Tagg gästbloggar

EVAS STJÄRNOR

Så  var det dags för ett gästspel igen. Vi låter Eva avsluta veckan med några ord om stjärnornas makt.

****

grodisJag är totalt hooked på horoskop. Jag läser minst två varje dag. Inte för att jag nödvändigtvis tror på dem, utan mer bara för kicks. Det kan ju vara bra att få en hint om man ska köpa en trisslott eller om man ska skita i det liksom.

För några veckor sedan kunde jag läsa detta i Aftonbladet.

Jungfrun:
Egentligen vill du ta det ganska lugnt men detta blir en dramatisk och händelserik sommardag.

Jag anade oråd direkt och läste även Emmas.

Vågen:
Dagen skulle bli lugn och sansad om det inte vore för din spontanitet och din idérikedom. Fin kväll.

Jajustdet! There you have it! Jag borde ha undvikit all kontakt med Emma den dagen.  Men eftersom jag jobbade och var gravt uttråkad så försiggick viss sms-kontakt ändå. Hon berättade att hon och Filip var på grillfest på Hemmansplatsen.  Jag sa att jag inte visste var det låg…  Hon svarade: Det är lugnt, jag kan möta dig när du kommer. =)
Inte planerat alltså! Jag slutade ju jobba halvtio på kvällen och hade planerat att gå hem och lägga mig och sova direkt för att orka kliva upp kl 6 dagen efter.

Men jag hade inte en chans. Innan jag visste ordet av befann även jag mig på Hemmansplatsen. Med alkohol i näven.
Jag har ett klart minne av att jag tänkte: Jag ska inte dricka så mycket. Jag ska ju för fan upp och jobba imorgon.
Ungefär 40 cider senare stod jag nere på marinfestivalen och försökte ragga upp en second steerman från Tyskland på imponerande svengelska. I huvudet fanns inte en tanke på sömn, arbete eller bakfylla.  Jag behöver inte berätta alla detaljerna från kvällen men jag kom i alla fall inte i säng förrän 03.00

gos

03.04 kräktes jag som en groda.
03.06 låg jag i sängen igen och försökte smsa. ”Nu kräkves jag ,:/”
03.07 kräktes jag ännu mer.
06.00 när klockan ringde klev jag lydigt upp bara för att upptäcka att de där 257 alkoholhaltiga dryckerna jag dragit i mig några timmar tidigare inte hade slutat verka. Alls. Jag var plakat.
Jag tänkte ringa och sjukanmäla mig men jag hade inte numret till jobbet.  Så det var bara till att hoppa upp på cykeln och vingla iväg.
Jag spenderade dagen i ett töcken av illamående och huvudvärk och när jag  låg över toalettstolen på jobbet och försökte kräkas förbannade jag mig själv som inte tagit horoskopet på allvar.

*********

Emmas kommentar:
-Eva, det var en fin kväll! Jag är stolt över dej! You did good! ^^ Du ska lyssna på mej lite oftare!

Gästbloggare Evisaur

Förra gången fick vi ta del av en helt vanlig arbetsdag hos min lillasyster Kajsa, innan det har vi fått hänga med Ann på en tvåveckorsresa till Spanien och nu har turen kommit till Eva, som egentligen var den första jag frågade om hon ville skriva här tror jag. Hon har varit lite seg.. Men nuså!

Direkt från släpigaste norrland, där renarna och isbjörnarna får ströva fritt i den karga obygden mellan bittra invånares glest liggande stugor!

Eva!

*PRESTATIONSÅNGEST*


(här kan man trycka på play. då får man bakgrundsmusik)

För några dagar sedan bad Emma mig att gästblogga hos henne. Tyckte det lät skitkul. En mycket bra idé. Tills Prestationsångesten fick tag på mig.

Emma sa:
-Nejnej. Det ska inte vara en prestationsgrej.
Men kom igen. Det är visst en prestationsgrej. Jag ska ju befläcka en annan människas blogg!
Dessutom, vad i helvete ska jag skriva om? Emma tyckte att jag skulle skriva om dialekter eftersom stället jag kommer från ligger norr om Hallandsåsen och alltså är något exotiskt. Och visst. Det lät kul. Men pressen förstörde det för mig. De enda Vilhelmanska ord jag kunde komma på var ommen (ugnen) och båna (barnen).  Och jag kan inte bygga ett helt inlägg baserat på två ynka ord.

Så jag tänkte att jag ju kunde skriva om andra norrländska saker. Fint. Men vad?

Jakten! Men jag ångrade mig. Jag blir alltid på upprörd och hetsig när det kommer till jaktfrågor. Det ankommer hela tiden på OKUNSKAP. Jaktmotståndare lider alla av sjukdomen okunskapis. Tro vad ni vill, men så är fallet. Okunskapis är vida brett och smittar snabbt även till jaktförespråkare. Ta Emma själv som exempel. Hon trodde att det var olagligt att jaga björn. Det är det inte. Okunskap. Men Emma är botad nu! Men strunt samma. Jakt var ingen bra grej att debattera.

Naturen! Vilhelminas fantastiska natur. I helgen var jag i fjällen och plockade svamp och då hittade jag vad som måste vara den vackraste platsen på jorden. En dalgång helt omringad av höga, vackra, orangelysande fjäll. Men eftersom jag hade kameran i ryggsäcken som låg kvar i stugan så kan jag inte visa det för er och alltså inte värt att skriva om.

Avstånden! Jag tycker det är ganska intressant det här med avstånden. Kanske värt att blogga om? Ni i södra Sverige tycker ju exempelvis att 10 mil är ett avstånd för vilket det behövs övernattning och matsäck. För oss är 30 mil inte längre än man kan pissa. Typ.
Vi har 15 mil till BB, 25 mil till närmsta stad och 40 mil till IKEA. Vi är vana att kuska runt i bilen. Men som en idiot en gång uttryckte det:
-Jag tycker det är fel av er norrlänningarna att klaga på avstånden. Ni har ju ändå subventionerad bensin.
Det har vi inte.

Tafsandet! I norrland rör man inte vid varandra. Men ni jävla sörlänningar ska alltid vara och kladda. Stryka över ryggen, lägga en hand på axeln, ta en i handen. Jag gillar inte när folk rör vid mig. Håll er på en meters avstånd. Minst. Den enda som får ta på mig utan att jag ryggar tillbaka är pojkvännen. Och då vill jag ändå helst vara beredd på det. Tänk på det nästa gång ni möter någon norrlänning. Tafsa inte!
Ämnet uttömt.

I just brought Norrland to you. Prestationsångesten till trots. Kom och hälsa på någon gång. (Kom å häls på nagen gang.) Men tänk på att inte debattera jakt om ni inte är 100 % säkra på era fakta. Vi vet garanterat mer än er. Och kom ihåg att ständigt prata om vilken otroligt vacker natur vi har. Då blir vi glada.
Och gnäll ALDRIG, ALDRIG om avstånd mindre än 10 mil. Det är en förolämpning.
Och skulle ni råka tafsa på en norrlänning… take cover. Fast.

Tack för mig!

Om ni tyckte att Evas inlägg här inte var helt värdelöst så kan ni ju läsa hennes blogg också. Den är faktiskt relativt populär. Klicka -här- eller klicka på hennes namn i min länklista här tillhöger när ni känner att andan faller på.

Gästbloggare KB

Yes, då var det dags igen. Efter mammas följetång har det bildats en liten kö av folk och deras gästbloggartexter =) Jättekul tycker jag och presenterar därför idag ännu en i familjen (ja, det blir utomstående människor sen med, ni kan vara heeeelt lugna!) nämligen syrran.

Så här kommer hon, direkt ifrån Oslo – KB om en dag på jobbet.

PHONECALL

Idag gick jag upp 05.45. Det var min tur att öppna caféet.

Kom dit 5 i 7 och började med öppningsrutinerna. Kontrollerade så det fanns korrekt växel i kassan, bryggde kaffe, mjukade upp espressomaskinen lite. Sen kom matleveransen. Jag skar upp wrapsen, ställde in sandwicharna i kylen, fyllde upp det som behövdes och tände ljusen. Någon hade mixtrat med förstärkaren, så jag fick inte på Ipoden. ..Ingen musik. Tråkigt.

Försökte pigga upp stämningen genom att dricka en dubbel islatte, och för omväxlings skull ha i lite sirap. Prövade cocossirapen. Faktiskt helt okej!
Jag tröttnade och hällde ut halva latten. Tog en laxwrap, plockade ut laxen med gaffel och käkade bara den.

Några gäster droppade in då och då. Det var bara dubbla cortados och take-away lattar. Hela tiden. Dom var snabblagade och gästerna gick iväg fort. Bara kostymgubbar med datorväskor. Hela tiden.

Det var tyst och jag var pigg av kaffen. Jeff fick bli offret. Jag ringde honom. Han hade börjat jobba, fixade i köket på den snart nyöppnade restaurangen. Det lät som han ville jobba så jag fick ge mig och vi la på.

Tiden gick otroligt långsamt. Så jävla boring. En kvart senare började jag knappa på mobilen igen. Grön lur 2 gånger = Jeff!

*rrring rrrring* Hehe…

-Heej älskliiing!! :)
- #!!?!#WTF!!#?!
-..Nahe, aja.. :(

Det var inte så populärt. Lamt. Jag gick ut.. Ställde mig ute och glodde. Kallt. Gick in igen. Det fanns ju faktiskt bara en utväg.

Oberg. Jeff Oberg. Heheheh.

*RRRING RRRRRRRRRRRRING*

Inget svar. Han kanske bara var… Hmm… upptagen, fick väl prova lite senare. Det gick kanske 5 minuter, sen var vi där igen.

*Rrrrring rrrrrring*

Inget svar. Vafan. Nått måste vara fel!? Hmm.. Klockan hade blivit 11 och min chef Irina kom till jobbet. Äntligen fick jag någon att snacka med! Sen blev det lunchrush och en del att göra. Plötsligt när jag och Irina står och snackar så vibrerar mobilen.

Det står Jeff på nallen. Han ringer! Oooj-oj-ooj… He’s alive! Lycklig över att han äntligen vill prata med mej svarar jag;

-Heej!! =D

Då hör jag den.
Strålen.
Han har ringt upp mig av misstag när han pissar.

Gästbloggare Ann VIII

Sådärja, nu är det dessvärre det sista gästinhoppet vi får ifrån mamma Ann for now. Hennes Spanienresa är över och hon är hemma igen och dyngförkyld. Kan hända att hon kommer med mer inom en framtid men till dess då kommer här hennes senaste rapport!

Och glöm inte att kolla på DireStraits.. Man blir varm ända in i själen ^^

DAGBOK VIII

Torrevieja, Alicante, Costa Blanca, Spanien
Jättefint väder, varmt, kristallklart vatten, perfekta vågor och en lagom skön vind.

Vi cyklade in till Torrevieja för att kolla lite på hamnen, strandpromenaden, köpa lite parfym i våran specialbästaaffär och spana på folk. Hittade en ny fin megalång bänk vid hamnen! (Den kan man se bland bilderna som Janne fixade ut! -klicka här för att komma till dom bilderna-)

Det är kanonväder så direkt vi kom hem så stack vi till stranden. Våran bästa plats var stulen så vi fick boa in oss på en ny. Helt okej den med. Hade med oss skinka+briemackor och festliga piroger med spenat i från affären! Dessutom hade vi gin&tonic och bröd till fiskarna! =)

Nu var det lite tunnsått med fiskar. Eftersom det har blåst så mycke och varit så höga vågor så gömmer dom sej lite.. Så fåglarna fick ganska mycke av deras bröd! Men andra gången vi badade borta i bukten så va där jättemånga fiskar så jag galopperade hem och hämtade den sista baguetten åt dom! =) Det var sviiiinmånga! Dom flockades runt mej och vattnet bara kokade när dom fick mat! Säkert 150-200 stycken!! Jättegulliga!
Det är mest en silvrig sort som har en svart plutt på sej.. och en rosa. Söta!

Nya grannar har flyttat in i lägenheten jämte. Ett gäng ystra engelsmän. Far som hette Del och såg ut nästan som han i rullstolen i Little Britain! Han hade dessutom döpt sitt hus till Casa el Del! Hehehe =) Sen var det Dels son och en som dom kallar för Morfar, men det förnekar han vilt! Han är vit som en Albyl och dom andra är inte långt efter. Inga ledsamheter hos dom iaf! Enligt Jim är dom helt galna.

Efter att hela engelska klanen hjälpts åt att kabla igång deras bil röjde dom runt i palmer och planteringar för att göra sej redo för att gå ut och festa! Sen kom dom hem halv två, jätteglada, satt och babblade till halv fyra för att sedan vara uppe jättetidigt på morronen igen och sjunga Walk of life med Dire Straits (alla fyllde lyckligt och högt i på WO-OOO!!) för att sen dra till marknaden inne i stan! Full fart hela tiden!

Själva var vi mer chill och cyklade till frisören där janne klippte sej och sen till stranden. Mkt härligt. Helt klart vatten och fina vågor. Snart åker vi hem till Sverige igen..

Gästbloggare Ann VII

Efter mitt vidriga parasitinlägg får mamma hoppa in och styra upp lite med en trevlig semesterrapport igen.

Here goes:

DAGBOK VII

Torrevieja, Alicante
Varmt!

Jag tänkte skriva att det inte har hänt så mycke alls här, men sen kom jag på att det har det ju visst!

Till exempel på kvällen innan Hans och Yvonne skulle åka hem så satt vi på altanen och tog en drink efter maten. Då kom en polare till dom, bra dragen och sa att hon skulle gå till en bar. Själv! För hennes gubbe var ”så TRÅKIG!!” Han var hemma och tjurade. Vilket vi fann fullt förståligt eftersom hon i nästa andetag berättade att hon och deras granne, en man från england, hade tillbringat natten ihop och att det inte var första gången heller. Men nu hade hans fru kommit så nu funkade det inte mer. ..Där stod hon och bräkte om all skit.

Yvonne sa, efter att ha viftat lite med nattlinnet och morronrocken hon satt i, att hon skulle gå och lägga sej…
Janne var också trött och gled iväg…
Hans fick bråttom iväg med Hamilton på sista cykelturen.
*ZOOOOM!!* sa det så var alla borta! Och där satt jag.. Och fick ta hand om det gaggiga åbäket.

Efter att jag hade städat, plockat in, dukat av och gjort mej klar för att sova så fattade hon ÄNTLIGEN att det var dags att gå. ..Med orden:
-Ni var ju riktigt trevliga! Det hade jag aaaaldrig kunnat tänka mej!
*….NOOOOOOOOOOO!!! [avgrundsvrål]*

Nästa dag så skjutsade vi Hans och Yvonne till flyget. Nu är dom borta. Tomt.. Men jag fyndade lite på Zarabutiken i Torrevieja faktiskt! En kavaj bland annat! Megafin!
Drog, via kinesen, direkt till havet sen. Det var svinhöga vågor. Om man stod där det var djupt till knäna så slog dom upp över huvudet på en! Askul!!

Och sen har han som bor tvärs över opererat in en ny lins i ögat med! Nästa onsdag ska andra ögat fixas. Spännande! Han kom ut med solglasögon på redan dan efter operationen. Coolt.

Yvonne och jag inne på Carrefour.

Gästbloggare Ann VI

Nu börjar det dra ihop sej. Snart kommer dom hem. Skön chock dom ska få när dom finner att det är storm, snett ösregn och 6 grader här. Heheheheheheh..

Men här är hon igen i alla fall:

DAGBOK VI

Torrevieja, Alicante
Blandat mulet med lite soldis. Varmt och skönt.

Efter frukosten körde vi till Carrefour för att bunkra lite käk. Yvonne och jag fixade den biten medan Janne och Hans stack vidare till ett byggvaruhus för att kolla på ett skrivbord. Hans hittade ett som han tyckte va jättefint men det var inte till salu eftersom det var ett demoex. Detta gjorde mej och Yvonne mycket glada eftersom det var skitfult! =)

Efter en god lunch på kinesen drog vi iväg på upptäcktsfärd runt i trakten. Vi körde till Villa Martin, en liten by några mil inåt landet. Sen söderut en sväng med. Passerade en fin golfklubb där jag köpte två nya solskärmar eftersom jag glömde min andra i kundvagnen på Carrefour. Jävligt klantigt, men det gjorde inte så mycke för den va kass ändå!

Vidare mot kusten! En fin strand som heter Mil Palmeras. Mkt fin. Väldigt stor. Later!

Gästbloggarfotograf Janne

I väntan på mammas nästa rapport från solen i Spanien så hoppar pappa Janne in som vikarie med en hög bilder!

Megalång bänk! Säkert 250 meter.

 

Synd om antennen… =/

 

Sexy wife on beach. (och dramaten)

 

Inte så bra kabeldragning.

 

The wife, Jag (janne-rejäl), Ydde, Yvonne och doggen.

 

El Flygo!

Gästbloggare Ann V

Och här kommer hon igen! Men ni behöver inte vara oroliga, alternativt vara för lyckliga för deras semester börjar så smått lida mot sitt slut!

Men igen då – mamma Ann, direkt ifrån Spanien!

DAGBOK V

Torrevieja, Alicante
Regn och sol. Kanske ungefär 23 ºC

En typisk mellandag…

Vi fixade i lägenheten, eller ja.. mest killarna då. Yvonne och jag tvättade lite och städade undan efter the handymen… Satt och läste på altanen… Pratade när gubbarna inkl. Hamilton hade gått å vilat siesta. Janne gick in och la sej hos Hans och Hamilton bara för att vi babblade så mycke sa han. Så himla mesig.

Det regnade till och från men framåt kvällen blev det finfint väder igen! Hans, Yvonne och Hamilton skulle till Hasse och Britta – deras polare som bor här alldeles nära med.
Janne och jag cyklade ut på jakt efter en bra indisk restaurang som vi hade testat förr. Vi cyklade och cyklade, men icke! Vi hittade inte den. Skitlänge och skitlångt cyklade vi! Alla vägar går helt huller om buller. Det slutade med att vi la ner det och cyklade hem igen och käkade på våran vanliga indiska istället. Men där är ju gott med!

Nästa dag: Det har regnat som helvete. Länge. Se bild.

Gästbloggare Ann IV

Så var det dags för mamma Anns rapport från södern igen! Idag blir det bildvisning minsann.

DAGBOK IV

Torrevieja, Alicante
Lite mulet och kallt. Runt 20-23 ºC

Är det inte meningen att man ska bli pigg och utvilad av att vara på semester?? Är nästan ännu tröttare idag ju…
Blev halvväckt av en jättepigg Södra som var påväg förbi Halmstad. Trevligt!

I alla fall, efter en smaskig nybakad baguettemacka och lots of kaffe gick det att öppna ögonen! Det är lite kallt idag. Typ 22 ºC och mulet..

Vi bestämde oss för att åka till Carrefor (det är ett varuhus) och PetsWorld med Totte (det är Hamilton) eftersom han skulle få en spruta och avmaskningstablett.
Medan veterinärbesöket avklarades var vi andra på KFC. Det låg precis jämte! Janne blev lycklig! ..Men sen blev han dyster när han insåg att han hade tappat typ 10€… Så man kan ju säga att det blev lite dyr kyckling. Men det var mkt smaskigt!

Handlade en massa nyttiga saker på Carrefor. Kabelkanal, öl, whiskey (Jameson), gin, jos och vatten. Och oliver med ansjovis i också! Janne letade helt desperat efter en ny cdskiva. Här finns mest panflöjt. Panflöjtsversioner av Abbalåtar.. Det är förjävligt.
När vi kom ut från affären igen var det sol och varmt som i helvetet!

Käkade mat på kinesen sen när vi kom hem. Satt ute och hade Hamilton med. Jag åt skojig soppa med löv och träbitar i! Det är helt sant! Jag tog med trä hem som bevis! Stark som fasen var den med..

Sen kom regnet. Det var nog behövligt med tanke på hur klibbigt och varmt det var när vi åt. Och fysatan vad det regnade! Yvve och jag satt på altanen och läste och hade det jättemysigt medan männen slumrade i sin skönhetssömn.

Ikväll ska vi äta hemma. Nån måtta får det ju vara på lyxandet..

Gästbloggare Ann III

Och ännu en gång äntrar mamma Ann skribentscenen.
Och för er som inte vet: Hamilton är en hund. En dramat är en väska med hjul. Sån som tanter har ibland när dom handlar eller har lånat böcker på bibblan…

Mycket nöje.

DAGBOK III

Torrevieja, Alicante
Mulet. Sketvarmt. Typ 28-31°C

Uuuuhh! Idag är vi jättetrötta! =/ Åt en god frukost på altanen. Det är svinvarmt idag, trots att det är mulet.

Yvonne och jag körde in till stan (Torrevieja) och kollade i 10kr-affären. Det är det enda stället som man kan köpa diskborstar enligt Yvonne. Mycket märkligt men det finns faktiskt inte i vanliga affärer. Skumt.

Drog en repa nere på stan med. Sjukt mkt bilar och den vi kör är fasen inte att leka med, så det var bara att glömma dethär med parkering!

Grabbarna håller på med div handyman-saker. Dom var glada att vi åkte iväg så dom fick vila sina såriga öron en stund. Klent folk! =)

När vi kom tillbaka fixade Y en kanonlunch med bacon, ägg och skivade champinjoner. Det fanns helt perfecto färdigskivade champinjoner att köpa! Bara att steka! + lite bröd och gaspacho till detta. MUmsigt!
Sen lufsade jag och Janne till stranden med dramaten fullsmockad med nödvändigheter. ..Typ öl.
Hans och Yvonne dök upp en stund senare också! 31 °C i luften och 26 °C i vattnet.

Nu är vi tillbaka. Janne går runt och fotar allt han har kopplat. Hans och Hamilton är yte och cyklar. Snart ska vi ut och käka paella men innan dess ska vi dela en flaska cava!

Tillägg lite senare: Tillbaka från paellan. Jag ville haft den med sniglar och kanin, men jag blev massivt nedröstad av dom andra… Typiskt!

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress