Längsta fredagen

Långfredag idag. Med besked.

Jag har städat ur garderoben. Jag har sorterat och kastat och vikit i en skrämmande fart. Bra för ny luft, bra för utrymme, bra för förnyelse och framförallt bra för att hålla tankarna borta.

Inte bra för dammallergin. Jag är inte speciellt söt nu om man säger. Antar att jag får styra upp det, annars kan man ju plötsligt förstå ett och annat. Glada och icke snoriga flickor är söta flickor!

Bifogar bilder. Kaoshögen är sånt som ska kastas. Jag inser ju nu att det inte ser speciellt mycket ut på bilden, men det fyllde faktiskt en hel sopsäck. Jag var till och med tvungen att pressa ner grejerna ordentligt för att kunna knyta. Den andra bilden med dom ihopvikta plaggen är till klädinsamling. En stor ICA-papperskasse blev det. Duktig faktiskt tycker jag nog själv ändå.

Dagens tips: Våga kasta och göra er av med grejer. Gammal luft ut för att ge plats åt ny. Förändring och framåttänkande.
Klamra inte er fast vid en passerad tid genom grejer som bara ligger. Minnen sitter inte i prylar, minnen sitter i ert huvud, ni behöver inte samla huset fullt av skit för att komma ihåg saker. Få bort det gamla och släpp in det som betyder något just NU i ert liv. Ta hand om, uppskatta och vårda det som är aktuellt. Det du inte har använt/tittat på/bläddrat i på över ett år kommer du inte använda/titta på/bläddra i i framtiden heller.

Detta kan appliceras på nästan vad som helst. Exempel till dig som inte kommer på nåt själv: Städning av kylskåpet, gallring av bilder i datorn, utrensning av böcker i hyllan, urstädning av skåpen i köket.

2 kommentarer

 1. Sandra skriver:

  Hmmm, ja.
  Alldeles helt supersant!
  Men, tyvärr är man (läs: jag) ofta alldeles
  för lat…
  Nåja, en dag då det regnar… Då SKA jag…
  Iaf börja…

  Ses imorrn! =)

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress