver ingen ha ångest mer. Skönt!

Live Cam

pakEva har idag publicerat en önskelista. Hon fyller år snart. Det gör jag med. (för den som undrar när) Jag borde kanske lasta fram lite wishes jag med?

Jag är ingen som tar speciellt hårt på detta med födelsedagar, hell! jag glömde ju till och med min egen 20årsdag! Men jag tänkte faktiskt på the big day härom dan!

Jag sa till Filip:
-Snart fyller jag år! ..Vad ska jag fååååå? =)
-…
-Nåååå?
-Jag såg en jättebra grej i en tidning. Typ ett katthalsband med en kamera. Ett sånt kan du få. ..Så kan jag se vad du egentligen håller på med hela dagarna.

Får jag inte ett kamerahalsband tar jag gärna emot ett par nya bröst, en regskylt till min bil, en diskmaskin eller kött.

Stora & hårda

Alla skaffar katter nu. Vad är det frågan om?

Eller ja.. Mina syskon gör det iaf. Lina har två nya katter som heter Rigmor och Chelsea. Bagge har en ny katt som heter Franny och en ny iller som heter Ralf. Djurtrend.

Jag vill också ha en katt! Jag var faktiskt den som kollade på en först! Jag var den enda som om jag skaffade en så skulle det inte vara en impulsgrej! Jag hade hittat en skitsöt som jag skulle adoptera! ..Men Filip tål inte när dom fäller och pälsen som flyger omkring överallt.

Finns det nån ras som inte fäller? Alla ni som kan saker borde ju kunna komma med tips. Men tipsa inte om sånnadär råfula som är nakna då! Skinnkatter undanbedes. Helst ska dom vara grova och kunna bli så stora som möjligt. Ungefär som Staffans katt! ..Men jag gissar att han fäller.. Jag tycker om stora och fräna katter. Hårda och brutala. Fast snälla och gosiga samtidigt såklart!

Jag behöver en kattbok.
(Jag fyller år snart)
*1 och *2

+

Juste, jag har kommit på grejer kring min birthday.

Jag vill addera några saker på min önskelista:

- Blommor. Alla typer. Sånt tycker jag om. Bor ni långt ifrån kan ni skicka blombud, då slipper ni åka hit. Det blir smidigare för er.
- Femte elementet på köpdvd. Det går ju fan inte att hitta nånstans. Jag vill ha den. Ge mej.
- Schackrutigt golv i hallen. Går bra med plastmatta.
- Sånna asgoda revben som vi åt på restaurangen i Roskilde på den danska roadtrippen.
- En ny spis med häll istället för plattor. Jag kan inte hantera plattor. Värmen lever sitt eget liv och saker ramlar av från dom.
- Trevliga personliga saker. Sånt som ni har fixat endast i syftet att jag ska få det och det ska passa mej ^^ ..Inget opersonligt skit. Om nis ka freestyla så vill jag också se bevis på lite tankeverksamhet! Tack.

Min adress:

Stenhuggerivägen 83c
302 40 Halmstad

Så om ni inte kan ta er hit kan ni skicka era gåvor. Finemang!

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress