Tagg bilar

Du vet när…? eller Finfredag!

posten_loggaKära Dagbok,

Du vet när man har jobbat svinlänge, när det är fredag och man siktade på att komma ifrån kontoret allra senast klockan tre? När alla andra på arbetsplatsen sedan länge har ropat ”Jag drar nuu! Treeevlig heelg Emmaaa!” och klockan hinner bli både kvart över fem och halv sex innan man kommer iväg?

Du vet, när det är fredag och man bara vill hem och man låser och larmar firman och sätter sig i bilen och backar ut och kommer på att man har glömt utposten? När man låser upp, larmar av och går in igen och hämtar och larmar och låser och åker iväg en gång till? Och sen när man kör mot Posten, som är helt motsatt håll mot var Hem ligger..? Du vet?

Och du vet när man kör in i den där lilla driveinfållan där postlådorna är och hamnar i en kö av andra bilar med folk i som också bara vill hem och alla stör sig på den som är först i kön? Du vet hon som inte behärskar tekniken att köra tillräckligt nära för att kunna droppa breven ifrån bilen genom sidorutan? Hon som stannar för långt ifrån för att nå och måste öppna dörren och åla sig ut och lägga sina brev? Du vet hur det är, eller hur? Och du vet när postarkön rör sig skitlångsamt och snubben i den feta svarta BMW X6:an framför har suttit och retat upp sig på den långsamma damen före? När han äntligen får köra fram och lägga sina brev och han vräker på alldeles för aggressivt så han hamnar alldeles för nära och kör av hela jävla backspegeln på sin bil mot den första postlådan? Hehe, eller hur? Du vet när backspegeln inte lossnar helt utan hänger avbruten ner och slår mot sidan på den nya, svarta, fina, blanka, bilen? Och hur man hör genom sin egen stängda bil som står på tomgång i kö bakom hans BWM, hur han VRÅLAR för full manshals: ”HEEEEELLVETTTEEEEE!!!!!!” Och du vet när han vansinnigt vräker ut sin post genom sidorutan och råkar slå knogarna i lådans metall? Och hur sjukt ont det gör? Och hur han igen vrålar: ”AAAAAAAAARRRRRRRGHHHH!!!! …FAAAAA-AAAAAN!!!” och sen rivstartar och kör därifrån med skrikande däck och backspegeln dinglande mot sidan av bilen? Du vet?

Är det inte typ den bästa fredagen man har haft på länge då? Det lär ju vara! ^^
…Fast ja, självklart synd om han med BMW:n ju. Man får ont i hjärtat lite. .. Men det är ju sjukt kul samtidigt!  Hehehehehe!

Hösten, bilen & killen med moppen

Måndag och höstregnblåst mot stålgrå himmel.

Men vädret gör inget. Jag har förlikat mig med årstiden även om jag är lite bitter över att mina stockrosor aldrig blommade. Jag som hade försått frön och allt. Nästa år kanske.

Den senaste tiden har det känts lite som att jag har blivit kontinuerligt spöad med ful- och fetpinnen. Det börjar balla ur. Jag måste helt seriöst börja motionera igen. Jag som har både skog, strand och simstadion inom ickeförsvarbart avstånd. Jag äger en alldeles egen Orbi, jag har ett träningskompanietkort och ett nautiluskort och är ändå pinsamt inaktiv. Men visst, man kan väl tycka att på sommaren går det bra om man härjar omkring i trädgården istället, men det har ju minst sagt varit en bristande aktivitet även på den fronten. Jag måste åtminstone börja gå promenader igen! Och då menar jag inte i en hastighet som tillåter mig att stanna var tionde meter för att kolla på söta djur eller käka olika typer av bär och löv. Skärpning!

Idag flyttar min sidekick Patricia ut ur min tvättstuga och tillbaka till Malmö. Lite som nåtslags djur som drar iväg till olika hoods beroende på tid på året. En ål eller nåt. Hennes arbetsplats stänger för säsongen så man kan väl lite ta även det som ett väldigt konkret tecken på att sommaren 2011 faktiskt har kastat in handduken. Men som sagt, det är okej för mig, jag behöver lite inomhustid för att strukturera upp mitt lilla huz tror jag. Dessutom har jag en ny spis på g, den måste användas! Och dessutom blir det ju sol i oktober igen, det är bra att veta.

Nu välte en kille på moped här utanför mitt kontor. Stackare. Han hoppades nog att ingen hann se. Det var en typisk pinsam och klantig omkullkörning. Men jag såg. Men det vet han inte för jag har tonade rutor på mitt fönster, man ser mig bara om man är precis utanför eller om det är mörkt ute. Nu åkte han iväg igen..

På tal om fordon. Patricia hävdar å det starkaste att min nya lilla gråa skalbaggsYaris ser precis ut som en A-traktor med mina personliga regskyltar på. Ironi. Hurfan ska jag ta mig ur det?

Camparn

Jag och Peter hittade en konstig sak när vi var ute och åkte. En bil med en takbox av specialmodell.

Mycket märkligt. Som en vanlig platt takbox som kan expanderas uppåt, med blåa tygsidor med ventilation i. Benga som är gammal och vis förklarade för oss när vi uppspelta kom tillbaka att det är en sovplats. Ännu märkligare. Hur tar man sej upp och in?? undrade vi. Genom att klättra på bilen, undervisade han vidare. Vi kunde inte tro att det var sant. Inte nog med att sovandet skulle i en kista som man man vore nånslags Dracula på campingutflykt, man skulle dessutom klättra på bilen för att ta sej i lådan! Vemfan vill klättra på sin bil?? Och framför allt – hur gör man det med värdighet om man är av normal klumpighet? Okej om det hade varit frågan om nån trappstegsliknande enhet, men tydligen inte. Verkligen underlig grej.

Kom och köp!

Jajjemensan, nu ligger den faktiskt ute.
Lilla räsergrisen kan från igårkväll köpas.

Annons på Blocket.se för allmän beskådan.
Eller så kan man bara klicka på länken här.

Säljes endast till kärleksfulla mysiga hem,
där den blir gosad med och bra ompysslad.


På soloresa till Falköping

Idag är det onsdag, fast det känns som fredag. Och igår var en konstig dag för mej eftersom jag var på roadtripsuppdrag, trots att det var en tisdag kändes den som torsdag eftersom det är fredag idag. För imorron som egentligen är en torsdag är ju enligt kalendern en söndag, fast den känns som en lördag. Sen blir fredan som är en vanlig fredag egentligen en söndag och sen är det lördag och söndag igen. Veckan: Måndag, Torsdag, Fredag, Lördag, Söndag, Lördag, Söndag. Förvirrande!

Igår var jag alltså på mission till Falköping.

Roadtrip. Klockan nio skulle jag infinna mej med nya firmabilen på KCRacing för att få den trimmad. Och sen hem igen.

Faktiskt ganska trevligt! Tre timmar dit ungefär, sen drygt två timmar paus när jag låg på gräsmattan vid en väderkvarn och solade, sen tre timmar hem igen. Tur det var fint väder. Idag är det också fint, men megablåsigt. Omysigt faktiskt.

När jag hade legat där på gräset förresten, efter ungefär en timme kom en snubbe ut från kvarnen. Han var lång och stor och och hade blåställ på sej och kom klivande mot mej genom tusenskönorna.
- Ursäkta mej, men.. Vad gör du? frågade han uppriktigt undrande. Jag tyckte lite att det borde väl inte vara så svårt att se.
- Halloj. Tjaa.. inte så mycke, jag solar..? Mest bara ligger här och väntar på att min bil ska bli klar. Den är på verkstan där nere *pekar nerför backen*
- Ahaa… Jaja, ja jag var bara lite nyfiken. Meeen… du vet om att detta är privat mark eller? fortsatte han lika försiktigt och undrande.
Smart. Där hade jag legat  som en annan jävla snedseglare i nåns trädgård i över en timme. Smooth. Så äkta jag.
- Oj! Nej, herregud, det visste jag inte alls! Jag ska såklart flytta mej! Jag reste mej fort för att packa ihop mina grejer.
- Nejnej! Du får gärna stanna! Det är bara bra att denhär gamla gräsmattan kommer till användning. Och det är ju inte direkt så att du planerar att bygga ett hus här heller! Han skrattade åt sin egen skojighet.
Jag skrattade också lite artigt och tackade för att jag fick vara kvar. Vi småpratade lite. Jag låg kvar. Det såg faktiskt verkligen jättemycke ut som en park… Faktiskt.

Drygt en timme senare kom han ut igen. Som en orm känner vibrationerna i marken när man kommer gående genom skogen kunde jag utan att se känna i underlaget att han kom klivande mot mej. Nu hade han väl ändrat sej..
- Hallå igen Halmstad! hojtade han
- Hejdu. svarade jag och satte mej upp. Han hade kaffe med sej. Fint.. Den ena muggen räcktes till mej medan han vecklade ihop sina långa ben och satte sej snett bakom min filt.
- Tänkte att du kanske ville ha lite fika! ..Ligga här helt ensam hela dan! Du kan ju inte ha det så skoj du! Åkt ända från Halmstad och allt! Ojojoj.. Lite fika kan ju vara bra! Han slurpade i sej en mun ur sin mugg.
Det var ju verkligen gulligt av honom att komma med kaffe åt mej. Tyvärr är det ju så att jag inte dricker kaffe, dels för att jag blir helt störd i huvet av det och dels för att min mage totalt ballar ur. Dessutom hade jag redan varit kissnödig i ungefär en timme.. Men vad gör man inte. Jag låg ju i hans trädgård och allt, givetvis fick jag se till att få i mej detta.
- Tack det var ju väldigt gulligt av dej! sa jag och smakade på mugginnehållet. Det var helt svart, jättestarkt och förmodligen runt 300 grader varmt. Normal dosering för mej om jag mot förmodan ska inta denna dryck är 20% kaffe och 80% mjölk tätt följt av en dubbel Samarin. Detta skulle med största sannolikhet gå åt helvete och ta lång tid. Men det VAR ju väldigt snällt av honom. Jag fick artigt sitta där i min bikini, mingla med denhär vaktmästarkaraktären och dricka ur. Telefonen i blåstället ringde när vi var nästan klara och han fick ila iväg.

Nästan ytterliggare en timme senare var bilen klar. Jag hade typ synbortfall av kaffet och min mage hatade mej. Men bilen blev bra ialla fall och jag kom hem till slut! Nästa vecka har jag semester! Hoppas det blir sol alla dagar.

Skälld på & lite lessen

Blev precis skälld på av en gubbe i en vit Passat påväg ut från FinMaxis parkering.

Jag hade rätt, han hade fel. Jag kom från höger, han kom från vänster. Jag körde och han körde också.

Trots att jag tittade på honom och han tittade på mej så körde han. Antar att jag uppfattade det som att han uppfattade det som att jag kom från höger och tänkte köra och förväntade mej att han skulle stanna. Han uppfattade det nog som att han var äldre och jag var yngre och därför körde han. För att inte smälla rätt in i sidan på mej fick han nita. Och hans Passat dog. Han kastade sej ur den och rusade fram till min öppna sidoruta och vrålade en massa om att jag inte hade nåt hyfs, att han kom först, att vi ungdomar bara brydde oss om dyra bilar men faktiskt inte kunde köra alls, att mina föräldrar borde lärt mej visa artighet till mina äldre.

Det hade varit perfekt upplägg för mej i normala fall, men inte idag. Inte nu. Detta var inte ens i närheten av vad jag precis behövde idag. Jag blev bara lessen och började nästan gråta istället. Inte likt mej, som brukar kunna sätta emot ganska bra, speciellt när det är uppenbart att jag dessutom faktiskt har rätt. Antar att jag är lite soft just nu. Jag tittade upp på gubben från där jag satt, han vrålade. Jag svarade inte. Jag bara körde och lämnade honom där. Det var en lång kö med bilar efter hans Passat. Han stod kvar mitt i vägen.

Sådärja. Nu kom regnet. Och nu började det åska också. Vad passande till situationen och till nästan det mesta just nu, inte minst mitt fula munsår.

Lunchdårskap (Han i Audin)

Jag gör matlådor att ha med mej till lunch på jobbet ibland.

Oftast glömmer jag dom hemma när jag åker på morronen. Då är det tur att jag har ganska nära mellan stugan och kontoret. Man kan ju dock fundera på hur mycke billigare det egentligen blir med bensinkostnaden fram och tillbaka inräknad.

Anyways! Jag hade precis varit hemma och hämtat min lunch när jag stannade på vägen för att ta ett foto av en föredetta gullig ekorre. Det var en bred väg. Plats för åtminstone tre bilar i bredd. Inga stoppförbud eller gula linjer eller nåt. Jag stannade i kanten och klev ur. Gnagarn låg framför nosen på min Toyota och man hade lätt kunnat tro att det var jag som har avlivat den samt sugit av dess huvudhud. Så var inte fallet, då hade jag inte stannat, då hade jag åkt och tvättat bilen istället.

Jag tog min bild med mobilen och gick tillbaka. När jag satt där i sätet kom en himmelsblå Audi ifatt mej bakifrån. Och trots att det var god plats att köra om valde han istället att stanna typ 10 cm ifrån bakänden på min bil. När han insåg att jag faktiskt stod stilla gjorde han inte vad en normalt funtad och sansad bilist hade gjort – backat nån meter, svängt ut och kört om. Nejdå han hängde sej på tutan. Ihållande i typ 5 sekunder först. Sen paus. I den situationen hade kanske många skyndat sej på med bältet och rejsat iväg, men det fick lite motsatt effekt på mej och plötsligt bestämde jag mej för att jag inte var så hungrig längre. Jag hade faktiskt inte alls bråttom. Så jag stod kvar. Skalade demonstrativt en banan fullt synligt genom bakrutan. Killen i Audin tutade igen. Länge och ilsket. Pausade i kanske två sekunder och sen på den igen. Arg var han. Tillslut gav han dock upp, backade aggressivt tio meter bakåt i rasande fart och brände iväg förbi mej i gissningsvis 90 km/h på den breda 30-vägen.

Bifogar bild på ekorren. Observera vad komiskt huvudet och fötterna är skalade. Observera även att jag inte tänker laga en lunchlåda av den.


Besviken & nersnöad

Det snöar ute. Jajjemen.

Riktigt slaskig snö mixat med 45 gradersregn. Och då, för er stockholmare som hann känna förvirring, menar jag vinkel. Inte temperatur.

Min bil hatar mej alldeles säkert rätt hårt nu. Den är åtminstone sur, lessen och besviken. För att jag väckte den ur sin vinterdvala för tidigt. Ännu värre tycker den väl om mej nu efter att ha ljugit för den igår när vi åkte på spa. Där stod den och myste i solen och blev badad och schamponerad och jag lovade vårguld och gröna sommarskogar. Den kan ju inte annat än känna sej trampad på liksom. Så! Nu har jag ännu ett relationsdilemma att reda ut här. Sweet. En aldrig sinande brunn!

Dock borde den känna sej lite smickrad. Det är många som promenerar förbi här utanför som går fram och känner på den. I hate that! Eller ännu värre – När någon parkerar jämte och påväg mot entrédörren går förbi bakom min bil och i passerandet drar handen över bakänden på den! Allvarligt? Visst, om man står stilla och lägger handen på den bara, det kan jag tycka är lugnt, men att repfrämjande släpa näven över lacken som kanske inte, framför allt vid denna årstiden, är minutiöst vaxad och dammfri. Totally not okay!

Nu snöar det ännu mer. Nu ska jag gå till kylen och äta upp snickarnas semlor. Dom kommer ha förståelse.

Bilden har ni sett innan, jag vet. Den är väl egentligen mest med i sak av utfyllnad denna gången.

Bilbrist & Spanielhår

Det är söndag förmiddag och jag har precis gjort en tråkig upptäckt.

Insvept i täcket, med obojen i ena näven och fjärrisen i andra påbörjade jag dagens slözappning. Efter ett tag kom jag till min vanliga mala-i-bakgrunden och möttes av det bistra meddelandet ”Du har inte behörighet somethingsomething”.

Jajjemen. NASCARkanalen har försvunnit. Givetvis heter den inte så, jag vet, men jag har liksom aldrig riktigt absorberat mer än tuffa bilar som kör fort och den trevliga randiga godislika loggan i hörnet. Ibland var det F1 också. Då var det en annan logga.

Denna kanalen var ingen jag tittade på speciellt ofta egentligen. Den kunde stå på i bakgrunden utan ljud, den kunde vara en angenäm tyst rörligbildaccessoar till mina grillkvällar och den kunde vara nåt man kikade på med ena ögat medan man låg i soffan med datorn på sej och egentligen gjorde nåt annat. Men nu är den borta och jag saknar den lite! Man saknar ju som bekant inte grejer förrän man har blivit av med dom. Skulle tänkt på det innan och tecknat abonnemang på alla som finns, om dom en dag skulle få för sej att gå upp i rök. Jag som uppenbarligen gillar att sätta sprätt på mina pengar på saker jag inte har nån som helst koll på.

Nu är den i alla fall borta och jag har inte kanalen längre. Oj, lite redundans där, sorry. Nåväl! Nu blir det att försöka hitta nåt nytt att köra ström på. Men först tror jag att jag ska baka nåt trevligt. Mitt hus tillhandahåller ju numera, sen vattnet behagade återvända, ett fungerande och trevligt kök! Idag är förresten, på tal om inget, en good hairday. Jag ser ut lite som en välvårdad Cocker Spaniel. Men på ett positivt sätt. Sånt inträffar uteslutande när man är ensam, när inte en käft kan se en.

Kall, illaluktande & idiotförklarad

Idag är det kallt. För kallt. Det är inte okej.

Jag vaknade för sent. Mitt vatten hade frusit trots att två snälla elektriker har installerat en värmekabel på rören. Filten på bilen hade frusit fast så jag fick kämpa som ett djur för att få loss den. Det var för lite bränsle i bilen så dendär värmaren vägrade starta.

Värmaren i bilen för övrigt. Sjukt bra grej. När jag går upp på morronen trycker jag på ON på den lilla fjärrisen. Sen duschar jag (förutsatt att inte vattnet har frusit), sen klär jag på mej, sen går jag ut till bilen som står och väser. Och all snö på den är borta, inga rutor behöver skrapas och det är varmt inne i! Bara att åka iväg. Bra uppfinning! Men idag funkade det inte. Det var inte många rätt denna morronen. Dessutom har jag fått på mej nåt plagg som luktar funny. Jag kan inte lokalisera exakt var odören har sitt epicentrum, men det kommer små puffar emellanåt som distraherar mej som fan! Först trodde det var min andedräkt och jag greps av panik, men det är tack och lov nåt annat. Ännu ej indentifierat.

Och på tal om att gripas av panik höll en gubbe på att skrämma sketslag på mej i morse när jag halvsovande tankade bilen på Preem. Jag var nästan klar när han parkerade sin Volvo jämte. Han ställde sej vid betalautomaten för att mata in sitt kort men hejdade sej. Han tittade på min bil, på pumpen som höll på att mata min bil och sen på mej. Med halvöppen mun, höjda ögonbryn och en väldigt idiotförklarande blick över sina på nästippen placerade läsglasögon sa den gode herren, som av dialekten att döma var helsingborgare:
- Eeeeeeeeh… Du VET att det är fel pump detdärava? [didarrava]
- ..Va? Inombords impulspanikade jag lite av tanken på att ha fyllt bilen med fel bränsle.
- Ja, alltså, det är FEL PUMP du använder [anvindorr]! Detdär är diesel! Med uppspärrade ögon och yviga gester försökte han få min tröga hjärna att fatta.
- …?
- Ja! Alltså! Det är typ BARA lastbilar som använder diesel! Han började bli stressad av att jag uppenbarligen stod och fyllde upp min bil med lastbilsbränsle. Jag kunde inte göra mer fel och jag fattade det inte.
- Men… Min bil går på diesel..?
- Det är STORA LASTBILAR som går på diesel!
- Okeej.. Men.. Min också.
Mannen tittade på mej, sen på bilen jag enligt honom tankande med helt fel vätska, sen på mej med en Okej, fine, skyll dej själv!-blick, sen vände han sej mot betalautomaten igen. Spännande morgonmöte.

Det kommer förresten bli intressant att preppa julkäk i ett hem utan vatten. Ikväll ska jag rulla två satser tryffel och baka ut kakdegen jag gjorde igår. Och i övermorron ska jag koka massiva mängder gröt och baka bullar. Hoppas fanimej att rören behagar tina under dagen. Kan hända att jag måste inta någon annans kök.  (Ni har nu blivit varnade.)

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress