Tagg nörderier

Supersugaren!

Vänner och bekanta i min omgivning gifter sej och skaffar barn till höger och vänster.

En har till och med hunnit skilja sej. En hel drös har köpt hus, båt och Volvo och en annan äger nåt så seriöst som en husbil. En tredje har en hel gård med hästar och sina egna traktorer och balpackare. Själv har jag ett mikroskopiskt litet hus, en biljävel som kostar mej 14 000 kr i försäkring om året och som jag långt ifrån får in familjeveckohandlingsmatkassarna i. Det är ju inte annat än att man blir lite stressad emellanåt i svaga stunder.

Dock visade jag allvarliga tecken på vuxen nördighet igår. Och Patricia var om möjligt ännu värre!

Min nya dammsugare har kommit. Den är väldigt trevlig. Mitt i vårt iordninggörande inför nattklubbsbesöket stannade det av. Jag satte igång den nya lilla maskinen. Världen pausades. Det blev som i en film. Alla zombiesarna är segt på väg åt ett håll (sminkar sej och sprayar håret) när nån av dom levande som försöker gömma sej i gruppen plötsligt nyser (trycker på ON på dammsugaren) och alla zombiesarna stannar upp och sen precis samtidigt vänder sej om mot offret.
- Jävlar vad tyst den är! utbrast jag lyckligt. Patricia släppte hårsprayet och slet girigt handtaget ur kardorna på mej. Jag tittade på när hon snodde omkring med munstycket över mattan.
- Den suger bra va? frågade jag. Man kan säkert öka effekten, eller hur? fortsatte jag och började justera reglagen. Sugeffekten ställdes upp på max.
Nån minut innan jag tyckte på knappen hade vi precis stått och konstaterat hur otjejiga vi var, åtminstone jag, att om vi hade klippt av oss håret hade vi nog kunnat tas för män. Men här var vi nu, helt i extas över en dammsugare. Hela världen försvann och det enda vi såg var denna otroliga rengöringsenhet.
- Shit vilket drag det blev nu! utbrast jag och Patricia svarade inte ens. Nästan desperat knuffade hon med knäet bort den stora schäslongspallen till min soffa för att bättre komma åt mattan som hon med tunnelseende höll på att purgöra. Hela soffan gicks över och en pläd höll på att åka med in i frenesin. Hon kastade sej med glasartad blick vidare ut i köket och utstötte lyckliga grymtande varje gång det rasslade ordentligt i slangen av allt maskinen tuggade i sej. Jag stod med stora ögon och lyckligt leende och längtade till nästa gång det skulle städas.

Sorgligt nog fick vi avbryta mitt i euforin, vi hade ju trots allt en tid att passa. Men snart så! Snart får vi städa igen! …Mitt hem behöver VERKLIGEN städas. Där ser ut som fan. Det brukar jag säga, men denna gången är det ingen överdrift.

Matnojan

Idag är det en såndär diffus dag. Fredag efter en söndag och innan en lördag.

Vi visste inte riktigt om vi var lediga eller inte så det bestämdes att det var frivilligt att jobba. Alla har jobbat, ingen mer än pappa, som är sjuk, har varit hemma.

Nånstans i ett svagt ögonblick i gårkväll kom jag på den fantastiska idén att utnyttja klämdagsluddigheten och börja dan med att träna. Så jag bokade ett pass Bodybalance. Yoga och pilates i en fin och plågsam symbios. Bra tänkt! I teorin.. I praktiken, i ottan när man lider av rigor mortis känns det inte riktigt lika bright. Meeeen det gick okej.

Jag längtar efter vatten i mitt lilla hus igen. Det är plusgrader ute nu så min hoppets låga har lite börjat blinka till ibland. Jag saknar att laga mat. Min matnoja kommer krypande i en takt som alltmer ökar i aggressivitet. Som en riktigt fet jävla tjockdimma över åkrarna en tidig vårmorgon rullar den in och snart går dom ut med varningar på radio till alla bilister. Dethär med ofrivillig bantning är verkligen inget för mej. Jag blir olycklig utan god mat, precis som jag blir av bristen på gos. Så för att åtminstone ta hand om en del av det där kommer helvetet braka loss i mitt kök i samma sekund vattnet behagar återvända!

Jag ska göra paella med massa goda musslor i, lammkotletter och rödbetor med chevre och hononug och nötter, pannkakor, kanelbullar, oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås, våfflor, stuvade makaroner med isterband, honungshickoryribs med avokadobönsallad och klyftpotatis, marängswiss, grekiska fetaostbiffar med tomatmozzarellasallad, stroganoff med ris, kycklingtandoorigryta, rulltårta, fiskgratäng med ägg och ny svingod saft! Och detdär vara bara gripet från the top of my head! Precis nu, utan nån direkt betänketid! Det kommer balla ur ordentligt.

Jag vet precis hur det kommer bli. Jag lagar mat som om jag inte alls bodde ensam, det blir en massa rester som jag lägger i bunkar i syfte att ta med som lunch. Inget kommer frysas in, för det gör jag aldrig. Sen nästa dag lagar jag nåt nytt skoj som jag gör alldeles för mycke av. Det blir över, läggs i burkar och ställs i kylen. Tredje dagen lagar jag en tredje rätt, lägger i bunkar osv.. Komplett idioti. Men god mat! Välkomna.

Nördosaurus

Jag är väldigt sugen på att spela dinomemory.

Det är mitt bästa spel i olika omgångar och perioder. Nu är det en sån period.

Vi är meganördiga på det spelet, jag och Filip. Det är seriösa bilder på olika dinosaurier och vi har lärt oss typ alla namnen utantill. Så när vi vänder säger vi givetvis namnen med, som vilka autistiska personer som helst.

I ett ”vanligt” memory kan det ju vara bilder på helt random grejer. Där kan man säga, när man vänder upp två brickor:
-Boll …och fjäril.
Och eftersom dom var olika så vänder man ner, så är det den andres tur.
-Vante …ooooch …Bil. Sen är det nästas tur.

I vårat fall är det inte riktigt så banalt. Det kan låta som följer:
-Ramphorhynchus ..och Mastodonsaurus.
-Apatorasurus ..och Archaeopteryx.
-Apatosaurus och Apatosaurus!

-Fan!
-Dimetrodon och… Quetzalcoatlus. ..Damn.
-Hah! Dimetrodon och Dimetrodon. Homalocepalus och Stegosaurus.. Skitockså..

Och så håller det på. 36 olika sorters dinosar är det. Insane. När kommer man någonsin ha nytta av denna kunskap? Ingen vet, men man blir sannerligen sugen på att spela ^^

Tidens frukt

Nu är det höst igen. Nu är det äppeltid igen.

Vi vet alla att recept finns att få tag på överallt året om. Det är blandat och mångsidigt. Utom just vid en tid på året. Denna. Äppeltiden. ALLT kretsar kring äpplen. Detta fick jag återigen uppleva nu när jag satt och botaniserade bland recept på olika sidor och i random tidningar.

Förra året vid denna tiden letade jag efter ett recept på Cantuccini. Det gick inte så bra. Jag satt även då fast i äppelträsket. Vi kan se vad jag skrev då:

Utdrag ur

ÄPPELNÖRDERI
Skrivet:  8 oktober kl. 10:35

Till saken då. Många av er som bloggar och som är runt 30, ni utger er för att älska att laga mat, baka och pyssla i köket. Därtill flaggar ni för era gudagåvor till recept och alla era barn som älskar produkten av dessa.
Som bekant la jag fram ett problem inom just denna genre igårkväll, tänkte att om det är NÅNSTANS man får ett vettigt, kunnigt och engagerat svar så är det här, på internet. Jag gick och la mej med illusionen om att jag skulle kunna sätta tänderna i alla bra tips och all finfin hjälp jag hade fått imorron. Idag då alltså.

Men vad händer? Ingen har åtagit sej mitt problem. Varför? Jo! För alla ni har haft fullt upp med att dela med er av era miljaaardtals av äppelpajsrecept. För det är ju det man ska baka nu, om man vill vara som normalt folk i oktober alltså.. Då är det äpplen man ska snacka om och det ENDA man ska baka är äppelmuffins, äppelkakor, äppelstrudel, äppelknyten, äppelmunkar, äppelmaränger, äppelbullar och äppelpajer. Det ska tillredas äppelmos, äppelmust, äppelsaft och äppelspäckade köttbitar. Det är det enda ätbara och bakbara just nu.

Så jag får väl vänta lite till då. När är det cantuccini/biscottisäsong tro?

Men, eftersom det SJÄLVKLART är en fet lögn att jag någonsin skulle sitta och vänta så länge på ett svar från er, så har jag givetvis tagit reda på allt jag behöver veta annorstädes. Så don’t mind, gör er inte besvär för detta nu, för mormor har redan ställt upp för mej som en god mormor bör.

Så kila ut nu istället och gör som en bra svensk. Samla ihop nårra av dom där frukterna som ligger på eran höstdaggvåta gräsmatta, svär lite över att dom finns där, lägg dom i en vacker korg, ta in dom, svär lite över grannen som inte har nåt eget träd och som snällt frågar om han kanske kan få nårra. Ge absolut inte bort nårra till honom! Svär lite över att frukterna finns kvar i korgen, svär också över fruktflugorna och sätt igång att pliktskyldigt baka en äppelpaj.
Gör det nu. Glöm inte att framstå lite som en martyr som MÅSTE baka TROTS att du inte har nån tid, men det är ju så härligt med pajer såhär på höstkanten. Och du haaar ju SÅ mycke äpplen som inte får förfaras, eller hur? Tänk, var ska du annars göra av alla dina fina äpplen? TÄNK om man skulle behöva ge bort alla till hästarna i stallen?! Eller ännu värre! Till koltrastarna! går ju inte. Och värsta tänkbara fall – till grannarna!? Va!? Nää, det är bäst att baka nåt av alla.
Och se förfan till att ungarna inte har med sej NÅN annan typ av ätbar sak till fruktstunden i skolan. DET om nåt skulle ju vara slöseri, dessutom ska man vara glad över att man har egna äpplen i trädgården.

Och glöm för guds skull inte kanelen! För gudförbanne om man skulle kombinera nån ANNAN krydda med sina äpplen. Kajsa Warg skulle ju förfan vända sej i sin grav.

Viva Wiki

Jag körde Filip till skolan imorse. Megatrött var jag. Är jag fortfarande. Det känns som att jag hade kunnat sova i en vecka. Lätt.

Åkte inom Meddo på vägen hem och somnade. Tex. Åkte även till Maxi, sa hej till Jossan och köpte två dyra tandkrämer. 179kr tillsammans. Stört. They better be good.

Lamt att gå i skolan en lördag för övrigt. Nollning har dom. I tio (10!) dagar ska det hålla på. Palla. Menmen, det är väl bra för gemenskapen eller nåt. Innan vi åkte frågade han vad jag skulle göra nu på förmiddan. Jag börjar jobba klockan tre. Nästan ledig ju! Frågade också om jag tyckte det var skönt att bara jobba på ett ställe idag. Jotack, skönt faktiskt! ..Men det behövs diskas och städas här hemma och jag hade hellre sovit. Till tre.

Vi har för övrigt skitsnygg ny matta. Passar asabra! En röd som man kan ligga på. Väldigt succulent är den. Hela rummet blev mustigt! Sen satte ja lite uppstoppade småfåglar på väggen bland tavlorna med. Sjukt classy!

Riktiga fåglar faktiskt. Helt vanliga svenska som man kan se ute. Som pappas farbröder har fångat, dödat och stoppat upp. Lite psychovarning på det där.. Men fina är dom! Det är en sidensvans (Den är min favorit. För den är tjock och söt, ungefär som jagsjälv), en gulsparv från -67, en grönsiska och en kanariefågel från -70! Okej.. kanariefågeln är inte så vanlig i den svenska naturen, men Svenne berättade om den för mej en gång när jag var där. Det var en tamfågel som hade rymt från nån av grannarna. In i deras kök. Så dom fångade, killade och stoppade upp den. Priceless! Alla fattar ju varför jag var tvungen att ha den liksom.. Sen har jag även en snygg skata och nåt som kanske kan vara en sparvhök, men den e lite skabbig.

Nu ska jag diska lite. Sen ska jag belöna mej med den mindre goda sorten Ben & Jerrys. Cheescake. Den va inte top of the line, men ganska okej ändå.

Cabbages, knickers, It hasn’t got A BEAK!

Förresten! Jag gjorde mer saft igår. Såklart.

Var ute och skördade en helt fullpackad ICAkasse till med fläderblommor. Det är tur för mej att dom börjar bli överblommade nu asså.. Jag kommer snart bli hämtad, satt i tvångströja och inslängd på nån institution nånstans. Jag kommer få genomgå såndär Clockwork Orange-behandling. Fastspänd i en biosalong, med ögonen uppspärrade medhjälp av små läbbiga tänger. Sen kommer dom visa bilder på en massa fläderträd för mej tills jag spyr. ..Samtidigt som dom spelar dom bästa hitsen från 80-talet.

Satte i alla fall två satser till. Det kommer bli ungefär 16 liter.. Var ska jag göra av allt?? Skitsamma, det är nästa problem. Jag dumpade lite mer i mammas frys igår med. Sen åkte vi till staffan för att köpa lök. Han hade stängt. På vägen dit i bilden diskuterade vi min flädersjukdom.
Mamma kom med bra idéer om vad man kunde göra för att det inte skulle bli så skrymmande. Men jag sågade allt som inte innebar att man la blommor + citronskivor i en stor gryta, kokade upp vatten + citronsyra + socker, hällde detta över alltihopa i grytan och lät det stå i nårra dar för att sen sila. Allt annat gick bort. Tunnelseende.
Till exempel:

-..Gör du bara saft?
-Ja.
-..Duvet, du kan ju torka blommorna och göra fläderte med.
-Nej. Saft.
-Men det är nyttigt med te. ..Och fläderte är ganska gott med!
-Men jag dricker inte te ju.
-..Men det är nyttigt.
-Det är möjligt. Men jag dricker inte sånt. ..Jag dricker bara Oboj.

Saftarn.

Jag har fått nån form av safthybris. Man kan ju bli lite besatt av saker i olika omgångar i sitt liv, sådär så det verkligen stiger en åt huvudet.

Så är det nu. Allt jag tänker på kan kopplas samman med mitt saftkokande, saftsilande, saftinfrysande eller frukt- och blomplockande i syfte att omvandla skörden till saft. Jag vet inte varför jag fortsätter att tillverka ännu mer heller. Det kommer aldrig ta slut.

Först gjorde jag en sats flädersaft. Mest bara på skoj för att testa om jag klarade av det! Det gjorde jag. Jag visade mej till och med vara förvånansvärt skillad inom saftområdet! Det blev typ 8 liter av den första satsen. Emelie fick 2 liter i födelsedagspresent. En dunk. ..kanske inte den roligaste födelsedagspresenten, men thats what she got i vilket fall som helst.
Sen va jag ute och plockade typ två ICAkassar fulla med fläderblommor som jag frös in. Jag inledde gnällandet på att platsen i min lilla frys började ta slut. Jag fick tina upp mat och äta bara för att skapa utrymme. Åt korv och ärtor. Det blev lite mer rum i facken.

Då satte jag igång två kok till. Det resulterade i 9 liter rabarbersaft och 12 liter flädersaft.. till. Jag körde iväg mina påsar med infrysta fläderblommor och packade in dom i mammas och pappas stora frys. Detta kommer dom märka när dom kommer hem från Oslo. Jag tvingade i mej all min glass och tog upp en påse med skrymmande vetebullar. Dom klipper jag ikväll.

Man kan ju undra hur det fungerar inne i ens hjärna när man håller på såhär. Jag stod ute i rabatten nyss. Vattnade mina nysådda squashplantor som börjar komma upp och växa till sej ordentligt. Jag kom på mej själv med att helt seriöst tänka:
-..Undrar om man kan göra saft av squash..? Man kanske kan kombinera det med nåt fresh..? Citron-äppel-squashsaft? ..Squash-limesaft?

It’s never gonna stop!

fröken sverige

Förresten. Jag missade nationaldagen. Eller.. givetvis inte hela nationaldagendagen.. Men själva firandet på festivalen. Insjungandet av Svea Rikes högtidsdag liksom.

Visserligen var det ju dom där Team Cans från urfjantiga Körslaget som skulle sjunga. Men ändå. Jag är ju lite sensitiv för såntdär. Vill gärna vara med när det vankas storskalig nationalsång liksom..

Jag hade planerat att se den. Stå där bland alla, rak i ryggen och sjunga högt med min djupa stämma. Men icke. Det gick inte. Tyvärr. För jag och Anna somnade i backen under hennes blåvitrandiga parasoll och missade hela partyt. ..Skit ock!

Meeen det kanske var lika bra det. Mamma sa att det var asbra och hade jag vatt med då hade ja bara stått å bölat som en fjant ändå. För sån är jag.. Sentimentalpatriotisk.

Jag hälsar dig, vänaste laa-aand uppå jord,
Din sol, din himmel, dina ängder gröööna!
DIN SOL, DIN HIMMEL, DINA ÄNGDER GRÖÖNAA!

Soda & Tjejsex

Jag har några gånger tidigare antytt mitt tycke för Wikipedia. Det är sannerligen en ytterst användbar sida!

Häromdagen samtalade jag med min vän Rickard. Vi avbetade bland annat det finfina ämnet avloppsrensning och därifrån kom vi vidare in på fenomenet Kaustiksoda.

Jag kände att mitt vidareforskningsbehov började gro så jag stegade in på min bästa sida! Wikipedia! Sen tog det fart! Ni som ibland sitter därhemma och spanar runt i denna allmänbildningens grotta vet att om man väl har börjat gräva är det i princip omöjligt att sluta. Man kan bli fast i timmar!

Om man, som i mitt fall nu då, söker på ”kaustiksoda” så får man upp en text med en massa kemi. Väldigt intressant! Men i detta texten finns det en massa andra ord. Dom blåa orden. Dom blåa orden är länkade ord som leder till andra spännande områden. Man kan hamna lågt bort och i helt andra länder!

Min läskedja såg ut ungefär såhär:

Kaustiksoda – (omdirigerad till Natriumhydroxid) – TvålFängelsevåldtäkterVåldtäkt - Brottsbalken - tillbaka till Våldtäkt eftersom Brottsbalken var tradig – BRÅ (brottsförebyggande rådet) – tillbaka till Våldtäkt eftersom BRÅ var ännu tradigare – Samlag - Preventivmedel - tillbaka till Samlag - Byxmyndihetsåldern - (omdirigerad till Sexuell Myndighetsålder) – tillbaka till Samlag - Lista över samlagsställningar - Scissors kissing. ..Sen tröttnade jag.

Men som man nu kan se i efterhand så spårade det ju ur rätt hårt. Från kaustiksoda till lesbiska sexlekar. Så kan det gå!

Wafflemaker

Filips mamma har blivit helt besatt av våfflor.

VARJE gång jag pratar med Filip och frågar vad dom gör så säger han:
-Vi äter våfflor./Inte så mycke, har precis käkat lite våfflor./Inget, mamma gör våfflor och jag läser./Jag duschade precis och nu ska vi äta våfflor.

söt kossaInsane. Han kommer ju ha tröttnat lagom till vi öppnar Rotundan i sommar. För er som inte vet så är alltså Kafé Rotundan fiket som jag och några av mina kära vänner driver i Norre Katts Park här hemma i Halmstad. Och våran grej är just våfflor. Efter en sommar där så brukar man ha problem med den varan under en ganska lång tid framåt. Ungefär lagom till man öppnar för säsongen nästa sommar igen.

Men nu är jag sugen. Jag ska KRÄVA våfflor nästa gång jag åker upp dit. Och så ska jag gosa med hans pappas gulliga kossor också ^^

Dom var för övrigt helt störda med sina våfflor i Norge. Dom ville ha dom kalla och sladdriga som gamla sura disktrasor. Med ost på! ..Fuckin helgerån. Många vet redan detta, eftersom många har varit i vårat tjuriga grannland. Men ändå, på kafeerna ligger våfflorna kalla framme i en trave på ett fat. Sen om man vill ha en så tar dom bara en i våffelhögen. Där är det jävlarimej inget snack om nygräddade frasiga varma inte! Dårar.

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress