Ta en pepparkaka, så du blir snäll!

Har ni hängt upp julstjärnan i fönstret än? Lagt mossan runt amaryllisen?

Jag har inte. Jag tänkte gjort igår efter att ha köpt en jättefin stjärna till mitt kontor, men blev totalt utmobbad och idiotförklarad. Vi kompromissade och jag fick okej på att börja hänga upp såfort det blivit december. Det får jag väl finna mig i. Funderar på att, för min egna skull, kompensationspynta hemma hos Freddy istället nån dag när han inte är hemma istället. Göra hans huz mysigt och gosbart och juligt och fint och ombonat och varmt!

Anyways. Alla har väl hört det där om att man blir snäll av att käka pepparkakor. Ta en pepparkaka! Så blir du snäll! 
Detta uttrycket har jag fått berättat för mig att det kommer ifrån förr, när gubbarna satt i sina fåtöljer och var sura och ilskna. Dom hötte med näven, gormade på ungdomarna, klapprade med lösgommarna och fäktade med trefotskäppen efter labradoren. Denna sinnesstämning till följd av att dom var förstoppade. Anledningen till den tröga magen är lite oklar, men man kan väl gissa att det var för att dom helt enkelt var gamla, stillasittande och levde på bara ..Skogaholmslimpa. Eller nåt. Men i alla fall! Då, runt juletid, när släkten var samlad bjöds det på pepparkakor vilka tydligen har nån slags laxerande effekt. Gubbarna och tanterna kunde plötsligt skita, slapp ha ont i magen, blev glada och avslappnade igen – snälla.

Så nu vet ni. Frågor på det? Nej.

4 kommentarer

 1. Farbror Rune skriver:

  Hej,blev så inspirerad om din laxerings-teori att jag började googla(inte för att dubbelkolla,utan för att det lät intressant)kom bl.a.till en stackars tjej som hade en blog om anorexi,vilket öde,hon tyckte hon var jättefet fast hon såg ut som en vinthund.Hon åt pepparkakor i massor.
  Där fanns en annan sida om en mamma som gav bebisen pepparkakor för att få fart på bajset.Kanon Emma,du gav mig en underhållande och rörande halvtimme framför datorn.

  • emma skriver:

   Oj! Kul att man kan inspirera någon! =)
   Hm, varför käkade den smala tjejen pepparkakor? För att dom är laxerande eller för att hon bara tyckte dom var goda?

   • Farbror Rune skriver:

    Nej,hon åt dom för att bli ännu smalare,hon hade en hel lista på laxerande mat.Det som slår mig ofta när väldigt magra pratar är att dom tycker att dom är jättesnygga och alla normalviktiga är tjocka elefanter.
    När jag var liten så älskade jag Skånepepparkakor och åt massor,men jag minns inte något extremt bajsande och inte är jag speciellt tunn heller,snarare tvärtom.

    • emma skriver:

     Åfasen, hmm… jag har väl inte direkt heller tänkt på pepparkakor som laxerande. Men det är dom kanske då.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress