Tagg händigt

Hallelujamoments

MERDE! Mina ben dödar mej!

Fyfasen vad denna helgen inte har varit my sunday rest direkt.

Vi har rivit ut hela gamla köket, badat i vattenläckor, byggt skåp, sågat mdf, målat, bockat rör, dragit kabel och spikat och skruvat och jävlats! Men nuså! Efter hela lördagen och nästan hela idag så har jag nytt fresh kök och en svinfin liten diskmaskin! Fantastic! Pappa, Benga och mamma och lite jag har byggt och kämpat som rådjur och nu är det äntligen klart! Jag är evigt tacksam, en hel del fattigare och sjukt sugen på att testa min nya fina vita bänk. Kanske baka nåt. Kanske en banankaka? Men jag är så helvetes trött så det är en omöjlighet. Får se om jag lägger ut nåra bilder nån dag. Räkna inte med det. Men snyggt blev det! ^^Dessutom står tvättmaskinen väldigt stadigt nu. I skrivande stund är den mitt i en centrifugering och det skramlar inte mot nånting, bänkskivor vandrar inte iväg, flaskor skallrar inte ner och burkar begår inte självmord mot golvet av skakningarna. Good times!

För övrigt är det förbannat irriterande med sånna som lägger in musik i sina bloggar. Sånt som startar såfort sidan är laddad och sen går som en slags tänkt stämningshöjare till läsningen. Idiotiskt att lägga in bakgrundsljud. Gör inte det. Man läser inget av det ni skriver, man letar bara desperat efter nånstans att stänga av ljudet och om man inte har hittat det inom 10 sekunder dödar man sidan. Bara så ni vet.

Nu ska jag duscha och det kommer blir fantastiskt. Nu när jag har nytt kök känns allt fresh här inne! Jag kan inte ens hata duschkabinen som jag brukar! Ska nog till och med passa på att raka benen nu när jag har utökat tålamod!

____________________________________________________
Tillägg 18:35

Okej, det blev aggressioner mot att jag inte skulle lägga ut bilder så här kommer två. En som är typ under progress, men det fattar ni nog och en som är rätt kass och som visar resultatet.


Emma the Brainless

miljofarligtAldrig smakar maten så bra som när man precis har tvättat hela ansiktet med lacknafta!

Jag har ju verkligen en förmåga att tajma saker. Ibland tvivlar jag på min egen hjärnas existens. Händelser och beteende i mitt liv uppvisar oroväckande ofta tecken på att den inte skulle finnas..

Jag har precis avslutat dagens sysselsättning. Jag har målat taket i sovrummet. Trevligt, kreativt och nyskapande kan tyckas! Förbannat osmart om man tänker på det i efterhand eftersom det är -12 grader ute och man vet redan innan att det kommer lukta lösningsmedel till förbannelse och att man kommer behöver vädra ordentligt för att kunna sova i rummet senare på kvällen. Osmart också eftersom det första jag noterade i morse när jag vaknade var att varmvattenledningen hade frusit så det enda jag har numera är SVINkallt kallvatten. Lätt att duscha liksom. För det vet man ju redan innan man börjar måla att man kommer vilja göra efteråt.

Grannen Klas kom förbi mina vidöppna sovrumsfönster nyss när jag stod och drog bort maskeringstejpen. Han undrade om jag inte frös. Det gjorde jag inte sa jag och berättade i samma veva om min tröghet. Han var snäll och erbjöd mej att få duscha inne hos honom och Titti:
-Men gud! Kom in till oss! Behöver du duscha eller ha varmvatten över huvudtaget är det bara du kommer över! ..Fast vi har ju ingen lampa i duschen.. Och ingen värme i badrummet heller. Men där är en liten byggfläkt! ..Och själva duschen är inte helt inkopplad heller.. Vi håller ju på och renoverar vettu. Men du är välkommen!
Jag tackade artigt för vänligheten. Han gick och jag dränkte in en trasa i lacknafta och började grundligt rengöra mina nerstänkta armar. Målar man väggar är prickigheten efteråt lindrig, det räcker ofta med att man tvättar händer och en bit av underarmarna. Målar man däremot tak är det mer som nånslags splatterfilm emellanåt. Även om det finns så fiffiga grejer som NonDrop-färg idag.. Jag gick över armar, hals, urringning och ansikte med min starkt luktande trasa. Och nu sitter jag här. Med mina rådjursrevben som inte smakar så mycke rådjursrevben just nu. Konsistensen känns dock rimlig! Alltid nåt.

Hoppas jag inte dör av gasförgiftning i sömnen i natt. Jag känner mej lite yr redan nu..

Catchup

En vän frågade igår varför jag inte skriver nåt längre. -Man vet ju inget om dej längre! Vad händer i ditt liv? Varför berättar du inte längre!? Skriv nåt jävla inlägg nån jävla gång! Jag hatar Sofi Fahrman! sa han.

Efter att ha växlat ytterliggare några ord med honom insåg jag att jag ju faktiskt hade missat att berätta om vissa grejer. Händelser som ändå kunde ha varit bra material här.

ugglExempelvis att jag har köpt en sportbil utan nåt som helst lastutrymme i och med en motor som sitter där bak. Exempelvis att det har byggts en ny fin altan som ser ut som ett dansgolv därhemma. Exempelvis att jag har grävt om en stor del av trädgården och planterat en väldigt fin tujahäck. Exempelvis att Anna åkte många mil hit och fick uppleva äkta sommarhalmstad genom att köa en timme till Leffes utan att komma in. Exempelvis att jag har lagt massa pengar på möbler till den nya altanen. Exempelvis att jag har blivit moster till ett äkta människobarn som heter Marley. Exempelvis att jag verkar ha blivit lite halvalkoholist emellanåt. Exempelvis att jag har varit på Magnus Ugglaspelning i Karlshamn och exempelvis att jag har blivit av med min sova-i-husvagnsoskuld i Freddys husvagn (okej, detdär kom inte ut helt rätt kände jag, men ni fattar nog).  ..Bara en del av det hela!

Meeen, där fick ni ju hela skiten på ett bräde så det var ju snabbt  avklarat! Jag kanske utvecklar nån punkt lite framöver, men tills dess kan ni spekulera själva. Men det kanske finns önskemål?

Spindelprocesser

Jag är ensam hemma. Sitter här med en shitload bilder på olika modeller av kassor som ska redigeras och numreras.

Filip är på halloweenfest han. Han har klätt ut sej halva dan. Jag har hjälp honom. Eller ja, dan ska man väl kanske inte klippa ner det till, ty hans förberedelser har pågått i fler dar än en. Han kör nån form av method acting.

Som en del av er redan vet så bestämdes det ganska tidigt att han skulle gästa partyt iförd spindelskrud. Det första steget i processen blev att på H&Ms kvinnoavdelning införskaffa 3 par svarta strumpbyxor åt honom. Ett par att ha på sej och två par att göra 4 armar av. Även en svintajt svart polo betalades.

Steg två blev att fylla armarna med lämpligt material för naturtrogenhet, följsamhet och lagom spindlig rörlighet. Outfitten provades synades med kritiska och konstruktiva ögon.

Steg tre var inte planerat från början. Då den förfärliga upptäckten att hår från hans lägre lemmar trängde ut genom det tunna tyget i strumpbyxorna gjordes, blev det ett halvdagsprojekt ytterligare för honom att omsorgsfullt vaxa benen.

Vidare. Steg fyra. Håret. För att matcha sin spindelskepnad gick det ju inte att behålla sin naturliga brunråttfärg på håret. Därför färgades detta. Svart. Ordentlig färg. Inget temporärt i form av sprayfärg eller så. Nejdå.

Sen sattes hela kompositionen ihop tidigare ikväll och jag assisterade vid sminksteget (fem). Resutatet blev helt okej faktiskt! Kanske eventuellt lite mer insekts- än spindelkänsla över benens placering, men helt klart godkänt! Väl genomarbetat dessutom! Så som det ska vara! ..Till och med jag hade accepterat en slutprodukt utan en del av stegen som ingick i Filips metamorfos.

Får väl se det positivt. Tänk om han hade bestämt sej för att klä ut sej till Pamela Anderson eller nån. Då hade han väl legat på operationsbordet i förrgår! ^^

Klicka på bilderna så blir dom stora.

Science of sleep

Vissa dagar är verkligen tyngre än andra.

Fyfan vilken koma jag är idag! Trots att jag inte gick och la mej speciellt sent igår och trots att jag ändå inte gick upp okristligt tidigt idag.

Filip mer eller mindre hoppade på mej imorse men jag vaknade ändå inte. Jag intog min frukost i djupsömn och jag skriver denna text med sovtypiska REM. Härligt.

Annars är allt bra tycker jag. Det är fint väder. Våran lilla lönn utanför vid altanen är fantastiskt vacker och luften är saftig och god. En hackspett fröjadr sej med grannens murka flaggstång och en ekorre undersöker svamparna ute på våran gräsmatta. Ett berg av disk tornar magnifikt upp sej ungefär två meter framför mej på hela köksbänken. Men I’m on it. Jag har bara paus. Tvättkorgen är fullproppad och en hög med lakan som inte fick plats i denne ligger nedanför guldspegeln. Badrummet skulle behövt städats för nån vecka sen, men det är inte överdrivet snuskigt så det är ändå rätt lugnt! But still.. Filip har för övrigt byggt en till snygg hylla i taket i hallen efter att vi kommit fram till att vi hade för mycke skor drällandes omkring överallt.. Direkt den var uppsatt och skorna uppställda inleddes diskussioner om huruvida vi kanske skulle sätta upp en till.. It’s never gonna stop!

På radion snackade dom om drömmar innan. En snubbe som jobbade med drömanalys å psykologi å såntdär pratade. Han sa att man inte kunde påverka det man drömmer, men det menar jag är bull för jag kan visst påverka.. Jag har ju förfan hela följetånger som jag kan bestämma själv när dom ska fortsätta eller pausas! Så det så. ..Kvacksalvare!

Imorron fyller jag år. Jag borde städa i min diskpaus. Inte skriva meningslösa texter. Jag borde även ringa till mormor, hon fyller år idag. Det ska jag göra nu.. Undra hur mycke hon fyller egentligen..?

Upptaget. Typiskt. Då måste ja diska istället.

Visit.

Föräldrarna Holm har varit på besök idag. Mkt trevligt.

Vi fick en välkomponerad gå-bortpresent och Anki hade gjort lingonsylt, äppelmos och slaktat ett lamm åt oss! Ägg från Filips pappas hönor fick vi med. ^^ Nästan hel dag i Halmstad presenterade vi som tack! ..Om man nu kan se det så, men det tycker jag faktiskt.

Först middag här hemma. Jag och Filip visade upp vår briljans inom ämnet matlagning och bjöd på en högklassig kulinarisk vandring genom de djupa skogarna av potatismos och fläskkotletter. Därefter kulturbesök både här och där. (Jag mötte Hildas mamma på bron vid bibblan och upptäckte inte henne förrän hon va precis jämte mej. Trots att jag tittade rakt på henne. Ber om ursäkt för detta. Men jag gottgjorde sen kan man säga eftersom jag köpte hennes bok.) En mindre guidad tur runt stadens södra och västra del. En fika med polsk ostkaka och Mississippicake på Lugnet och avslutningsvis en relativt lång med ändå välbalanserad promenad för att visa upp hav, höst och hamn samt hagar, stenbrott och andra angenäma sevärdigheter i bostadens omnejd.

Nu har familjen åkt hem och vi sitter kvar i vårat råmegadyngstädade hem. Det är sånnadär pålagda stjärnor som blänker på allt. Sånna som i reklam för rengöringsmedel. Det är ju allmänt känt att för att få tummen ur och städa ordentligt då och då ska man bjuda hem folk. Folk som man vet att man skulle skämmas för om man hade ett halvkass, smaklöst och stökigt hem.
Föräldrar som man inte har träffat på länge och som måste åka bil i minst 3 timmar för att ta sej till en är lagom. Samtidigt som man vill att allt ska va tip-top of the line så vet man att dom har överseende om allt inte är det.

Vi städade, drog och klamrade kabel, skruvade, spikade, borrade, målade, moppade, polerade, skrubbade, möblerade och baxade halva dan och natten igår för att sedan fortsätta in på dagens förmiddag. Jobbigt var det men nu jädrar är det ju klart! Kopplingar och omfixningar som LÄTT hade dragit ut på tiden minst en månad till avklarades på 4 timmar. Bara för att Filips föräldrar fick för sej att komma och se hur vi egentligen bodde.

Extra bra. Nästa gång det behövs städas på molekylnivå eller renoveras ska vi bjuda hem folk. Inte innan dess.

Uppståndelsen

Mhm. Nu var det ett tag igen ja. Många har påpekat detta och hotliknande ord har börjat droppa in. Bäst att ta tag i saker. Men ni vet.. fullt upp å så.

Filip har varit här en vecka nu. Han har meckat med min sida. Han har byggt och fixat- uppgraderat och lite sånt. Jag vet inte riktigt. En del ser ni säkert.. Men det mesta är osynligt som inte jag heller ser. Men det är säkert jättebra.

Han har dessutom byggt två asfina hyllor i hallen här! Dom ser jag! Det är bra. Annars känns det som att det kanske kan ha varit lite ovärt med brädköp, målande och snickrande.. Snyggt blev det iaf.

I övrigt har mina tomater delvis dött och delvis börjat mogna. Det har gått segt. Jag trodde dom strök med i ösregnet. Dom drunknade lite å så. Men nuså, nu börjar det blir lite orange tomater här och där! Och squasharna växer som fasen! Mamma fick en fet och jättefin men hon uppskattade den inte. Jag la den på vardagsrumsbordet hemma hos henne. Gåva. Nästa dag när jag kom dit så låg den fortfarande där bland kontrollerna till tvn.

Vidare. Jag hade glömt hur fruktansvärt det var att köra med rakhyvel. Vi snackar bikinilinje nu. Det var det värsta jag har varit med om på länge. Det kommer inte hända igen. Hur bråttom jag än har. Det blir vax för hela slanten.

Balans

Jag och min snygga pojkvän har byggt sjukt bra och trevliga hyllor i helgen.

Tre stycken långa av ganska grova brädor som vi målade vita. Förbannat snyggt! Ser ytterst proffsigt ut. Som hämtade ur ett såndär tjockt magasin som mamma brukar läsa när hon käkar frukost. Ett sånt i vilket man kan, på engelska eller spanska, läsa om hur man ska inreda sin country side cottage fräscht och ljust. DVDhyllor är det, i ulitmat utförande. Nu får alla mina filmer plats.

Dessutom satte Filip även upp en snygg lampa i hallen. Sannerligen väldigt lyxig och cool!

Allt var frid och fröjd tills mitt sketna gamla kylskåp brakade ihop. Riktigt rövigt. Okej, det är ett väldigt gammalt skåp, men jag tyckte ändå att det var så typiskt. Det var som att huset ansåg att nu när vi hade fixat två bra grejer, nu när vi hade kommit ett ganska stort steg på väg i våran upprustningskampanj, då var det liksom tvungen att återställa risighetsbalansen! Så efter ett snabbt överslag i husets hjärna så kom det fram till att kylskåpet! Kylskåpet, det var likvärdigt med hyllorna och lampan.

Såfort jag får ett nytt kylskåp så kommer garanterat tvättmaskinen eller spisen eller nåt annat liknande paja. ..En liten vägg kanske rasar ihop. En flock rådjur kanske äter upp min trädgård över en natt. Enkel balansräkning. + på ena sidan och – på den andra. Annars går det ju inte jämnt ut. Fattar ju vem som helst.

3 + 3

Bra grejer idag:

- Att systembolagetpåsarna passar (nästan iaf) att ha i den lilla soptunnan jag har i badrummet. Till allt annat är dom ju värdelösa.
- Att pappa har satt in trevliga linor i mitt lilla extrarum så jag numera kan hänga tvätt inomhus. ..Fast den ena ramlade ner idag. Och han hade snott mina buntband så jag kunde inte sätta upp den igen heller. Men där är ju många linor kvar så det är rätt lugnt! =)
- Att äggakakan som jag och mamma lagade blev asgod.

Inte så bra grejer idag:

- Att soptunnan redan är helt full därute bara för att nån av dom som jag delar den med tydligen inte har nån som helst koll på källsortering och hade proppat den full till hälften med wellpapp och oihopplattade mjölkpaket. Amatörer.
- Att Gun mår sämre och vi nog faktiskt får inse att det börjar bli dax för henne att dra iväg på den sista vandringen snart. Typ imorron.
- Att det är skitkallt ute och det ligger snö här och där så jag inte alls blir sugen på att gå ut och gräva upp den sista rabatten.

råttan gun

Halmstads skarpaste knivar


Nu har jag precis lagt det sista skillade penseldraget med färg på mitt sen två veckor tillbaka ganska omfattande projekt.
Det är en gammal guldspegel. En skitstor, megatung och tjock skapelse. Den plockades ner från en vägg som skulle målas om, ställdes omsorgs- och kärleksfullt på kuddar uppe i mitt sovrum, för att vila där tills allt var klart. Stellan, katten, uppskattade kuddarna och klöste i dom så att dom kanade framåt vilket i sin tur resulterade i att spegeln också kanade lite, tippade över och brakade rätt ner i golvet. Förödelse.

Så mitt projekt har varit att reparera dom skador som uppstod. Avacerad jäla fet ram i gammaltgammalt gips med bladguld på.
Men fyfasen vad bra det blev! Bågar och virvlar och kurvor är återskapade med snällt spackel, mina inte på länge använda modellerverktyg och snygg guldfärg.
Mkt bra!

Den där guldfärgen var för övrigt ett helvete att få tag på. Var runt på en massa ställen, bland annat en välkänd inrednings- och färgbutik som för inte så längesen bytte namn och flyttade, där jag möttes av en tjej med inte direkt imponerande kompetens.

-Hej, kan jag hjälpa dej?
-Ja faktiskt! Tack! Jag behöver guldfärg. Blank.
-Okej! Vi har dom här. *visar två ca 30 cm långa brädor målade i nånslags väggfärg, inte ens i närheten av någon somhelst guldton*
-…Mmm, okeej.. Men det är inte riktigt rätt guldfärg. Det måste vara en varmare gulare ton.
-Men det är guld!
-Ja, det är möjligt, men den är för kall. För grönblå. Jag behöver guld-guld. …Riktigt jävla guldig färg. Och kanske typ max 10ml så det är lite fel område känner jag.
-Men vi kan hälla över lite av denna i en provflaska!
-Ja.. Men det är som sagt helt fel färg. Detta är verkligen inte guld.
-Jo.
-Nej alltså.. Eller.. Ja okej, men inte den guldtonen jag behöver iaf..
-Jaa.. Detta är den enda guldfärgen vi har. Jag tycker ialla fall den är väldigt guldig.
-…
-..Den heter visserligen ”mässing” men JAG tycker den är mer guld faktiskt.
-Haha! ..Du jag tror jag måste åka vidare. ..Men tack ändå!

Jag gissar att hon inte är den skarpaste kniven i den stablådan..
Amatörer.
Trött blir man.

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress