Tagg musik

Himlafenomen, vårtecken & country

Jag hade ju lovat att berätta sagorna om intervju 1 och 2 på träningen. Detta har helt fallit bort, men here goes!

Jag delar upp det för enkelhetens skull, så blir det inte så mycket för er att läsa. Så har ni nåt att läsa ikväll också. Rimligtvis börjar jag med story 1.

Observera för övrigt att det har hunnit bli vår! Tulpanerna sticker upp och snöhelvetet smälter bort. Det är en karaktäristisk vårdimma ute. Och igår natt låg månen, Jupiter och Venus i en diagonal linje på himlen. Romantiskt och storslaget och världsligt på samma gång! Det dröjer 22 år tills det händer nästa gång! Bara som en parentes. Ni som såg det – Grattis!  Ni som missade det – Nästa gång ni får chansen är ni relativt gamla människor.
Nåväl. Vidare.

 

Sagan om flickan med stråhatten
(eller Skolbarnsintervju 1)

Det var en helt vanlig dag och jag var på mitt dagliga (läs: inte dagliga) pass. Tillsammans med en drös andra hurtiga motionärer brände jag kalorier i nedre delen av lokalen, i den övre sprang två män på löpband.

Plötsligt kom det två unga flickor inpromenerande! Med kamera och block gick de målmedvetet fram till killen på cykeln till höger och frågade:
- Hej, vi gör ett litet reportage för vår skoltidning om vad folk lyssnar på medan dom tränar! Får vi skriva om dig?
Killen svarade artigt på flickornas frågor. Han berättade att han lyssnade på hårdrock och flickan med kameran tog en bild på displayen på hans iPod. Kvinnan bredvid lyssnade också på rock och flickan tog en bild på bandmedlemarna i Takida som visades i hennes mobil.

De tu gick omkring i lokalen och intervjuade effektivt. Intresset för de olika svaren var högt även bland oss andra, alla lyssnade på varandras redovisningar med stora öron och riktande blickar. Dom flesta meddelade att det spelades hårdrock eller house/dance/trance. Det verkade vara en genomgående trend och flickorna med blocket och kameran började nog se mönstret.

Sen kom dom fram till mig som stod på min crosstrainer och svettades ocharmigt på överläppen.
- Hej, vad lyssnar du på idag? frågade flickan med blocket och log snällt med pennan i högsta hugg.
Jag harklade mig, såg hur alla i rummet lyssnade och svarade lite lagom tyst:
- Eheh, country.. 
- Ursäkta? Vad sa du för nåt? Flickan med blocket som sannolikt var inställd på att svaret skulle bli hårdrock uppfattade inte det främmande ordet. Jag fick upprepa.
- Country.
- ..Va? det var som hebreiska för flickan.
- Haha! Christ.. Country! Repeterade jag och skrattade åt situationen.
Killen på cykeln bredvid som hade fått sin display med bilden på Swedish House Mafia fotograferad såg på mig med ett brett flin. Flickan med blocket skrev och flickan med kameran frågade om hon fick ta en bild.
- Javisst, svarade jag och halade fram mobiltelefonen.  Oj, fast just nu var det visst sydstats! Jag kan byta så det stämmer med det ni har skrivit. Flickan med kameran tog en bild innan bytet, det blev ett foto av en tecknad man med en pipa och sydstatsflagga, därefter knäppte hon en bild av Darius Rucker.

De avslutade med en ung kvinna längst in. Hon lyssnade på house. Flickorna tackade för sig och gick. Killen på cykeln jämte vände sig med ett smajl mot mig igen och sa med lite eftertanke:
- ..Otippat!
- Tackar! svarade jag artigt som alltid.

 

Awesome! Ännu en gång skiljer man sig på ett tragikomiskt sätt ur mängden! Att jag lyckades få med både en sydstatsflagga och countryvärldens sannolikt enda svarta artist måste ju även ses som nån form av bedrift! 
Bifogar bilderna med låtarna som spelades länkade. (Ni får trycka på bilden för att få fram låten om ni inte lyckades räkna ut det själva) 

   

Glassiiigt! eller Efter stormen eller Tårar till is

God morgon eller? Har ni överlevt stormen? Jädrar vad det blåste igår. Kaoz!

Nog med smalltalk. På väg till jobbet idag spelades Mange Schmidt med den där låten som alla sjöng på ett tag. Glassigt. Det som alla sa såfort nåt var åt det positiva hållet på minsta lilla sätt.

- Det är köttbullar till lunch idag! Yes! Glassiiiiiiiigt! Glass-glass-glassiiiigt!!
Anyways så har jag inte tänkt på det innan, jag är ju en sån som verkligen hör texter i låtar jättemycke vare sig jag vill eller inte, men denna hade jag inte lyssnat direkt på innan, tills imorse.  Jag plockade med mitt delikata öra upp att han, redan i inledningen, sjunger om hur han träffar en tjej och dom flyttar ihop och får det bra.

Senare men ändå samma dag
lyckades jag äntligen få tag
på numret till den där tjejen du vet
Jag ringde direkt jag är inte diskret
jag sa: Ska vi hitta på någonting
tillsammans, kanske göra ingenting
kanske bara hänga du o jag
o jag tar med mig rosor o en ask choklad
Hon föll direkt för mitt initiativ
o ville bli en del av mitt privatliv
nu bor vi ihop o vi har det bra,
men det var bara en av många dar då det är
Glassigt

Tidigt i låten liksom! Så brukar det väl ändå inte vara? När det är en tuff rappig låt? Jag blev förvånad och positivt överraskad. Enligt min uppfattning brukar det snarare vara så att det INTE ska bildas par, flyttas ihop och delas liv. Om det ska vara glassigt alltså. Åtminstone inte tidigt i storyn. Då ska det vara lösa ligg utan krav på att ses igen, gärna så många som möjligt och mycke fest hela tiden. Inte som Mange säger – att man kan ha en sambo och ändå kunna festa. Ett fast förhållande är väl vanligtvis motsatsen till glassigt. Eller? Jag generaliserar lite hårt emellanåt, det vet jag, men det känns verkligen som att det är en ovanlig scen i denna typen av musik. Vilken härlig romantiker han är, den där Mange!

Nu spelas Snowstorm med låten Jul här. Den är sorglig som fan. Den om han i Brunnsparken som är ensam, fryser och gråter medan alla andra är hemma och har det nice med sina familjer, käkar skinka, kollar på Kalle och firar jul.
”Någonstans i stan blir tårar till is”
Fruktansvärt. Jag klarar inte av sånt. 1:42 kvar.

Det har förresten varit första advent! Glöm inte subscriba på min sjukt bra julplaylist That x-mas spirit & D Hasselhoff ! Do it! (Den sorgliga låten om han i parken finns med på listan)

Arbetsfördelning (fin måndagsstart!)

Man kan ju inte annat än verkligen älska dagarna som börjar som en fet jävla käftsmäll!

Att kliva upp på morgonen och som första rörelse utanför madrassen sparka tårna skithårt i sängbenet, att följa upp med att tappa tandborsten in bakom toaletten, att backa in med bilen i sin egen rabatt och att sen hamna bakom Agda (102) på vägen in till kontoret och få krypköra i 32 km/h hela sträckan. Krupp.

Det hela blir långt ifrån bättre när man omkringvandrande på Maxi inser att man har fått den sämsta kombinationen kläder på sej. Plagg med total och nästan fascinerande inkompatibilitet! Att känna hur tröjan sakta skruvar sej runt buken eftersom den inte gillar materialet i linnet under, hur trosorna korvar sej åt alla håll och hur man får stanna var tionde meter för att dra upp dom vita byxorna som nog egentligen skulle behövt tvättats innan dom krängdes på för att faktiskt göra ordet Vit rättvisa. Väl ute på parkeringen ångrar man att taket på bilen är nedfällbart ty en mås eller annan fågel av gissningsvis snarlik storlek har lagt en megablaja rätt i passagerarsätet. Tack Gud.

Jag tappade förresten dessutom en fullsmetad smörkniv på foten och en gurkskiva på låret. Men det är ju lite sådär det ska vara va? Utgår man från ett skitläge är det ju lite som giganterna D:Ream sa - Things can only get better. Startar man däremot uppe på smaragdgröna berg kan ju liksom inte en enda väg leda nån annanstans än neråt. Logik. Egentligen inte min starka sida.

Vidare är jag i stort behov av regelbundna skogspromenader för att mina feta innanlår ska fatta att det är dax att retirera, detta är ett projekt som jag och min inneboende sidekick har påbörjat lite. Det går sådär. Jag behöver även gos, strandtid till att fixa en snygg solbränna och ett trevligt sidobord till min grill. Ni kan ta hand om olika delar, allt behöver inte göras på en och samma gång heller. Skönt va? Vissa delar kan dock med fördel kombineras. Patricia smygstartade igårkväll genom att maniskt och minutiöst vaxa hela mina ben medan jag käkade en macka och drack saft. Mkt bra! MVG. Det är den typen av assistans jag behöver! Tradiga sysslor utförda av nån annan. Muy bien. Vem tar nästa punkt? Jag kan i utbyte laga mat åt dej, tvätta dina kläder och gosa tillbaka. Bra eller hur? Känner själv att det är en skälig deal.

Tyvärr har jag inga bilder som dokumenterar Patricias salongsbehandling av mina feta korvben så ni får helt enkelt bara tro på mej. Mitt nya schampo doftar förresten sjukt gott. Jag har fått det av Lina. Bra gåva. Nu luktar jag som dom Tre Vise Männen dvs. myrra, guld och rökelse eller vad det nu var dom hade med sej. Eller kanske lite mer som en indisk kvinna.. Fast utan curryn då. Hm, det är nog dax för lite Tikka Masala när jag kommer hem tror jag!

NO < SWE

Sådärja. Väl hemkommen från weekend i den norska huvudstaden.

En trevlig vistelse strösslad med tunnelbaneåkande, dimsum, barnsnor, vinter, cocktails, stora bullar och inte minst obligatorisk väckning varje morgon nån gång mellan 05:40 och 06:15.

Huvudsyftet med resan var alltså, som tidigare nämnt, Robyn live in concert. Och jag är som sagt inget fan direkt men det var en mycket bra spelning! Hon är väldigt proffsig. Och det gör ju saken bara bättre att hon har samma skojiga frisyr som Lloyd i Dum & Dummare. Tack till Dominic för ordnade biljetter med asbra platser! Förbandet sög riktigt stor röv dock. Jag och Lina skämdes å deras vägnar. Det var fanimej pinsamt på riktigt.

Det är vår ute nu och dom säger att det ska bli varmt i helgen. Hoppas. Min redan trasiga själ behöver verkligen inte mer vinter. Den behöver tulpaner, påskliljor, gos, sol, en hel del pengar och framför allt lite mer plats, men det sista kan bli svårt. Ibland får man bara inse att man faktiskt inte får plats. Då får man försöka sikta på dom andra grejerna istället.

På tåget hem satt jag förresten jämte en kille som var fruktansvärt åksjuk. Han var grågrönvit hela vägen ut på händerna, darrade som en blöt kalv och kräktes mer eller mindre konstant i tre-fyra timmar. Jag tyckte så synd om honom att jag fick ont i hjärtat. Jag visste exakt hur han kände sej och gav honom två åksjuketuggummin och sa åt honom att inte stryka med. Hoppas dom hjälpte lite. Jag verkade tragiskt nog dock vara den enda i hela vagnen som faktiskt hade medlidande. Dom andra blängde argt på honom, muttrade haggigt och tyckte han var äcklig. Han kräktes dessutom näst intill ljudlöst så dom borde knappt hört nåt! Jävla kärringar. Jag blev sur. Jag ville ta hand om honom. Han led.

Bifogar en drös mediokra mobilbilder från helgens tripp. Håll till godo. 

 

Simma nu

Då får jag simma igen alltså
Annars sjunker man som en sten
Som Bob sjöng en gång

Det är ju typiskt att jag alltid ska titta
Att jag inte bara kan låta det vara
Jag vet ju precis hur det blir
Och hur mycke energi jag får lägga
I att försöka simma upp igen

Jag inbillar mej ibland
Att jag kan slappna av
Men sen tittar jag
Och tappar balansen
Och sjunker fort
Sen får jag simma
För det var tydligen inte alls så lugnt vatten
Inte alls som jag inbillade mej

Och det kommer inte sluta heller
Förrän man ser till och blir lite vis
Som Aimee sjöng en gång

Så simma nu
Annars sjunker du som en sten igen
Och det är strömt vatten
Så simma nu
Du börjar ju nästan bli bra på detta

Julblommor, julmusik & juldödarhångel

Min amaryllis trivs på mitt kontor. Den har tre stora blommor och glada styva blad som hjälper till att käka av den svaga solens utportionering av vitaminer.

Jag har tre feta små hyacinter också, men dom är bara barn än så länge. Jag hoppas dom kommer växa upp och bli snygga och väldoftande. Ibland kan barnhyacinter se ut att kunna bli fina när man står där och gissar om deras framtid. Så en dag har dom blivit vuxna och ser ut som skit. Snea och glesa och jävliga. Men sånt får man ta. Dessutom doftar dom alltid gott ändå!

Det är kallt ute igen nu. Mina ben är torrare än någonsin, mitt hår risigt och jag behöver verkligen köpa nya varma kläder. Precis som varje vinter. Det är också sånt man får ta tyvärr. Det sägs ju att vi behöver vintern för att uppskatta sommaren, men jag vet inte.. Jag föredrar i alla fall att ligga på altanen i bikini framför att skotta tung blötsnö i flera timmar för att det nästa morgon ska vara lika mycke ny snö igen.  Igår städade vi ur det sista ur Freddys lägenhet. Nu har han åkt och kommer inte tillbaka förrän i mars. Lång tid.. Han fick en förkortad vinter. Han hoppar över hela skiten kan man säga.

Det är många som tjatar om att dom vill ha access till min nystädade julmusikslista på Spotify nu. Ni kommer få fler chanser, men här kommer länken igen i alla fall.
That xmas spirit & D Hasselhoff
Håll till godo. Subscriba gärna!

Julmusiksrelaterat för övrigt: Jag lyssnade precis på en ganska tacky version av I saw mommy kissing Santa Claus. Där sjunger dom ”Oh! What a laugh it would have been, if dad had only seen mommy kissing Santa Claus last night!” Kul det hade varit ja. Vad ROLIGT dom hade haft! Där i deras julprunkande hem, om pappa hade stegat in och fått se sin fru kyssas med Tomten. Jävligt skoj. Not. Det hade ju åtminstone sabbat min julefrid rätt hårt om jag var den som fick se min lover hångla med nån annan. Men visst, jag fattar väl att det är en text ur ett barns ögon, att han hellre vill att hans mamma ska dejta Kristoffer Kringla, men ändå. Ingen stämningshöjare i min bok direkt.

Juni, juli, augusti!

Vad tragiskt förresten! Här kommer jag tillbaka efter nåtslags ofrivilligt sommaruppehåll, eller, nu ska jag inte säga för mycke, jag kanske inte alls är tillbaka, men jag skriver en text efter en lång tid som är nånslags kass dikt. Utan nån direkt positiv energi heller. Ungefär som den texten jag avslutade med innan mitt uppehåll. Sorry.

Anyways. Det är alltså sommar fortfarande. Eller?
Jag vet inte. Eller normalt sett hade jag nog tyckt det, men nu får jag så sjuuukt mycke faaaaaan-sommaren-är-slut!input från alla håll så jag har nog börjat svänga lite. Per Gessle sjunger ”För hela året har jag väntat pååå juni, juli, augusti! Vindarna är varma då!” och ”Juni, juli, augusti! Allt känns mycke lättare då!” ..till exempel. I den där låten.

Igår, eller, inatt var jag ute vid halv ett-tiden och la på taket på bilen. Det var skitvarmt! Och helt vindstilla! ..Juni, juli, augustiii… Då tänkte jag faktiskt på det, att sommaren inte alls är slut. Att alla negativa människor runt mej faktiskt kan hålla käften om dom bara ska tjata om det där hela tiden. Jag vill inte höra det. Jag behöver inte era negativa syner. Åtminstone inte just nu. Det är visst sommar. I alla fall till mitten av augusti. Tänkte jag då.
Sen fick jag en kass start på denna dan och nu vet jag inte riktigt igen. Det är ju rätt varmt. Men det är väldigt grått och en väldigt höstig känsla. ..Fast jag gillar ju hösten. Egentligen.

För två nätter sen impulsshoppade jag. Det har blivit en del sånt nu på sistone. Jag har hört att man blir lyckligare av saker. Eller jag vill nog lite undermedvetet inbilla mej det emellanåt. Så jag köpte mej en ny registreringsskylt till bilen. Den kostade 6 000 kr. Det har blivit lite sånna konstiga, uddasaker. Så impulshandlade jag för två nätter sen. Som sagt. En resa. En regelrätt charter till Mallorca. Jag bokade in Anna med. Tur för mej att hon var ledig.
Jag har under sommaren rymt från jobbet lite emellanåt. Eftermiddagarna har jag bestämt att jag har fått va ledig. Om det har varit fint väder. Och om jag har vetat att dom andra ligger på stranden. Man kan säga att jag har avancerat i mina rymningar nu. Nu blir det stranden på Balearernas största ö, inte stranden i Frösakull som ligger 10 minuter (om det är bilkö) från kontoret. ..Det blir säkert bra.

Have mercy!

Står i mitt nya fina kök nu. Har precis skurat den stora träskärbrädan med grovsalt två gånger.

Allt för att köttet ska trivas extra bra på den! Har blandat en honungshickorymariand och ska koka ribsen snart innan alla hungriga anländer. Till detta lyssnas det på ZZ Top. Det är bara en stor jävel till sydstatsflagga som saknas på väggen här.

Jag hade velat ha en flaggstång! Det önskar jag mej när jag fyller år! ..Eller behöver man ha tillstånd för att smälla upp en sån? Anyways, jag hade velat ha en. Då skulle jag hissat en flagga varje gång jag grillar.

Förresten. Ganska ofta på radio, jag lyssnar ju som bekant typ bara på P3, så har dom olika program där random fotfolk får frågan:

- Vilken musik hånglar du till?

Det är för övrigt en väldigt märklig fråga. Men ändå, låt säga att man faktiskt vill hångla till en speciell typ av musik. På denna frågan blir dom flesta ofta lite ställda och vet inte riktigt vad dom ska välja att svara. Så det funderas lite och sen säger dom ofta nåt i stil med ”nån go reggae kanske?”. Ofattbart. Visst, jag inser att det är olika det där med smak. Mamma gillar tex inte Hickorysmak, vilket är helt jävla skadat enligt mej, men allvarligt? Vem blir sugen av reggae?
Kom att tänka på det innan när låten ”Waitin’ for the bus” gled förbi. Om det är NÅN låt som verkligen gör jobbet måste det ju va den! DET är en sexig låt. Vi snackar liksom mer än halva inne, redan i första minuten. Have mercy!

Fotnot: Alla uttalanden grundas på min smak, inte din.

Clownfredagsmys

Idag är det fredag och det har det fanimej varit en tung dag.

Jag har gjort bra och varit ganska duktig dock tycker jag, men i lite högre takt än jag har hunnit lasta ur min skottkärra har den fyllts på från olika håll.

Kan va jobbigt ibland, men sånt får man ta. Om dom runtom en inte orkar köra allt sitt får man hjälpa till. Även om det innebär att man får springa sina rundor snabbare och det vobblar lite då och då. Och man får inte glömma att vara glad! För en positiv attityd ger en trevliga och glada medmänniskor, det hjälper ens omgivning framåt, för det vet vi. Ibland tvivlar jag dock på att det funkar och känner mej som en jävla clown istället..  Min kärra overloadade lite innan ikväll och jag fick frispel. Ber om ursäkt till er som drabbades. Mest påhoppad blev Freddy. Inte meningen.. Förlåt.  Trodde det skulle hjälpa att simma som ett svin i en timme. Men tydligen inte. Menmen! Jag är snart uppe igen!

Mitt hår, bara som en parentes, är för övrigt nästan perfekt nu. Eller ja, med mina mått mätt iaf. Det är precis så som jag vill ha det. Alltid nåt. Och jag sitter här hemma. Inte en jävel ser och snart ska jag sova och sen vakna och det kommer va bara skit kvar av det. Men det är så det funkar. Fast jag är glad åt det nu iaf. För nån dag sen funderade jag helt seriöst på att klippa en kort frisyr. Nu vet jag igen att jag inte ska göra det. Det var tur att jag inte drog ner mej själv i korthårsträsket. Hamnar man där tar man sej nog fan aldrig ur. Dessutom skulle jag se ut som en riktig hagga och ingen hade velat prata med mej.

En annan grej som jag tänkte på innan som jag blev glad över var det faktum att det inte var en käft i simhallen. Jag var HELT ensam. Det var som i nånslags film. Helt stilla. Fantastiskt. Lite som i en reklamfilm för en såndär estninsk spakryssning. Om man bortser från att tjejen i sånna reklamklipp brukar vara ungefär 20 kg lättare än jag, ha typ 40 cm längre ben utan monstervader och inga nördiga simglasögon, en skavd LOKAflaska stående vid kanten, omatchande bikinöver- och underdel och ett badlakan som det står Trevlig sommar! på med ett glas Oboj och ett paket Mariekex avbildat. Men annars var det dead on.

En annan bra grej är att jag har gjort en asbra Spotilista med bara cheeserock. Den ni. En dag kanske ni får ta del av den, men än så länge har bara Lukas och Anna får det stora nöjet. Bara sånna som jag vet kommer uppskatta den får bli delaktiga. Annars är det fuckin pearls for pigs och just det där är jag lite trött på nu.

Slave to love?

”I drove all night! Crept in your room. Woke you from your sleep, to make love to you!”

Lite tvingad man hade känt sej att knulla i en sån situation eller? Inte läge att vara osugen eller ofräsch om man säger.. Har fan kört hela natten. Smygit in i ens rum och väckt en. För att få ligga. Dålig stämning om man inte vill då liksom. ..När han har kämpat så för att få komma till.

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress