Tagg män

Gentlemannen – en efterlysning

Vad tycker ni? Det var ju ett tag sedan vi hade lite finpoesi här. Eller hur?

 

Gentlemannen – En efterlysning

kärleksört

Var har egentligen du Manliga Gentleman tagit vägen? 
Du som håller upp dörrar, du som väntar, du som klarar av att visa intresse och samtala med en trots att andra män är närvarande? 

Du som inte skäms för att visa att du tycker om en, du som är man nog att köpa blommor och bjuda på en romantisk middag bara för två, utan att noja över att dina polare ska skratta och vråla ”ÅÅÅHHH! TOFFEL!” åt dig? 

Du som visar intresse och ställer frågor för att du faktiskt vill veta istället för att bara hålla det kort och till att svara på de frågor som ställs dig.
Du som på riktigt undrar saker om ens liv?

Du som klarar av att visa att det är mer intressant att umgås och prata vid bordet än att läsa tidningen eller greja med mobilen och du som tycker det är nice att ses mitt på dagen ibland och äta lunch ihop för att sedan gå tillbaka till respektive arbetsplats.
Du som aldrig slentianmässigt går 1-2 meter framför en och som aldrig sitter med ryggen emot och utestänger en från att vara med i konversationen.

Du som inte bara säger att du skulle vilja, utan som också gör.

Du som håller upp jackan åt en och väntar medan man knyter skorna istället för att gå i förväg och du som stolt berättar för dina vänner om en.
Du som får en att känna sig delaktig, intressant och fin.
Välkommen.

******

Ja jag vet, ribban kan tyckas ligga högt och det kan säkert uppfattas som att kraven står som spön i backen här nu. Och själv framstår man väl kanske som lite av en krävande och handlingsförlamad individ som saknar förmåga att ta för sig? En liten flickig prinsesstyp som förväntar sig silverfat komma inburna av vita handskar och ingen motansträngning krävd. Så är det givetvis inte. Jag kan ju inte gärna säga nåt annat, hehe.

Men var är han då? Var denna stereotype Gentlemannen (med mina mått mätt) nånting som bara fanns på typ 30-talet och som nu är helt förlegat och utdött? Nånting som inte ens är i närheten av den bild dagens Man vill ha kopplad till sig? Det tror jag inte. Jag vet nog fan att ni är där! Ni har det, allihopa!
Kanske har JAG helt missuppfattat vad en Gentleman egentligen är? Men det tror jag inte! Jag vill nog mena att det är lite av en tolkningsfråga, lite upp till var och en. Vilket givetvis inte gör det direkt enklare att uppfylla.
Har jag med denna spekulerande och undrande text kanske nu skrämt in er alla (med era mått mätt) Manliga Gentlemän in i era hålor där ni nu kommer gömma er, till följd av prestationsångesten jag har planterat in hos er? Det tror jag inte! Och ni vet ju att jag älskar er ändå. …Jag mest bara undrade.

Dessutom måste ju faktiskt inte alla punkterna uppfyllas. Det räcker egentligen med den sista. Den är egentligen den enklaste också.

Och
PS. Nej, detta var ingen kontaktannons. DS.

 

Jacobkvällen & männen vid hyllan med H

Igår var det Flygande Jacobkväll hemma hos mig. Trevligt koncept med trevligt besök. Mer sånt!

Bifogar en liten bild på risresterna i vasken. Ber om ursäkt för detta. Jag glömde fota. Ser rätt gött ut eller hur? Alla förstår ju att det var en fantastisk måltid. Mmmm! Det är lite kaffesump där i också förresten.. Om ni undrade. Linda hade ju med sig en snygg kaffekrävande tårta. Såklart.

Precis innan kvällen inleddes gick jag omkring inne på FinMaxi. Såklart. Jag brukar ju hänga där. Vid tandborsthyllan stod två män i 35-årsåldern. Dom var påväg bortåt när den ene kom på att han var påväg att glömma nåt:

- Du vänta lite, jag ska bara hämta nåt skit här borta.
- Nae? Fyfan, har Karin skickat dig att köpa jävla bindor?? Jag klarar inte av det där asså..
- Nej det är ingen hit. Man drar sig verkligen för att handla dom gångerna man vet att det står nåt mensskit med på listan!
- Jag har börjat vägra när frugan ber mej, meeeeeeene.. det är ju inte poplärt om man säger så! Heheh!
- Herregud. Det hade ALDRIG funkat hemma, hon blir SKITSUR om jag säger att hon får köpa helvetet själv.. Så man får ju stå ut. Men man skäms ju fan varenda gång!

Detta är intressant tycker jag. Vuxna män som tycker det är pinsamt och ovärdigt att köpa bindor/tamponger/trosskydd till sina kvinnor. Okej, jag kan ha en viss förståelse för att man skäms för att handla vissa saker åt andra, jag till exempel HATAR över allt annat att köpa cigaretter, jag skäms fruktansvärt och mår nästan fysiskt dåligt. Men jag brukar få sagt till mig att jag är löjlig med det där, att jag är lite väl militant och trist, så jag försöker att vänja mig. Är det samma sak för er män och kvinnoprodukterna? Är det som när jag står där och fajtas med min paranoia och tror att ”Nu tänker han i kassan att jag är rökare..”? Känner ni också folkets blicka på er där ni står vid hyllan? Och när ni lägger ner ett paket ELLEN Normal i korgen, tänker ni att dom tänker ”Kolla, sicken vidrig kille.. En man som har mens! Usch! Mensman! Mensman!” då? Eller hur funkar det?  Jag känner väl lite att om nån tror att jag är rökare är det ändå nåt som skulle kunna vara sannolikt, eller.. nej, men ni fattar. Det är ju mer sannolikt att en tjej röker än att en man köper tamponger för att HAN, han själv personligen, har mens. Eller?

Jaja, självklart fattar jag varför många tycker det är jobbigt. Blod och kön och kropp och underlivshygien och allt det där mörka. Jag har tjejkompisar som själva tycker det är lite jobbigt att stå vid den där hyllan! Men jag vet, jag spelar ju bara lite dum nu för att kunna få blogga om männen jag lyssnade på..

Ibland när jag skriver om olika saker blir jag tillfrågad om ”liknande skojiga inlägg”. Så för er som inte orkar använda sökfältet, som jag visserligen vet kan ge lite alla möjliga resultat ibland, och för er som inte gillar att klicka på etiketterna, som jag också vet kan freestyla lite i fångst, så kommer här några tips! Tips om ett gäng andra lite relaterade inlägg!

Vi har till att börja med ett scenario liknande gårdagens. Killarna som inte ville ragga på menstjejen.
Välj dina steg väl! (mensskydd)

Sen kan jag njutningsfullt presentera kvinnan utan hämningar i duschen.
The Pull-out

Killen som bloopar och råkar avslöja sina mensonanitankar för klasskompisarna.
Episkt onanidrama

Eller varför inte den om kvinnan med trosskyddet i omklädningsrummet?
Berättelsen om kvinnan med trosorna

Kan även slänga in en riktig oldie. Inklippt från min blogg från 2006! Om den lilla stackars flickan inne på toan på Meddo.
Blodsug. (aka Blodiga bindor & skam)

Jaja, nu räcker det. Hejdå.
Eller förresten! Har ni sett att Filip har mixtrat lite här igen? Nu finns min senaste twittring.. eller tweet menar jag, där i kanten till höger, precis under min bild som jag för övrigt får sjukt mycke klagomål på. Ni tycker tydligen att jag är ful på den. Får väl ordna en annan i framtiden.. Och! Vidare. Han har dessutom fixat lite andra nice knappar tillhörande dom olika inläggen. Lite Dela och Gillafunktioner som ni gärna få använda. Puss hej.

Dagens Tips (björnen sover)

Hur vet man om en man verkligen sover?

Ögonen må vara stängda och snarkningar må höras, men man kan aldrig vara riktigt säker förrän man gjort Testet.

Ta ett knippe skivor helt vanlig smörgåsskinka ur kylen. Håll dessa ett par, tre centimeter från munnen på den misstänkt sovande mannen. Börjar han automatiskt käka med ögonen fortfarande stängda? Då sover han!

Fungerar på så gott som allt levande av hankön. John kan intyga att jag inte far med osanning.

Välj dina steg väl! (mensskydd)

Åkte till Maxi för ungefär en timme sen för att köpa kaffe till mina gäster. Påväg in genom entrén och mot kaffeavdelningen gick jag bakom två unga män.

- A och i förrgår! Då gick jag bakom väääääärsta snygga bruden här!
- Nice!
- A så jävla het! Jag följde efter henne här, hon gick omkring bland blommorna. Sen gick hon bortåt dit *pekar mot krämerna* men SEN! Vet du vartfan hon gick!?
- Nae?
- HIT! *pekar* Till facking BINDORNA!!
- NAE!? Allvarligt??
- Jag veeeeeet! Så jääääÄÄVLA osexigt! Trodde fan jag skulle spy.
- Shitasså.. Verkligen.
- Ja jag slutade ju följa efter henne direkt asså..
- Lätt!

Mmmm! Grävis!

Utbyggnaden av vår lilla lokal här har påbörjats.

Dom kör med grävmaskin utanför. Jävlar va coolt det är! Det ser dessutom svinroligt ut. Jag vill också!

Tänk va! Att köra en såndär. Som ett real life jätteroligt TV-spel! Och vilken precision! Han är väldigt duktig, han som gräver. Har dessutom en hel arsenal av olika skopor som han hookar av och på allt eftersom det stöts på olika hinder, tjälen ligger djupare, makadam ska tippas, mark ska plattas eller stenar ska bändas bort. Jag önskar att jag också kunde nåt sånt tufft. Köra fräsiga stora maskiner.
- Men Emma, du kan ju köra motorsåg? sas det igår. Och det räknas INTE. Seriöööst. Alltså, det är inte ens i närheten av den coolhetsgrad man uppnår i en stor gul grävmaskin.

Där sitter han och käkar en korvmacka och skyfflar lätt upp allt han har fått ihop ifrån utgrävningen. Lyfter, utan att spilla, över på ett lastbilsflak och snyggar till med skopan efter sej. Liksom vänder den och slätar till högen på flaket efter hand. Trevligt jobb! Sånt skulle man extraknäcka med! ..Om man nu anser sej ha tid med mer arbete.

Pappas inflikning:
- Har du NÅN gång sett en tjej som kör grävmaskin?? Nej. Juste. Håll dej du till vad du gör istället och låt oss sköta det där.
Hehe. Men visst. Bra med nån som plockar ner en ibland, så man inte flippar ur. Förmodligen lite sanning dessutom. Åtminstone när man väger in min minst sagt bristfälliga simultanförmåga. För jag utgår ifrån att det krävs lite sån? Men jag kanske kan få åka med nån gång! Jag har ju trots allt fått åka traktor och skördetröska och det var ju awesome. En grävmaskin lääääär ju va minst lika grymt! Jag får kanske gifta mej med nån som har tillgång till denna typen av fordon helt enkelt. Åtminstone nån som har nån nära vän eller släkting som kan ta med mej på en tur.

Var precis ute nu och tog en bild av vidundret. Dessvärre lyckades jag pricka in precis när drivermannen hade korvmacke- och termoskaffepaus, det har man ofta i detdär skrået tydligen. Svårt att fånga honom in action. Man får smygkika genom fönstret.

Dogz

Som många av er vet så har jag en pojkvän som heter Filip. Filip tycker om att springa. Långt och mycke och fort.

En pojkvän är ungefär som en hund. Det finns olika sorter av hundar. En del kräver inte så mycke. Dom behöver inte rastas överdrivet.. Mopsar tex, dom nöjer sej med en stroll around the park liksom. Sen finns det dom som kräver lite mer. En Golden Retriver kräver kanske inte svinmycke men ändå en ganska rejäl portion, annars blir dom tjocka. Den typen av pojkvänshundar är definitivt den vanligaste sorten.

Filip är mer en såndär ganska svår ras som kräver massor av rastning. Typ en såndär vinthund, en Greyhound! En såndär racinghund. Och då räcker det inte att bara gå ut och gå en lång runda med honom, iaf inte varje gång. Givetvis är det okej emellanåt som mysmotion liksom. Men regelbundet måste man ta ut honom på ordentliga turer. Man hamnar ibland i den där situationen då man som hundägare vill hänga på kopplet på dragkroken på bilen och sen köra fram och tillbaka en 12-15 ggr på stranden. Det blir ju enklast så och doggen får springa av sej ordentligt och får sin motion.

För nån helg sen var jag ute och cykelrastade Filip. Det innebär alltså att jag cyklar och han springer jämte. Detta är en vanlig form av rastning i hundvärlden. Det är bra att cykla sin hund ibland så dom får springa, annars kan dom lätt bli passgångare. Det ser man ofta när pensionärer är ute med sina sällskapsdjur. Passgångare till följd av för långsam motion.

I vilket fall som helst så cyklar jag på min ljusblåa Crescent Freja. Jag matar på i bra takt, måste trampa hela tiden. Och Filip springer jämte. Fort som helvete. Och trots att han springer så fort är han kapabel att föra samtal hela tiden. Han flåsar knappt! Detta är i min värld inte mänskligt.. Jag cyklar jämte och vid minsta lilla uppförsbacke får jag sluta prata eftersom ja måste koncentrera mej på att andas då. Annars kanske jag faktiskt dör.. Let’s not find out.

Det blev 1-1,5 mil sist. När ja hade cyklat honom neråt längst med stranden, förbi simstadion och reningsverket, igenom småbåtshamnen, längsmed nissan upp in i stan och sen styrde in i slottsparken stannade han och frågade misstänksamt vart vi var på väg.
- Igenom här och sen hem igen tänkte jag? Jag ville ju hem och göra mat liksom!Det kändes som att han lite besviket accepterade och började springa igen. Lite som en 11åring på Liseberg som precis har fått reda på av sina föräldrar att:
– Okej Anton! Nu är detta SISTA åket. Du får åka karusellen EN gång till, sen ska vi hem.

- …Jaaaaajaaaaaaaaaaa…

Sen kom vi hem. Jag var trött. Filip var knappt ens svettig. Förmodligen borde man av detta uttyda att det är JAG som är sjukt otränad och visst, jag är otränad.. men vafaan, det behöver ju inte gå till överdrift! ^^

Snart tar jag mitt sällskapsdjur till kapplöpningsbanan, det tycker han är kul. Då ska han få springa Göteborgsvarvet.

Humiliation

Ibland kommer man ihåg roliga saker och börjar skratta helt idiotiskt för sej själv.filip på semester

Innan kom jag ihåg en rolig sak. Jag kom ihåg hur rolig Filip såg ut när han skulle tvätta ansiktet med en av mina accessoarer på sej!

Min kära pojkvän kommer in i sovrummet och frågar om jag har sett hans pannband..
-Nej, svarar jag.. Men du kan få låna detta. Jag slänger till honom ett av mina diadem.
-..Okej, tack. Säger han och tittar på vad han håller i handen. Det är svart i plast med imiterat läder och har en liten fjantig rosett lite på sidan. Och på undersidan är det sånnadär små taggar som gör att det får extra bra bite i håret.

Han sätter på sej diademet som trycker ner och bak håret som i sin tur ställer sej upp som en fluffig sky bakom plastbågen.
Förnedrad, i bara diadem och kalsonger, går han med tunga steg mot badrummet och säger i en arg ton som avslöjar hur mycket han verkligen verkligen menar sina ord:
-FY för att vara tjej..! Och tvingas ha sånhär S K I T på sej.

Det kan vara så att detta bara är kul för mej som var där, men det gör inget. För jag tyckte det var väldigt roligt iaf ^^

Alla ni riktiga män


Lyssna till min observation.
Killar/män är rädda för att gå och lägga sej i ett tillstånd som säger att dom kaaaaanske kanske egentligen skulle gå och kissa först, det är inte kris, bara kanske.. Det är en sån skräck!
Jag kan tycka att det är rätt chill, man kan väl kissa på morronen sen igen istället?! Alternativt gå upp sen när/om det faktiskt behövs. Jag har nog aldrig upplevt en kille som resonerar på samma sätt.

Det finns få grejer som kan skrämma upp en man så mycke som när man har gått och lagt sej, han sover nästan, man boar ner sej i sängen och lägger sej tillrätta. Man säger gonatt och ligger tyst ett tag och hör hur han nästan har somnat. Sen säger man nåt i stil med: -Ååhh.. Jag skulle kanske ha gått på toa ändå.. Hmm..
Sen inget mer. Och man riktigt hör hur han spärrar upp ögonen i mörkret och bli plötsligt ganska vaken!
Man ligger tyst och lyssnar på hur han kollar på en och väntar på att man ska resa sej och gå. Först när man har gjort det så får han ro igen och kan somna om. Hilarious!

Men det gör man ju självklart inte. Man ligger kvar precis som innan.
Han säger typ: -..men ska du inte gå då?
Och man svarar: -Näääh.. Sen kanske.. Och det är definitivt fel svar

Efter ett tag tröttnar han på att vänta. Jag vet inte om det kanske handlar om att han ser det som nåtslags ansvar att hålla sej vaken och se till att man kommer iväg till toaletten, men han tröttnar tillslut på att vänta och inser att man håller på att somna i detta kritiska tillstånd. Så han, vänligt men bestämt, segknuffsparkar ur en ur sängen med alla fyra. Fötterna mot ens höft och händerna mot axeln. A firm grip.

-Så. Gå på toa nu. ..Så kan vi sova sen.

Det är så ni funkar! NI MÄN. Jag veeeeet nog!
Grundar det sej kanske i att ni har lättare att kissa i sängen än vad vi tjejer har? Ni vet att om ni blir riktigt nödiga när ni sover så vaknar ni kaaanske lite för sent istället för i god tid som vi tjejer gör? Det är iaf min teori.

underlivshygienen

Citat.

-Det bästa med att ha snorre är ju LÄTT att man kan tvätta den i handfatet. Det är så jävla smidigt!

SEXIGA MÄN II

Scenario.
Jag och mamma sitter i köket och diskuterar vilka band vi vill ha till festivalen i sommar.

Mamma: -Jag skulle vilja ha Maiden. Undra om det blir dom i år??
Emma: -Knappast…
Mamma: -Jag skulle vilja ha Metallica med!
Emma: -M, det hade vatt nice, men dom kommer ju inte heller..
Mamma: -Jag skulle vilja ha Nickelback!

Pappa vandrar förbi

Emma: -Nej! Fy. Men Journey igen hade varit bra ^^
Mamma: -Njaaah.. Jag skulle vilja ha Bon jovi! eller Creed!
Pappa: -Jag skulle vilja skita med rövhålet!

Jag och mamma tar våra blickar från skärmen på min dator och riktar dom mot pappa som nu står bakom oss med en öl i ena näven och ett mätinstrument i den andra.

Mamma: -…Och vafan skiter du med annars då?
Emma: -ja?

Tystnad
Blickar

Pappa: -Det ska ni skita i!!

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress