Tagg lukt & smak

Vardagssmaken

Jag är förkyld. Mega. Jag trodde jag skulle klara av att tackla skiten, men det gick ju sådär.

Men det är kanske lika bra. Så kan man försöka bli fri från lite annan tanke- och energikrävande skit på samma gång, när man ändå måste ligga hemma. Dock har jag säkerligen smittat nån i min egen egoism. Det är ju inte så snällt. Förlåt.

Jag har ett nässpray med mentholsmak. Säger man smak? Lukt. Eller det kanske är såntdär som koalorna käkar.. eukalyptus! Nåt starkt och friskt är det i alla fall. Det slår ut allt. Jag åt frukost nyss. Medan jag la en klick kaviar på första ägget tänkte jag:
- Undrar om kaviar passar bra ihop med menthol.. eller eukalyptus..? Jag frågade Lukas vad han trodde. Han tvivlade. Det gjorde jag också..
Men inget smakade nånting. Allt blev bara en stor palett av olika konsistenser, ytor och temperaturer. Spännande. Jag vet inte vilket som är att föredra faktiskt. Det är obehagligt när man inte känner smak. Man missar en hel del.

Förhoppningsvis uppskattar man vardagssmakerna och -dofterna lite mer när man kommer tillbaka.

Ondskan

Emma och Anna har kommit hem efter en kväll hemma hos Freddy. Dom ligger i sängen.

Anna fiser som en ko hela tiden. Dialogen kring det hela kan på ett bra och rättvist sätt sammanfatta den totala substansen i deras weekend.

- Men sluta fisa!!
- Du! Jag har inte fått fisa nånting på hela kvällen!! ..Eller okej jag fes en liten. Men bara en liten. …Ding!
- …”Ding”?
- Ja?
- Det är väl kanske inte ordet gemene man skulle använda för att beskriva ljudet av e fis, men visst..
- Jo?
- ”Bokstavera ljudet av din fis! Okej! D-I-N-G!”
- Jaa okej. ..Men den luktade fan ond bråd död!

Nu är det måndag igen. Förutsättningarna hittills för att det ska bli en bra vecka är verkligen inte de bästa, varken för mej eller för Anna. Jag slår mej på allt och kommer vara fullpackad av skitfula blåmärken innan dan är över, allt verkar strula med allt tekniskt, Anna tog fel buss och när hon kom hem inatt var hennes bil stulen.. till exempel. Listan på denna måndags utgångsläges minusposition kan bli lång. Men vi får väl se vad det kan bli av det hela.

Anna Ostkaka

Jag vet att det är skittråkigt att höra om andras drömmar.

Ofta får jag höra det när jag ska dra mina stories. Men nu skiter vi i det och lyssnar på hur jag inatt drömde om Annas fötter och hur min bil blev stulen.

Vi hade gått långt som fasen och var helt svettiga i värsta fjällvandraroutfitten. Plötsligt kom vi till en golden strand. Perfekt. Anna tjatade till sej att hon skulle få fotmassage. Eftersom jag vet att hon svettas som ett jordsvin om sina klövar var behandlingen inget jag såg fram emot, men som en god vän fick man ju ställa upp med sina skills.

Jag såg skeptiskt kisande på när hon drog av sej sina stora kängor och lastade fram monstrena. Det som mötte mej var inte av denna värld. Hennes fötter var vitblågulaktiga och hade svällt upp som ett drunkningsoffer som hade legat i Mullsjöns vatten i en månad. Det luktade gammat ruttet kött. Det var awful! Jag försökte hålla god min, trots att jag ville kräkas och springa därifrån, medan hon lugnt förklarade att det går över såfort det torkar upp lite. Okej, tänkte jag och ville ändå vara snäll. Men sen hände det hemskaste! När jag tog tag i hennes vänstra fot sjönk mina fingrar igenom huden, köttet och benet som verkade ha morphat ihop sej på nåt jävla sätt och bildat en ostkakeliknande massa. Som, ända tills jag spräckte ytan, hade hållt ihop fint av stödet från skon, men nu ramlade allt sönder mellan mina fingrar! Panik! Jag visste inte vad jag skulle göra. Annas uppluckrade fötter låg som en kakig degig massa i mina händer och i sanden. Hjärtklappning och svettningar. What to do!? Stressen pågick ett tag och lagom till jag var på bristningsgränsen i ångest växte en ny fot fram och allt var frid och fröjd. Anna skrattade och sa att hon bara skulle testa om jag blev rädd. Det blev jag.. Elaka as.

Sen drömde jag att min bil blev stulen. Drömde att jag grät hysteriskt. Hatar när det händer. Bilen stod kvar utanför huset när jag vaknade iaf. Senare anlände en faktura på 1 300 kr för att jag hade ställt på jäveln.. Typiskt.

Kabeldimman

Det kan hända att jag har behandlat detta ämnet förr.

Risken finns. Jag vet att jag åtminstone har tänkt på och pratat om det. Det är en frekvent förekommande sak.

Toalettvett och etikett är ett område jag ofta kommer tillbaka till känns det som. För inte jättelängesen gick vi igenom dethär med haggandet kring huruvida sitsen ska fällas upp eller ner. Ett stort moln av irritation i mångas förhållande till sin partner eller familj. Idag handlar det om en annan typ av moln, nämligen lukten som kan hänga kvar.

Det finns människor, som anser att det bästa, efter att man har gjort sitt inne på toan, är att låta dörren stå vidöppen. För sin nästas skull vill man vädra ut inne på badrummet. Eller hur? Många av er känner igen detta. Detta är ett mycket logiskt tankesätt. Tyvärr är det inte riktigt så det funkar i verkligheten. Jag förstår att tanken är god, men tyvärr. Man vill så väl, men det blir så fel.

I verkligheten fungerar det så att din dimma som du har åstadkommit där inne inte, som du gärna vill tro, är något väldigt flyktigt. Det som händer när du öppnar dörren och diskret ska vädra ut är att dimman vandrar iväg. Den blir glad över att bli utsläppt från den ackumulatortank som badrummet har tjänat som och glider harmoniskt ut i den nya värld som plötsligt öppnas genom den vidöppet lämnade dörren. Den dansar ut i rummen utanför, skrider vidare in i köket och tar sej slutligen in i sovrummet där den lägger sej tillrätta och somnar i dina lakan. På en arbetsplats är det samma sak. Genom personalrum, ut genom hallen, in i butiken där kunder välkomnas av dej iklädd den utsläppta dimman från någons toabesök likt en påtvingad mantel.

I dagens hus bygger man ofta badrummen med relativt god ventilation. Dels för att undvika fuktskador och dels för att kvickt byta ut luften därinne. Det kan hända att du bor i ett gammalt hus, ett med jättekass ventilation inne på toan, men faktiskt, det ÄR bättre att låta dörren vara ordentligt stängd  efter att du är klar. Hellre att det ligger kvar därinne en stund lite längre än att du sprider din gas i hela huset. Det värsta som kan hända är att du, påväg ut från dasset, kanske förvarnar dina medmänniskor:
- Hehe! Gå inte in där på ett tag!

Hellre informera eventuella efterkommande och låsa in skiten än att dina middagsgäster ska behöva känna hur det kommer krypande som en obehaglig vålnad mitt under uppläggandet av kroketterna. För det sprider sej. Tro inget annat. Jag är naiv, det vet jag, men lyssna på mej när jag säger att det går ingen obemärkt förbi när du har lagt en kabel och lämnar dörren öppen för att diskret låssas som att det regnar.

Det finns säkert många som inte håller med mej, men det finns också minst lika många som inte ens har tänkt på saken. Du som bara slentrianmässigt öppnar dörren och låter den stå så för att dina föräldrar kanske alltid gjorde det. Eller för att det ju är klart att man måste vädra. Du som inte ens har reflekterat över att din dimma härjar runt i hela lägenheten, bygger bo i din nyupphängda tvätt, smeker det nybakade brödet på bordet, gosar ner sej i din bästa fåtölj och sträcker bekvämt ut sej på mattan i hallen. Om du känner att detta är helt fine, så har du inget problem. Dina vänner som besöker dej kanske har det, men du kanske är av gubbåsikten att i ditt hem gör du vafan du vill, denna attityd har jag också behandlat förr. Jag säger till er alla som en känd tysk man en gång sa – lås in och förinta.

Och om ni känner att ni vill komma ikapp och veta vad jag sa om toasitsen och gubbar som fiser hemma så kan ni läsa det här:
The seat
Sexiga män

Limma Skinkbit! Cooligt, Cooligt!

Har ni hört om uppfinningen eller?

Den dom pratar om på nyheterna. Köttklistret. Vilken grej va! DET är fanimej en uppfinning som heter duga! Där har dom minsann använt sina brains på bästa sätt! ..Fast, det är ju tydligen ingen ny grej. Bara för Sverige.. Kanske.

Jag utgår ifrån att dom flesta hänger med och vet vad det handlar om, men för er stockholmare som inte är så uppdaterade: Trombin är alltså ett enzym, tillverkat av gris- eller koblod. Det fungerar som ett sorts klister för kött. Man kan limma ihop mindre köttbitar till större chunks. Sjukt coolt men läskigt också och samtidigt nästan lite tragiskt. Det verkar ju ganska konstigt. Eller jag menar, hur blir själva limingen? Blir det skarvar? Om man tar in ett stycke oxfilé på 300 gram på en restaurang och den börjar falla isär i bitar när man kommer åt en fog med kniven, är det då läge att kalla på personalen?
- Ursäkta mej, men jag tror jag har anledning att misstänka att denna filén kanske är nån form av grytbitar ni har limmat ihop.. Är det så?
Men skitsamma. Man blir fan blåst varje dag oavsett. Kan lika gärna käka lite köttklister med när man ändå håller på.

You wanna go boomboom?

Man möter många intressanta människor.

Nyss var det en man och hans kompanjon inne i på mitt kontor. Vi pratade om hans beställning och betalningsupplägg.

Mannen som är en svensk gubbe på runt 60 är absolut inte otrevlig egentligen. Han är ungefär 10 cm kortare än jag (jag är 1,64), lite för rund för att det ska vara hälsosamt och bär mycke parfym. En såndär tung, söt doft som likt Zyklon B fyller hela lokalen på bara nån sekund och lämnar en med tryckande huvudvärk resten av dagen. Mannens kompanjon som också är av hankön är runt 30, väldigt trevlig, prydligt klädd, ser fruktansvärt snäll ut och bryter på gissningsvis persiska.

Den äldre mannen lade fram det som ett skämt först. När han frågade vad det skulle kosta att få spendera en dag med mig. Jag skrattade och svarade att det hade blivit väääääldigt dyrt. Vi pratade lite mer om ordern och han flikade då och då in saker om vår påtänkta gemensamma dag. Hans kompanjon började skruva lite på sig han tyckte uppenbarligen att det var jobbigt när den äldre mannen försökte köpa mig.
Vi avslutade och de två reste sig för att gå. Den yngre tog några steg bortåt och inspekterade godisskålen och medan den äldre tog på sig jackan sa han med ett skrämmande allvar i rösten:
- Men du, Emma.. Tänk på det jag sa.
- ..Ursäkta?
- Det behöver inte hända nåt speciellt! Jag menar inte så! Lunch.. en promenad kanske.. och vem vet. Ja.. du vet.

Kompanjonen kommer in igen, tittar ilsket på gubben och säger:
- Sluta nu! Vi går!
- Ja,
svarar jag, jag har vad jag behöver för att skriva ihop er order nu. Och vad jag vet så är såntdär dessutom lite olagligt i Sverige va?
- Heheheh.. Mjaaah, men du är ju en mogen tjej och över 15 eller hur?
svarar han och blinkar. Meeeen å andra sidan, hehe,  känner man för nåt som är yngre än 15 är det bara att sätta sig på flyget! HÄHÄHÄ!
Kompanjonen försöker igen:
- Nejmen! Sluta!! Vi går nu!
- Javisst, vi ska gå, meeeenee.. Tänk på det. Jag har dessutom vunnit på lotto sååååee… hehe! Ha en bra dag!

Man slutar aldrig att förvånas. Dels över att vissa inte ens försöker dölja och dels över att JAG får denna typen av erbjudanden. Det är tur att jag har många män här på jobbet som kan försvara mej om det skulle krisa!

Fiskis II

Såg förresten nu när jag loggade in att det förra inlägget var mitt 400:e sen denna lilla bloggens födelse! Sweet! Jag firar med en burk fiskbullar!

OCH på tal om fiskbullar, observera den snygga övergången, minns ni damen på Maxi? Hon som luktade gammal fiskbulleburk från sina mer privata regioner? Om ni inte gör det så kan man läsa om henne -här-

Nu finns det i alla fall en sån på spinningen också. Och eftersom kroppsdofter är en outtömlig källa till bloggmaterial tänker jag berätta lite om henne. Det är en kvinna runt de 30 som håller till på cykeln snett framför mej ibland. Och det är ingen grann timme man har utstakad när man sitter där och slötrampar, väntar på att alla ska komma tillrätta och passet starta.. När man ser henne stega in genom dörren och drabba ovannämnda cykel. Hur hon omsluter den smala sadeln med sin omfångsrika bakdel. Därmed absolut inte sagt att jag själv inte har en fet röv! För det har jag! Men nu handlade det ju inte om mej. Det handlade om hennes odör och folks närhet till den.

Givetvis får man ta det där med lukterna om man väljer att hålla på med spinning, det inser jag ju och det är ett aktivt val jag har gjort. Men ibland kan jag verkligen ifrågasätta om det kanske handlar lite om snålhet? Att folk är uppfostrade till sparsamhet så att säga. Dom lever med orden ”jag jobbar helst full!” i sak av tvättmaskin. Inte förrän man har ett ordentligt lass tvätt att mata den med är det okej att sätta igång en maskin. För då blir det resursslöseri. Så när man kommer hem från sin spinning där man har suttit och tryckt sitt svettiga kön mot en sadel som så många andra har gjort exakt samma sak mot, då har man bara ett linne, en sportbh, ett par trosor, ett par strumpor och ett par knälånga tajts att tvätta! Av dessa 5 små plagg är två dessutom vita! Ännu mindre tvätt!
Så man kanske tänker att man nog kan använda dom ett träningspass till.. Och då blir man helt plötsligt den som är den med lukten. Men vissa kanske föredrar det hellre än att tvätta i onödan. Personligen existerar inte det på min karta. Om jag så ska köra en maskin med ett par cykelbyxor i, so be it!

Åter: Det är helt okej så länge som man sitter ner, men det gör man ju som bekant långt ifrån hela tiden. Och jag tycker verkligen synd om den mannen som brukar vara rakt bakom fiskbullekvinnan! När man står upp har man ju mer eller mindre näsan i  den uppochnerguppande röven framför! ..Förutsatt att man inte placerar sej taktiskt och genomtänkt som jag. Då slipper man det där. Alternativt första raden, men då får man leva med vetskapen om att man har någons ansikte nästan läskigt nära ens sköte under hela passet sen med. Och frågan är ju om det är värt det asså..

Cyklarna står tätt! Men förhoppningsvis är det inte så många som analyserar sånthär. Hade dom gjort det hade det väl slutat i handgemäng om min cykel. Jag borde inte plantera sånnahär från i folks hjärnor..

Hot Wheels

Seriöst, jag skulle nog fanken kunna ha ihjäl nån med mina Rotundanjobbskor!

SHIT vad dom stinker! Dessutom blir det värre med eftersom jag har dubbla sulor i dom. Först (underst) sånnadär lyxiga i skinn som formar och ger ergonomiskt braighet. Sen (ovanpå dom första) ett par till lyxiga som jag köpte i Oslo. Dubbel fotriktighet med mera. För det ska fanimej gudarna veta att man behöver när man jobbar på det där stället.

Det var en man som tittade på när jag skopade glass innan idag. Vi har haft lite problem med glassen. Den har varit svenahård. Eller ja.. våran frys har varit för kall rättare sagt. Jag ringde till en jättetrevlig kille på Ängelholmsglass och pratade länge om olika temperaturer häromdan. Han sa (citat):
-Jaa, men asså.. Man kan ju säga såhär. Det blir svårare att ta glassen ju kallare det är i frysen. [logiskt] Man kan säga att om det blir kallare än -20 grader så kukar dom flesta glassorterna från oss ur. Då blir dom väldigt hårda. Och blir det varmare än -15 så smälter dom. För det gör glass. Inte som vatten vid ungefär 0. Så nånstans däremellan är ju bra att ligga. [rimligtvis]
..Våran frys höll en temperatur på -26 grader. Där av den såkallade urkukningen.

Åter till mina fötter. Alltså, våra glassar har varit lite hårda som sten. Omöjliga att göra snygga bollar av. Jag kämpade med chokladglassen och mannen tittade på. Han sa:
-Ja det är ju bra träning det där! Efter en dag här är ni väl helt svettiga och går omkring och stinker allihopa! Hähähä!
Jag råkade som svar häva ur mej:
-Hah! Du det är jävlarimej inget mot mina fötter efter en normal dag här ska jag be att få tala om!

Verkligen attraktivt.. Precis vad man vill höra från tjejen som tilldelar en glass. Idiot.

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress