Tagg halmstad

Indiskt & Stödfreux

——————————————–

Det var en ung man från Montreux
som käka en hel påse med freux
Hans mun svämmar över
av havre och klöver
och brallorna fylls snabbt av heux

——————————————–

Limerickar är uppenbarligen nånting man kan hitta på Linas sida. Den nya länken som finns i min länklista här nere till höger. Lina är alltså min syster och hon har hunnit, på mycket lång tid, skriva inte mindre än hela två stycken inlägg. Dock trevliga att läsa, men kanske inte världens bästa ratio. Denna limericken har hon dessutom inte skrivit själv, det har Hasse Alfredson gjort.

Helvete vad sugen jag är på indisk mat. Bara som en parentes.Varje gång detta händer förbannar jag Halmstad, staden jag egentligen älskar. Inte en sketen restaurangjävel av detta slag finns här. Seriöst, varför?? Finns typ en miljard sushiställen och minst lika många thai/kinahak, men inte en enda indisk. Och nej, kiosken som utöver sitt indiska krubb även säljer hamburgare, grillkorv, kebab och RedBullkoncentrat på miniflaskor räknas inte riktigt i min bok.
Det är tur att man har skills i köket själv! ..Nån som är sugen på att vara med nån kwell? Jag kan cooka och ni kan titta på, hålla mej sällskap och sen käka! ^^

..Åh crap, nu blev jag ännu hungrigare. Får kanske stödäta lite freux.
Eller så tar jag en påse good ol’ Nötcreme ifrån skålen i butiken istället. Vote! *hand upp*

Julrussindagen

Tredje julbordet avklarat! Stort knytkalas hemma hos Åsa och Henke. Trevligt. Tackar för kvällen och sällskapet.

Idag har jag fortsatt lite på temat och dragit en repa på julmarknaden på Halmstad Slott. Helt åt helvete för kallt. Jag gick ett snabbt varv, köpte en ost och ett gulligt runt mjöligt bröd, käkade en vidrig tysk bratwurst och sa hej till Charlotte som sålde sina fröknäckebröd.

Sånnadär ställen alltså. Och alla pensionärer som finns där. Jag har inget emot äldre människor egentligen men det är verkligen nåt som händer när dom kliver in med sina rollatorer och käppar på denhär typen av tillställningar. Marknader av olika slag och REAdagar. Ännu värre blir det när det är lite halt och opålitligt underlag, dåjävlar är dom lättretade! Hade det varit tillåtet att bära vapen hade varenda en av dom haft en Glock nerstoppad i den sen Kristi födelse återanvända tygkassen. På det sättet hade dom sparat både armbågar och röst. Istället för att hugga sej fram bittert muttrande över alla ungdomar som ”bara tar upp värdefull plats eftersom dom inte handlar nånting ändå!”, istället för att kasta sej in bland smakprovsstånden med sina egna hemifrån medtagna vita plasttandpetare att spetsa ostkuber, korvbitar, lammfiléer, fudgerutor och ålchunks på i högsta hugg hade det bara varit BLAM! – BLAM! och sen fritt fram. Effektivisering!

Där var för övrigt ett par med en hund. En stor, som dom verkligen hade misslyckats med att uppfostra. Vid varje stånd dom kom fram till ställde hunden sej på bakbenen och la sina slaskiga framtassar uppe på bordet, mitt bland alla provsmakgrejerna. Husse som höll i kopplet flinade, matte som stod jämte fnissade och sa kärleksfullt till djuret:
- Men gubben då! SÅ får du ju inte göraaaa…
Så håvades deras övningsbäbis in och klappades lite och fick en godis. Vid varje stånd! Fantastiskt.
BLAM! – BLAM!

Jag blev tvungen att åka hem. Jag kände att jag hade kunnat börja bli otrevlig där i russinskålen annars. Så stegen styrdes mot golfen igen och sedan hemåt. Nästan omedelbart hamnade jag bakom Ötzi i en brun Ascona. Det var han, sen jag och sen en stadigt växande bilkö och det gick oerhört långsamt. Fornminnet framför låg i princip mitt i vägen och höll stadiga 45 km/h hela 60-sträckan till det blev 40 istället, då saktade han ner till 30. Vägen blir extra lång när man hamnar i denna typen av situationer. Väl parkerad hemma utanför verandan hade jag nog ett blodtryck som en wallstreetveteran. Jag vet att man inte ska slösa sin energi på att reta upp sej på såntdär strunt, men det är ganska svårt ibland.

Nu hade jag behövt gos, choklad och kanske ett par avsnitt av 21 JS eller nån annan trevlig serie, men det går inte, inte hela kitet iaf så ska jag laga god kycklinggryta istället. För kännedom. Jag vann förresten inte ett skit på mina trav heller.

Snömorgon & kullar

Idag gillar jag snön, tänkte jag säga.

Med motiveringen att solen lyser, det är runt -1°C och helt vindstilla. Men så tittade jag ut och såg att det faktiskt är mulet och grannfirmans flagga står rätt ut.

Imorse, när jag kom ut ur trapphuset och gick över parkeringen var det i alla fall vindstilla, nytt slätt vitt fluff på mark och träd och trevligt lagom stark sol. Trots att en dimma av avgaser omslöt de feta bilköerna som sakta kringlade sej framåt genom staden var det stilla och en fin vintermorgon. Jag släpade bort snötäcket från min golfs sovande kroppshydda och anslöt oss båda till ottans trötta jenkadans. Det var ganska trevligt då.

Men man ska aldrig börja uppe på toppen av daggstänkta smaragdgröna berg, då finns det inga vägar som inte leder neråt. Nu är den tidigare vita fluffiga snön istället brungrå och slaskig, som det brukar bli och dagens arbete är pretty långt ifrån det roligaste jag varit med om. ..Men snart blir det säkert vår. Låt oss hoppas att tiden går fort.

Men! Emellanåt hamnar man alltid på småkullar, då kan man passa på att kolla på utsikten och käka ett smultron!

 

Z

 

Restaurang AB, 58036921

Hypercom T4220

501021414

S/N: Ej läsbart längre

Verkar ha glapp i NET-kontakten. Tappar uppkopplingen med jämna mellanrum.

Matar inte kvitto som den ska.

Behöver en ny nätdel pga kabelbrott vid kontakt.

Behöver nya gummifötter.

HT Kontorsgrissisterna, 57726457

Hypercom T4220

501016919

S/N: 701490024775

Klickar inte till när man matar in kortet för betalning. Kortet åker ut igen som om nånting tog emot när man skjuter in det.

Heagårds Skafferi AB, 58182605

Hypercom M4230

501033443

S/N: 802180110673

Känner i 8 fall av 10 inte av SIM-kort. Säger ”Please insert SIM-card” trots att det sitter i som det ska.

 

TurboLax de Luxe

Emmeli har varit här över helgen.

Ganska svårt att skriva om. Vi har liksom inte gjort nånting egentligen. Vi har från det att hon klev av tåget konstant ätit.

Gick ut stenhårt med julbordspremiär på Wild West. Emmelis första julbord ever fick jag reda på halvvägs in i måltiden och försattes i omedelbar chock. För mig som snittar typ 5 av dessa säsongens smörgåsbord varje vinter är det helt oförståeligt hur man kan vara nästan 25 och fortfarande oskuld på detta plan. Nu är hon dock befriad tack vare Freddy som bokade in oss och mig som proffsigt guidade henne igenom proceduren. Jag passade även på att döda två fåglar med samma sten och plockade henne på åloskulden när vi ändå var på g. Så nu kan Emmeli stolt säga att hon för första och sista gången har ätit den långa feta rökta fisken.

Min besökare är även känd för att ofta prata om sina toalettvanor. Det är charmigt. När hon fick reda på att det vankades julmatsbonanza blev hon dock rädd. Fallet var så att stackars Emmeli just i dessa dagar led av en svår förstoppning och hade inte varit på toa på närmare fem dygn.  Jag förklarade, oförstående men med välvilja, för henne att det givetvis skulle lösa sig, bokstavligen, i samband med att julmaten intogs. En extra slev grönkål lades på hennes stora tallrik för säkerhets skull. Det funkade inte.

Dagen efter tog jag med henne till den stora julmarknaden på Wapnö Slott. Vi botaniserade bland tomtar, glasgrejer, silverprylar, stickade mössor, virkade grytlappar, svarvade ljusstakar, hus för fåglar och framför allt en fruktansvärd mängd mat. Vi provsmakade hundra olika korvar, hundra olika ostar, hundra olika honungssorter, sillar, renstekar, rådjursfioler, kolor, syltar, brödbitar, marsipangrisar, glöggsorter, kryddpastejer, äpplen, polkagrisar, muster, patéer, chokladbitar och allt möjligt mer. Ovanpå detta åt vi en trevlig slottsmåltid med en stor skål gröt, skinkmacka och våffla. Man kan säga att vi konstant tuggade i 5-6 timmar. Men inget hjälpte Emmelis mage. Hon bara fyllde på. Hon började likna luftskeppet Hindenburg och jag fruktade den kommande explosionen.

Så jag släpade med henne till apoteket och tvångsinhandlade laxermedel deluxe. Vi åkte hem och första kuren intogs på mina stränga order i slutscenerna av Så Mycket Bättre. Sedan bröt helvetet lös. Det var lite synd om henne faktiskt. En mörk medeltida känsla lade sig över mitt lilla hus. Jag kände mej lite evil. Det var nästan som i Dumb & Dumber. Jag kände mej som Lloyd som lurar i stackars Harry en kopp TurboLax. Hur han i bilen på väg till dejten känner hur det smäller till i magen och sen jävlar!
Vi tittade på filmen på Tv 4. Heartbreak Hotel. Jag såg hela. Emmeli såg nog ungefär 10%, resten av tiden spelade  hon spel på sin iPhone inne på toan. Kvidande och svettandes och med jämna mellanrum mellanspolandes.

Kanske är detta ingen konstig situation för många av er. Men när man tar en superlaxeringskur en lördagkväll och dessutom hemma hos en vän, då är det svårt om det ska sorteras in i facket för Tragik, Högt Imponationsvärde, Mod eller Idioti. Nu är hon i alla fall frisk. Halleluja.

Glassmannen

En man kommer in i butiken. Han är kort, lite rund, trevlig och har en väldigt grov halmstaddialekt. Jag försöker mej på att skriva som han låter för er stockholmare som aldrig hört nån annan dialekt än eran.

- Jae, jag skålle ju baara hämta en laoda rullar. Skreivå du en rääkning ellå?
- Jajjemen! Det fixar jag!
- A de e bra! .. Nahepp, neu ska ja fan aoka iväg å kööpa maj en glassajävel!

Världens bästa. Glassajävel. Ett ord jag kommer ta fasta på och använda.
Jag fnittrade som en idiot för mej själv i bilen hela vägen hem när jag tänkte på ordet. Och hur han sa det. Jag inser givetvis nu att det inte är skoj alls, antar att man had to be there.. Jaja. Fail. Jag går nu.

Top-5-spring-10

Top 5 just nu, utan ordning och utan större eftertanke.

Ananas/kokossylten från Lilla Kvarn, Hallands Fruktidustri på Nygatan. Förbannat god! Kan även slänga in dom skitsnygga burkarna och salladsbesticken jag köpte på samma ställe. ..Inhandlade även en mintstång till mamma som arbetspicknick, men den räknas inte riktigt.

Våren. Nujävlar i min låda! Mina tulpaner blommar snart, varje morron vid typ halv fem vaknar jag av hysteriska småfåglar, sommarhjulen är på, folk håller varann i handen, alla glassbarer öppnar, arrangemang med fina blommor ställs ut överallt i stan och man behöver inte ha tjock jacka längre.

Utgallringen. Nu är det mesta som jag har slösat tid och energi och inte minst pengar på snart borta. Skönt! Det värsta är att man märker inte hur befriande det faktiskt är förrän skiten är borta så det krävs ofta en insats från andra för att få en att fatta att man inte behöver dom där stenarna man har kört runt med i sin bil alldeles för länge.

Gos. Gärna på ryggen, i håret eller på benen. Men det mesta går bra faktiskt, jag är inte den som är den! =)

Saker att se fram emot. Till exempel att kunna sola ute igen, till exempel den ännu löst planerade resan med Anna och kanske även Freddy, till exempel att bada i havet igen (även om jag inser att det egentligen har funkat hela vintern), till exempel våffelpicknick i trädgården, till exempel att plocka jordgubbar, till exempel att kolla på fladdermössen som flyger omkring på kvällarna och till exempel grill på altanen.

Headcase

Ibland misstänker jag att dethär med min lokalpatriotism stiger mej lite åt huvet. Lite som saven i björkarna på våren, fast ändå inte.

Jag blir ibland på riktigt provocerad när folk flyttar till Halmstad och redan efter ett eller ett par år snackar om stan som att det alltid har varit deras hem och att det är det ENDA stället för dom. Eller alla studenter som flyttar in från hela landet och efter bara en terminjävel får det att låta som att det är deras stad trots att dom bara vistas på Nyhem, Östra Stranden och Kårpuben. Det får mej att vilja göra en jävla Columbine inne på högskolan ibland. Ni vet ingenting! Ni ska inte komma här och komma! Det är min stad! MIN!!

Hehehe.. =) Okej, jag skojar lite. Men lite sant är det med. Men jag är ju som bekant den som alltid tydligen överdriver, så ni borde vara vana och fatta vilket som är saltat. Men det irriterar mej verkligen! Lite i alla fall. Och samtidigt blir jag störd på mej själv som är en sån lokalpatriot med lynchtänket i blodet. Det går säkert över, jag har nog bara en svacka. Det får jag alltid på våren när alla börjar krypa fram ur sina hålor och kör sitt snack ute på krogarna. Death!

Nu ska jag städa akvariet. Fuck off. Lägg in mej.

Gräddsnö

flingisIdag har det verkligen snöat hela dan.

Jag säger inte att jag lider, bara lite. Men när det börjar bli mycke mängd snö som inte är dyngblöt och väger ett ton per 10 liter, då börjar det gå över mot det mer fascinerande hållet.

Här i Halmstad är vi, som jag har pratat om innan, inte så väldigt vana vid snö. Så nu när det kommer mängder blir det lite kaosartat. Bilar kanar rakt ut i korsningar likt blöta tvålar på kakel och cyklister försvinner som Jaques Cousteau ner i dikena. Att vara vaktmästare på vintern och ha snöjour är i vanliga fall ett riktigt glassigt jobb fram till den veckan i februari som det kommer lite. Man kan se det som semester och dra på små resor och känna sej helt safe, för man vet att det  ändå bara kommer regna och frysa på framåt kvällarna. Om det mot förmodan skulle komma snö smälter den ju av sej själv inom en timme och är inget som behöver flyttas med stora skopor.

Tills idag. Alla med snöjour fick idag för första gången i sitt arbetsliv starta plogen och bege sej ut! Och man kan misstänka att Halmstad är en stad med inte alltför många plogbilar heller. Dom körde runt som tokar utanför mitt kontor runt fyratiden. Snön gick i tjocka tsunamilika vågor när han i bilen härjade runt. När jag åkte hem förde jag fram pansargolfen i sniglig takt på helt oplogade vägar med djupa fluffiga uppkörda spår och ingen som helst tillstymmelse till ledtrådar kring var diken eller vägbana egentligen var. Spänning. Tur att man är ledig (nåja) imorron för jag betraktar mej tillsvidare som insnöad.

För övrigt tyckte jag att det var riktigt fint med allt det vita när jag kom hem! Det ni! Jag blev sugen på grädde..

I Hstd

Jag har skrivit en dikt. En om Halmstad. Här kommer den.

hastisI Halmstad finns det bara caféer, restauranger och klädaffärer. Och Clas Ohlson.
I Halmstad finns det fler frisörer än alla ovannämnda ställen ihopräknade.
Och alla frisörer har storhetsvansinne och anser att hela företagssamhället skulle rasa om inte just de bedrev sin verksamhet.
(Dock är det viktigt att förakta verksamheter med lite mindre omsättning)

I Halmstad finns inget som heter medtrafikanter, det finns bara mottrafikanter.
I Halmstad finns det mottrafikanter och cyklister. För alla är färden en tävling.
Och alla cyklister saknar belysning och har storhetsvansinne och anser att de står väldigt högt över Svea Rikes Lag.
(Tills de en dag bli påkörda. Då blir de skrämda och övergår till att vara fotgängare med hybris istället)

hastisI Halmstad gillar man att på helgerna åka ut i olika bostadsområden och titta på hus.
I Halmstad åker man inte runt och tittar på hus för inspiration,  man gör det för att få le i mjugg.
Och alla som åker runt har blåa keramikklot på altanen där hemma och anser att glaserat taktegel är så 2001.
(Men egentligen önskar de att de hade råd med det till sitt eget hus också)

I Halmstad är man bara en riktig halmstadbo om man hatar turisterna varje sommar.
I Halmstad är man bara en riktig halmstadbo om man hänger på Leffes och raggar på turister varje sommar.
Och alla som är riktiga halmstadbor får varje sommar en hysterisk hybris och allt jävla turistpack kan dra hem till sina A-traktorer och industrijobb asap.
(Även killar från Halmstad gillar att spreja Môet över småtjejer, det är inte bara Stockholmare som gör sånt)

hastisI Halmstad är man snål om man tycker att 120 kr för en latte och en muffins är dyrt.
I Halmstad är man snål om man tycker det är för mycke att äta frukost på café varje dag.
Och alla som inte är snåla i halmstad har högst sannolikt en espressomaskin hemma, om de inte har det önskar de sej en i julklapp.
(Har man inte en espressomaskin ska man ÅTMINSTONE ha en mjölkskummare och en kaffekvarn!)

I Halmstad är liggande snö i fler än två dagar på vintern något väldigt exotiskt.
I Halmstad är det på grund av snöbristen ingen som faktiskt vet hur man gör en snögubbe.
Och om man har erfarenhet av snö är man högst sannolikt inte renrasig och bör plockas ner på jorden igen från hybrisen.
(Det är även av denna anledningen som ungefär 90% av stans bilar har ett DITECH-märke på bakluckan. Bilvård är minst lika viktigt som barnvård)

hastis

Mörker

Tänkte prata lite om vädret. Tråkigt kan tänkas, men dock nödvändigt i dessa dunkla tider.

Helt klart på minussidan just nu är ju kylan asså. Jag brukar inte frysa men eftersom jag sitter på mitt kontor hela dagarna och kvällarna har min hjärna inte riktigt hunnit kalibrera sej efter rådande klimat.

Detta resulterar bland annat i att jag glömmer ta jacka på mej när jag åker iväg nånstans. Kommer tex alltid att tänka på det när jag svänger ut på 90-vägen mot jobbet på morronen och tänker: -Juste. Jag har ju inga kläder. Det är däääärför det är så kallt.. Fan vad det regnar! ..Hoppas inte jag krockar eller nåt så jag blir tvungen att gå ur bilen.
(Och på tal om detta finns ju mitt inlägg om saker man ska ha i bilen enligt paranoida körskollärare! För er som är sugna på lite ytterligare.)
Eller när jag efter spinningen inser att jag i halvstorm och snett regn måste gå 200 meter i ett av svett dyngblött tajt bomullslinne och ett par cykelbyxor gjorda för varmt inomhusbruk för att komma till min bil. Inte helt hundra.

En postiv grej med vädret är dock att även om det är svinkallt och allmänt omysigt just nu så är det ju faktiskt ännu inte minusgrader. Dvs ingen is och ingen snö och inga vinterhjul. Det är bra. Jag hoppas det fortsätter såhär tills det blir vår och sen kan sommaren hooka på direkt. Hellre skitväder och plusgrader än snö och is och vinterhjul som man ändå bara använder under två veckor på året. Oavsett vilket vill man ju ändå vara inomhus liksom. Kan man lika gärna sitta i soffan med datorn i knäet och lyssna på The Commodores eller nåt annat som känns passande. Stuck on you! I’ve got this feeling down deep in my soul that i just can’t looooose!

Och på tal om skitväder, en annan sak jag tänkte ta upp är dethär med sushirestauranginvasionen i Halmstad. För ett par år sen fanns typ två, nu öppnar dom överallt! Nu finns det.. hmm.. snart sju! Insane! Liksom okej, att sushi är gott och så, men man undrar ju lite hur det ska tänkas funka i längden. Jag ger den jag och Eva var på idag, den nyaste, ett halvår. MAX! Kan det inte öppna en riktig indisk restaurang istället? Det är ju på riktigt nåt som fattas i denna stan! Och då menar jag inte nåt mainstream jävla asiatiskt hak som har thai- kina- OCH indisk mat. Det ska vara en med bara indiskt käk. Ett ställe som drivs av indier också! Inget halvtattigt skit.

sus

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress