Sov du lilla videung

God morgon kära vänner,

Idag är det fredag och jag har för korta byxor på mig. Korta byxor, låga strumpor och låga skor. Detta lämnar ett ocharmigt glip kring vristen som inte bara ser clownigt och amatörmässigt ut, det tar även in oönskad kyla en dag som denna.

När jag vaknade, alldeles för sent, för drygt två timmar sen var det -18 grader ute. Det är inte okej. Speciellt inte om man bor i ett megagammalt hus som jag, ett hus med fönster som med fördel nästan skulle kunna ersatts med ett dubbellager byggplast eftersom det åtminstone inte hade släppt igenom vinden. Kallt. Låset till ytterdörren hade fuckat ur. Frusit eller svällt eller skevat eller nåt, så jag kom nästan inte ut. Såg det framför mig, smset till chefen (pappa); ”Hej, jag kommer tyvärr inte till kontoret idag. På grund av kyla kan jag inte ta mig ur huset. Jag återkommer med mer info till våren. MVH Daughter”

Närfan hade våren tänkt komma för övrigt?? Tycker vi inte att det börjar bli hög tid?? Det är ju snart februari! ..Jaaajaaa, jag veeet.. Sov du lilla videung, än så är det vinter osv. Februari är och har alltid varit den kallaste och drygaste månaden på året, jag är väl medveten om detta, men jag brukar aktivt välja att leva i förnekelse vilket i förlängningen resulterar i bitterhet över att våren inte dyker upp på min mentalt utsatta tid. Besvikelsen liksom. Men ni vet ju hur det är, fakta – Besvikelse är en produkt av en fantiserad framtid. Alltid. Och våren brukar dessutom vara en metafor. Att man säger att man vill att värmen ska komma, knoppar brista, tulpaner spira, solen stråla, smältvatten porla, hästar galoppera, fåglar kvittra och katter kråma sig, då brukar det vara metaforer. Inte alltid! Men oftast.

Förra året vid denna tiden hade jag torgvantar på kontoret. Ni vet såna med avklippta fingrar. Vintermys.

PS. Inatt, runt klockan två, vaknade jag av att jag andades in en lång slinga av mitt egna hår. Hostade som en idiot i säkert en kvart. Trauma. DS.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress