Tagg hår

Minthår & sjukvård

På morgonen duschar jag. Varje dag. Mitt hår hatar det, men jag gör det ändå. Lär väl få raka av mig skiten om nåt halvår.

I morse funderade jag lite på det där med min duschkabin och avsaknaden av sällskap. Och då menar jag inte sällskap just inuti duschen eftersom jag inser att det är fysiskt omöjligt, utan bara öht i huset.

Min dusch är mikroskopisk och syret tar slut på en sekund när man kör med varmvattnet, detta i kombination med morgontrötthetens kassa kroppscirkulation och låga socker är inte bra. Jag har aldrig svimmat, men på mornarna känner jag av symptomen big time! Riktigt läskigt ibland. Vem hade räddat mig om jag hade packat ihop där inne? Hade nån märkt? Och efter hur lång tid då?

”Emma har inte twittrat på två timmar nu, ska vi åka och kolla om hon lever? Vi ringer en ambulans för säkerhets skull.”

Det är inte bra att vara ensam, man behöver nån som tar hand om en och man behöver få ta hand om nån. I alla fall ibland.
Jag har ju varit riktigt megaförkyld nu i ungefär en vecka. Det är lite intressant det där, hur folk säger. Detta blir förresten lite upprepning nu, jag har redan pratat om detta, i lördags. Okej, tillbaka. Dom säger: ”Ta hand om dig!” ..för det är ju så man säger. Men hur artigt är det egentligen? Alltså, den som säger det menar ju inget illa, det fattar jag ju, men det blir ju lite att hen avsäger sig ansvaret för en helt genom denna uppmaning. Det är väl klart man tar hand om sig efter bästa förmåga tänker jag, men vad man egentligen, när man ligger där helt igenmurad och ensam och tycker synd om sig, vill höra är ju nåt i stil med ”Oroa dig inte, jag tar hand om dig!” och sen kommer dom med typ en mugg te. Eller en korvmacka. Nåt enkelt men ändå charmigt och väldigt ompysslande liksom. Jag är inte gnällig, blir glad för det mesta! Men jag inser ju att det inte funkar så i verkligheten. Och framför allt inte när det bara handlar om en vanlig sketen förkylning och ens vänkrets, polare liksom, dom går faktiskt egentligen fria från sånt ansvar. Men ibland hade det varit skönt att höra. Eller hur?

Jag har förresten skaffat ett nytt balsam, för att försöka få liv i mitt ledsna hår. Det är konstigt det där! Mitt hår mådde bra, sen på bara en kort period fuckade det ur totalt. Är det vädret? Eller maten? Eller nåt annat? Risigt och matt som en ledsen vanvårdad Golden Retriver. Nåväl, jag har alltså nytt balsam. Det dyraste dom hade på FinMaxi. Det doftar mint. En hårvårdsessens jag trodde var reserverad för herrprodukter. Schampo och dusch (gärna kombinerade i samma flaska) för män. Så nu går jag runt och doftar man enligt min mening. Det gör ju kanske inte direkt saker bättre för min hjärna just nu, men jag hoppas att mitt hår återuppstår från de döda.

I övrigt önskar jag att mitt pass kommer idag. En av mina många önskningar för tillfället som gärna får slå in. Det hade varit skönt. Nu ska jag jobba lite, hejdå.

Hos frisören blir man fin

Jag är förresten tillbaka igen nu. Om det skulle vara nån som har saknat mig.

Tillbaka i Halmstad alltså. Inte tillbaka här som nånslags nyfrälst superskribent som uppdaterar minst en gång om dan. Det kan ni sannolikt glömma.

Har varit i Tidaholm och hälsat på Emmeli. Mkt trevligt om man bortser från frisörpacket från klåparhelvetet, tragedierna i Oslo, våra massiva mängder pengar brända på mat, alla myggor och vädret som har varit rätt långt ifrån sommarmysigt. Men trevligt ändå såklart, med nya kontakter och allt. Jag kan även meddela att jag fortfarande faktiskt besitter förmågan att dreja! Det ni! Skillad som man är. Efter ..vad blir det? Fem år? Efter fem år ungefär utan att ens petat på en lerklump klarar jag alltså av att sätta mig vid skivan och förvånansvärt proffsigt åstadkomma något av symmetri och formkänsla i en fin symbios.

Men ja okej, jag vet att ni skiter i drejningen egentligen. Det är frisören ni vill höra om. ”Frisören”. Jag har redan delgivit en del av er fragment av storyn, men jag kan väl dra det här också.

Soundtrack:
Hos frisören blir man fin
mycket finare än hos någon annan
Man blir blåst av en maskin
ifrån nacken ända fram i panna
Med en lugn och säker min
styr han kammen och sekatören
Ingenstans blir man så fin
Som – Hos – Frisören

Det var en mulen men varm dag. Jag och Emmeli svor över våra slitna hår som likt trassliga bollar av Svinto formerade bon kring våra hjässor. Snåla som vi var frågade vi Stefan, vår vän och tillika Tidaholmslocal som vi hittade på promenaden genom stan. Vi frågade var i hela Tidaholm det var billigast.

- Hmm.. Billigast? Där borta tror jag.. *pekar*
Till vår stora lycka men i längden massiva förtret läste vi på skylten att det endast kostade 180 riksdaler att få håret friserat hos utpekade man. Hurra! Vi tog två direkt.

Emmeli var först ut. Två dagar sedan var det hon tvättade sitt burr och det var i omgångar Volume Mastrat och fullt av lerdamm och diverse produkter. Leo, som vi kan kalla han som höll i saxen, hade inte en tanke på att tvätta det innan han började gå loss. Lite vatten med en blomduschare och på’t! Det var katastrof. Emmelis om än slitna men dock tidigare ändå välfriserade bruna page var nu en billig kopia på vad gissningsvis Leos mamma gick runt med där hemma i kryddorna. Han varken handdukstorkade eller fönade henne när det var över. Likt en blöt och frusen hund som verkligen känner hur ful den är gick hon skamset och satte sig i en av fåtöljerna.

Leo heter inte Leo egentligen förresten. Jag slängde in en kvalificerad chansning på Aziz vid besöket.. Jag har kollat upp honom nu, han heter varken det ena eller det andra.

Min tur alltså. Jag satte mig i stolen och blev som en bil inne för underredsbehandling upphissad till skrämmande höjder. Eftersom jag har (HADE!) riktigt långt hår var han ju tvungen för att kunna sitta bekvämt under the action. Hade Emmeli klarat av att resa sig från sin skamplats hade vi alldeles säkert kunnat se att min sittyta var omkring hennes axelhöjd. Det kändes så i alla fall.
Leo meddelade mig att mitt hår egentligen var helt förstört, att jag skulle behöva klippa MINST 35 cm för att det faktiskt skulle bli nåt vettigt av det. Han tog mellan 12 och 15 cm. Rakt av. Dödade allt av frisyr jag hade haft. Han hatade uppenbarligen långt hår. Jag satt och såg hur det blev värre och värre. Resultatet var från en annan planet. Det var som om man i ett svagt ögonblick gått med på att låta grannens 12-åring, som trots medfödda motoriska skador såååååååå gäääärna vill bli frisör när hon blir stor, få gå loss i ens hår. Förödelse och ångest.

Jag minns när mamma skulle klippa lugg på mig en gång för längesen. Jag såg ut som Kurt Olsson när hon var klar och skämdes i flera veckor.
Detta var värre. Jag satte upp skiten i en stram frisyr så fort han var klar med sin våldtäkt. Två dagar senare klev jag desperat in hos en riktig frisör i Skövde och bad dom att rädda vad som räddas kunde. Den enda som var ledig och kunde klippa mig just då var en kille som än så länge bara gick som trainee. Jag sa att det inte gjorde nåt alls, eftersom jag var säker på att det knappast kunde bli värre än hur fanskapet till klåparjävel hade gått loss redan. Jag förklarade mitt öde för den trevlige killen medan han omsorgsfullt hängde ett skynke över min kropp. Han hummade och nickade och tänkte förmodligen att jag överdrev. Tjejer brukar ju noja med sitt hår, eller hur? Men när han knäppte loss klämman som höll tragiken uppe och även han fick skåda spektaklet utbrast han:
- Men HERREGUUD!!!? Ann-Kristin!! Kolla på dethär va!? Herreguuuuuuud! Vad har han GJORT!?
De två lyfte i min ponnyman och tittade med stora ögon. Sorgset kom de gemensamt fram till att, även om de visste att jag ju ville ha långt hår, minst 5-6 cm behövde tas bort för att man få ordning på det hela. Så det var bara att foga sig. Jag fick rabatterat pris för att de tyckte synd om mig.

Nu är jag tillbaka på jobbet igen. Med ungefär 25 cm kortare hår. Jag lider. Ingen av dom andra här verkar ens ha sett förändringen. Freddy erkände nyss att han inte såg nån direkt skillnad. Och jag känner mig stympad och naken.

Jag förbannar dig Leo! Dig och din lilla motbjudande lokal du väljer att helt felaktigt kalla salong där du praktiserar din fruktansvärt amatörmässiga frisering! Jag tycker du bör ta jobb på något lager eller liknade!

Jag förbannad även migsjälv och Emmeli som likt två dumsnåla kärringar nappade på det låga priset hos Leo – Satans avkomma. Det går HELT emot min tro rörande kvalitetstänkandet jag normalt sett lever efter, jag vet inte vad som flög i mig och jag ångrar det bittert. Det kommer aldrig hända igen. Jag skäms.

Om tröttma, könsfrisyrer & annat blandat

Det är sällan jag sover så kass som jag har gjort i natt asså!

Har bökat omkring och korvat runt hela natten. Och drömt om en väldigt besvärande och påträngande man på ett helt otroligt värdelöst hotell i skithålan Stockholm. Stressande.

Efter helgens bravader är min dygnsrytm lite urballad och öl känns inte riktigt lika lockande just nu som det brukar göra. Men det har varit trevligt! Det har varit dans, slagsmål, kycklingvingar, födelsedagskalas, konserter, parkpicknick, nya trevliga möten, strandgrill, felåkningar med bussar, bad, galna elitfallskärmshoppare och quiz. Händelserikt indeed. Och ikväll verkar det kunna bli Måndagsklubben. Vi får se. Jag har tröttma. Mina ögon stänger sej själva. Jag skulle behöva sånadär stöttepinnar till ögonlocken som Tom i Tom & Jerry har när han blir trött men ändå måste vakta mushålet.

Parentes som egentligen inte har med nåt att göra, men som jag bara kom på alldeles nu: Det finns ju få grejer som är avtändande på ett så tragikomiskt sätt som män med en pubesfrisyr av kvinnomodell! Det räcker med att man har fått en skymt av den för att hela bilden av mannen i fråga ska vara med sabel jämnad längs marken. Kan sannerligen vara svårt att hålla sig för skratt och pekning. Exempel på i mina ögon icke rekommenderade frillor: Landningsbanan, Martiniglaset, Hjärtat, Frimärket och Bermudatriangeln. Alldeles säkert är det bara jag som är gnällig, kräsen och framför allt lättroad. Ni tycker alldeles säkert det är fantastiskt vackert och upphetsande. Detta åt er.

Vidare. Varför ser det alltid förjävligt ut hemma hos mig nu för tiden? Och då innebär det inte bara säsongsenligt grus från mina trädgårdsskor i hallen och strandsand runt och i hela sängen utan även typ underkläder på golvet, en diskmaskin som har stått fullpackad i 4 dar utan att sättas igång, utspilld puderfoundation på köksbordet, vissna blombuketter i vaser, kaffefläckar på alla bänkar.. Och jag dricker inte ens kaffe! Och Patricia som är den som skulle kunna misstänkas för brottet har inte varit hemma på hela helgen! Jag har knappt varit hemma själv ens! Vem är det som går bärsärk i mitt lilla hem medan jag är borta!? Och vart fan tar alla mina pengar vägen?? Jag borde helt seriöst föra nånslags utgiftsdagbok, det skulle behövas. Jag skulle även behöva en till bil. Obs: Inte en ny. En till. En snygg. Och med en till bil behöver jag en till personlig regskylt. ….Hmm. Eventuellt skulle jag lite kunna börja se ett samband mellan mina inköpsresonemang och min ekonomiska obalans här. Ska försöka fila vidare på detta. Jag återkommer.

Jätteskönt att det är mulet idag förresten, att det inte är strandväder. Då blir det mer okej att sitta inne på sitt offiz och min bitterhet över eran ledighet lägger sig lite. Och jag har för kännedom glömt mitt fiskhalsband hemma, jag känner mej naken och lättretad. Tänk på det innan ni börjar mucka.

Fingrarna i duschen

Man vet att det är dax att tvätta när ens kläder är så inkompatibla med varann att det inte ens funkar när man sitter stilla.

Idag har jag fått på mej ett par trosor i nåt sliddrigt spetstyg som ihop med byxorna totalt repellerar. Trots att jag sitter på min stol och inte springer omkring alls, kan jag känna hur det kanar och glider. Nåväl, det kanske bli en bra dag ändå. Snön smälter. Det är ju alltid nåt positivt!

Gymstory igen!
Igår i duschen efter träningen fick jag sällskap av en kvinna. Hon hade så att säga inte riktigt alla indianerna i kanoten och pratade med allt och alla om att tvätta håret. Absolut inte otrevlig, men lite påträngande kanske. Mej pratade hon med först, såfort hon joinade i duschen.
- Hej! Vad heter du? [lutar sej framåt mot mej och spänner blicken i min]
- Eh. Emma. Hejhej.
- Duschar du? Jag ska duscha va! Tvättar du håret? ..Jag ska tvätta håret va!
- Jodå, jag duschar och jag tvättar håret, men nu är jag snart klar. [sköljer ur balsamet]
- ÅååÅÅÅÅH! Jag tycker det är så HÄRLIGT att tvätta håret va! [sträcker armarna upp mot taket och ser lycklig ut]
- Jamen så bra då. [fortsätter med en omgång balsam till]
- ÅååÅÅH! Du har långt hår! Det önskar jag att jag också hade! Fast kanske inte riktigt lika långt som ditt. Men kanske till åtminstone …HIT! [petar hårt med sitt pekfinger mellan mina skulderblad]
- Eh.. Oj! Ja okej. Ja det kanske räcker. [överrumplad av den plötsliga fysiska kontakten]
- Ja! För ditt är ju ända hit [petar en bit längre ner på ryggen, precis ovanför rumpan, medan jag sköljer ur balsam 2] Fast nu är ditt ju utsträckt, och du böjer dej lite bakåt, så det kanske egentligen bara är hit [petar typ en decimeter högre upp] egentligen va!
- Heh.. jaa kanske det. Men nu är jag klar du! Hejdå!
Jag tog mitt badlakan och gick och sällskapet fortsatte samtalet om hår och hårtvätt med den äldre damen snett bakom istället.

Alltså, jag är ingen sån som har problem med att folk tar på mej, jag är liksom inte den som är den. Jag ser mej själv som relativt tolerant och tålmodig. Men när man står i duschen och det är totalt okända människor, en annan kvinna dessutom för att ytterligare spä på hur kinkig jag låter, som börjar köra med fingrarna över ens rygg? Jag vet inte asså.. Kanske är jag bara gnällig. Jag får jobba på det där, hon var ju trots allt bara trevlig. Jag får försöka vara mer öppensinnad nästa gång. Men jag va ju å andra sidan inte heller direkt otrevlig. Det var ju inte så att jag slog ner henne. ..Fast jag glömde fråga vad hon hette, efter att hon hade frågat mej, det var ju oartigt. Nästa gång!

Hairhorror

Var hos frisören idag. Jag gillar inte detdär. Tror alltid att jag ska gå därifrån med en jävla crew cut.

Jag vill att det ska vara långt men givetvis inser jag ju att det inte funkar så. Man måste klippa lite och ofta om det ska bli bra. Ungefär som att äta. Man kan inte äta asmycke bara en gång i veckan, då blir det kass.

Jag har väldigt blandade känslor kring dethär med att gå till frissan. Ända sen jag en gång satt i stolen på en ganska dyr salong och hon frågade hur jag ville ha det. Jag svarade som jag brukar:
- Jag vill ha det långt, så klipp så lite som möjligt, men så mycke som nödvändigt.
Hon tittade på mej som jag var dum i huvet och sa:
- Herregud, sååå kan du ju inte säga. Då klipper man ju av dej alltihop! Vad än du har hört innan så vill ALLA frisörer klippa MYCKE! Helst hade jag klippt en riktigt kort frisyr på dej nu. För att ALLA frisörer älskar att klippa av så mycke hår som möjligt! INGEN vill klippa bara lite på topparna. Täääänk att få se hela ditt långa hår falla! *suck av längtan*
Horror.

Det var ingen bra upplevelse. Den hänger kvar.  Samtidigt som jag gillar att sitta där och få håret tvättat och nån som pysslar med en. Fast å andra sidan, jag hade ju föredragit att nån gosade med mitt hår hemma i soffan i så fall och inte klippte av det med en räsersnabb sax samtidigt! Hehe ^^ Nåväl, jag ska tillbaka på torsdag och få min sjukt asfula utväxt bortslingad. Det kommer ta förbannat lång tid.

Furbee

Citat:

-Alltså, jag har egentligen inget emot håriga tjejer.. Men det är ju bra om det inte är så långt att det åker med in!

lus

Morgonstund

Bra. Vaknade av att jag andades in en stor lock hår. Rätt ner i halsen. Sjukt vidrigt.

Sen klev jag upp och skulle kissa. Då fanns det inget papper. Verkligen typiskt. Tänkte jag skulle vara duktig och börja morronen med att diska, fast jag hann bli hungrig och lassade upp mina sista svingoda Bran Flakes Yoghurty i en skål och hällde ungefär en halvliter mjölk med en konsistens liknande grön keso i träskvatten över dom.

Satte mej vid datorn och fick en länk av en vän. ”Kolla detta! Hahah!” sa han. Jag klickade på  den blåa texten och kom rakt in på en brutal tysk analsex-/fistingsida i precis samma sekund som min granne stegar in genom min öppna altandörr.. Äntrar man detta huset genom altandörren kommer man rakt på bildskärmen på min dator. Bra start.

Jag tänkte jag skulle gå ut och gräva det sista i rabatten också, men jag är fan rädd att jag ska dra spaden i sidan på bilen eller nåt när jag går föbi. Och om jag ska flytta bilen i förebyggande syfte kommer jag väl backa över Steve (grannens katt) eller nåt annat levande. Vi får se hur jag löser detta..

Saxess

Idag har jag varit hos frisören.

Man ser ingen nämnvärd skilland, det tog 2,5 timmar och gick på 1200 kr. Precis så ska det vara! Jag är nöjd.

Fyfan vad jag är trött på den där ”Daddy’s gone”.. Låten alltså. Med den där sjukt patetiska och värdelösa gruppen Glasvegas. Bara namnet.. Glasvegas. Shit asså.. Man blir ju trött.

Silkonbröst & fett hår

Förresten, jag tänkte att jag kanske skulle dela med mej av två nya reformerande ting som stegat rakt in i min vardag.

Två prylar som kommer vara livsnödvändiga i min framtid.

Den ena upptäckte jag heeeeelt själv genom att sugas fast i en av dom där små fjantiga annonserna som ligger i kanterna på Facebooken. Dom man i 99 fall av 100 blir förbannad på och vill ha bort.

Den andra nya dimensionen öppnade Linda porten till på hennes party. Och jag kan ju lika gärna börja med denna nu när jag ändå är här..
Det handlar om nåt så ospännande och totalt ickeupphetsande som nåt dom flesta har hört talas om men inte så många faktiskt har testat. En uppfinning som många precis som jag har/hade förutfattade meningar kring. Alla förstår nog precis vad är jag pratar om.. Jajjemen, allas vår vän Torrschampot.

I alla år har jag gått och sett ner på folk som förespråkar denna typ av produkt! Jag har haft visionen om att det skulle vara nåt halvkasst, ickeeffektivt som togs fram på 60talet till alla hippiesar som inte ville tvätta sej osv osv. För att sedan också vandra vidare till folk som typ är ute och vandrar i bergen i 2 månader utan möjlighet att tvätta håret. Även en del husvagnsfantaster kan ha brukat detta medel. Kort sagt – gillar du torrschampo är du sannolikt en ganska äcklig jävel.

I mina ögon var torrschampot ett pulver att likna med potatismjöl eller nåt åt det hållet. Som man puffade i hårbottnen från en burk av samma typ som talk ofta kommer i. Man kunde definitivt bara köpa det på apoteket och dess effektivitet var minst sagt undermålig. Dessutom var det enligt mina visioner ett helvete att få bort pulvret ur huvet efter att det hade fått ligga där ett tag och suga upp allt flöt.. Man fick borsta som fan och det lämnade vidriga mjälliknande flagor som man fick stå ut med.

Icke! Allt detta var helt fel! Jag erkänner gladeligen att jag hade så fel man kunde ha. Linda nämnde hennes torrschampo lite i förbifarten och direkt blixtrade klipp från mina olika scenarion förbi.
Whooooooaa! Vänta lite nu? Come again? …Torrschampo??
Hon berättade om det, vi såg garanterat skeptiska ut, hon gick och hämtade det för att verkligen visa att hon inte ljög.

Och det var fantamme det bästa jag sett på länge! Det var inte alls nåt potatismjölspuder i talkburk!! Det var snarare …hårspray! I hårspraysburk! Som luktar gott!
Man kör på det där i håret där det är lite flottigt, det blir som en vit dimma och sen rufsar man! Sen är man som ny! Fantastiskt! Det är PERFEKT för sånna som jag som har det stora problemet att jag tvättar ihjäl mitt stackars hår! No more.

Jah.. Nu blev det lite långt här, så jag får ta den andra grejen lite snabbt bara. Den som kom från Facebookannonsen. Det är en BH helt i silikon. Utan nårra band. Inga band alls.

Denna grejen köpte jag mest på skämt. Jag utgick mer eller mindre från att den skulle vara totalt obrukbar, men herregud vad fel jag hade! Inga jävla band som kanar ner över axlarna eller åker upp sådär svinfult i ryggen.
Hon i videon här visar dock inte ett riktigt bra exempel på hur smidigt det faktiskt är. Hon är ju långsammare än en fet snigel när hon ”monterar” den. I verkligheten är det mer *Smack-Smack-Klick* och sen en tröja på å iväg ^^ Asabra!
DOCK kan jag informera er, som nu givetvis blir väldigt intresserade av denna produkt jag gör så bra reklam för, om att det är svinigt små storlekar. Jag har i vanliga fall B (sådär, nu fick alla reda på det med ja..) och i denhär silikongrejen har jag D! Och D är den största storleken som finns. Så har man större boobs än D i vanliga fall är det dessvärre kört. Såvida man inte kan gå med på att det blir feta valkar och ser allmänt kasslerlikt ut. …Meeen som fru Ihl sa:
-Har man större pattar än D så ska man nog inte ha en såndär i vilket fall som helst eftersom det nog lätt kan bli lite out of control då!

haar

Innan när jag duschade kom jag på att när man är hos frisören och dom tvättar håret på en så kör dom alltid nånform av massage moves. Det är ju skönt. Avslappnande å så.

Så jag tänkte att om jag gör precis sådär så blir jag lugn och fin. Avlappnad.

Det var inte alls bra. Det var jobbigt att stå med armarna uppåt sådär. Jag fick bara mjölksyra. Och sen fick jag schampo i ögat med.

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress