Jag hör dig. Jag hör dig fortfarande!

Kära läsare, nu får vi nog ta tag i detta.

Jag tänkte förklara funktionen Mute [mju:t] på telefonen. Det är alltså en knapp som ofta har en symbol föreställande en överkryssad eller överstruken högtalare på. (se min mediokra illustration)

Ibland använder företag, exempelvis det jag jobbar på, denna knapp medan man pysslar med annat. Funktionen är den att mikrofonen stängs av, men bara i ena änden. Den som mutear hörs inte i andra änden. Förtydligande: Det är alltså så att om jag mutear dig kan du inte höra mig, men jag kan fortfarande höra dig. Det blir för var dag som passerar klarare och klarare för mig att det inte är alla som har förstått detta vilket i sin tur föder dråpliga situationer med komiska samtal som av mig kan överhöras.

Telefonscenario tidigare idag:

- HKR det är Emma!
- Hej Emma, jag heter XXX och ringer från XXX i Enskede. Jag har ett hyresavtal som jag skulle behöva ha hjälp med att kika på!
- Okej, blablablablabla..
Samtalet fortlöper och efter ett tag behöver jag gräva djupare i pärmar och datorprogram för att kunna detektiva på rätt uppgifter åt kunden. Jag mutear och lägger telefonen ifrån mig med speaker på så jag ändå ska kunna höra om hon frågar nåt osv. Kunden plockar upp ett nytt samtal med sin kollega Jenny:
[läses med höga ljusa stockholmsröster]

- Jenny! Herregud! Vad heter stället jag ringt till nu? Eller var ligger det egentligen?? 
- Vadå? Supporten?
- Jaa!
- I Halmstad tror jag..? Vadå då?
- Har du HÖRT hur dom pratar?? Jag har hon Emma som gör fakturorna i luren nu och HERREGUD!! Den dialekten! Det är det roligaste jag har hört!! Jag klarar knappt av att prata med henne ju! Jag vill bara börja fnissa!!
- Ja jag veeeeeeeet, det låter helt stört verkligen!
- Alltså helt galet verkligen! Booooooerrrt! Kooooooooeeeerrrrt! Rappoooooooeeeeeerrrt!! HAHAHAHA!
- ..Står du i kö eller nåt nu eller? 
- Nej det tror jag inte, hon letar efter mitt avtal i nån pärm bara.. 
- Okej. Men hon hör inte dig eller? ..Du tror inte att hon kanske bara har muteat då eller? ..För i så fall hör hon ju dig nu.
- …Åh herregud!  

The End.

4 kommentarer

  1. F skriver:

    haha, go pro!

  2. Gyoni skriver:

    Hehe, bortgjord ^^

  3. Sandra skriver:

    Hahahaha!! Jamen, lite sanning ligger det ju i det hela.. . ;0)

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress