Kylskåpsfällan

Jag och Emmeli jämför våra kylskåp per mms.

Plötsligt känner jag att mitt gnäll på att jag är fattig och mitt gnäll på att jag är tjock är lite ihopkopplade och inte längre riktigt lika okej. Tänkte först skylla på min inneboende, men inser ju att han nog faktiskt inte äter speciellt mycke alls av det jag proppar in där.

Jag som helt (nästan) seriöst funderade på att anmäla mig till det där programmet Lyxfällan.. Jag tror inte jag behöver det längre, jag anar att jag eventuellt kan ha hittat min Lyxfälla precis här. I kylskåpet. Mindre mathandlande för min del!


Det är alltså Emmelis kyl till vänster och min till höger om ni inte fattade det. Emmeli inflikar att hon faktiskt har några grejer i dörren också. Då får väl jag kontra med att min dörr är så fullproppad att det rasar saker ur den när jag öppnar. Vet inte om det är speciellt fördelaktigt för mig att ta med denna delen av texten, men det får jag väl försöka bjuda på.

Tillägg i ett precis mottaget sms nu: ”Fast det är ju uppenbarligen JAG som är den fattiga (& tjocka) hehe”. Kanske ska vi slå våra fläskpåsar ihop och försöka styra upp detta på nåt sätt. Hm.

Igår spådde förresten Johanna mig med sina tarotkort. Det var spännande! Först gjorde hon en variant som ungefär uppmanade mig att Get my shit together. Jag blev inte helt nöjd, eftersom jag ju såklart redan visste att det var vad som krävdes. Då gjorde hon en annan modell. Då blev jag tillsagd att ta tag i saker som jag visste behövde göras, börja om, hitta saker som är bra för mig och se till att utföra dem. Alltså en mer utförlig version av den första kan man säga. De båda sa egentligen exakt samma sak. Trots att jag drog olika kort. Typiskt. ..Misstänker att det var riggat. ..Så äkta Johanna.

I eftermiddag ska jag simma. Imorgon också. Kanske i övermorgon också. 

10 kommentarer

 1. Daniel skriver:

  Läste och funderade lite genom att titta över grönskan, visst regnare det men löven är ju fortfarande kvar på träden och jag gillar hösten för den påminner om stunder hos mormor och morfar, att gå en höstpromenad vid havet för att sedan dricka varm choklad när de drack Irish cooffe. Jag minns att jag aldrig vågade öppna kylskåpet hos mormor, jag bakade eller lagade heller aldrig mat där. Mormor skötte köket och alla andra skulle hålla sig borta.

  Hemma var det annorlunda, jag fick min första kokbok när jag var 5 och har älskat matlagning sedan dess. Vårt kylskåp var alltid välfyllt, okej vi var fyra syskon och det gick väl en sisådär 12 liter mjölk i veckan. Men manna såg alltid till att det fanns ingredienser till att baka hemma. Visst det var ingen lyx men det fanns mat, alltid och även om vi var fem i familjen så var det aldrig fem som åt mat, utan snarare 6 eller 7. Någon kompis var alltid med och åt. Sen hade vår mor speciella rätter som vi syskon ratar och skrattar åt fortfarande. Vad sägs om ugnspannkaka som man fyller med färs och slänger över ett halvkilo ost för att gratinera denna i ugnen, eller sommartårtan med ett lager krossad ananas, som vi efter rätt många år, ifrågasatte pga. Sunkigheten den medförde. Det bästa var dock efterrätten som bestod av 5dl vispad grädde 5 bananen och oboj, efter tre tuggor stockade det sig i halsen men ner skulle den, för det var ju efterrätt!

  Att ha ett välfyllt kylskåp är något som bitit sig fast, ett säkert kort på att jag mår bra och att jag är trygg. Att jag sedan tillhör den lilla skaran människor som faktiskt tycker det är roligt att handla gör inte saken sämre. Kommer man hem till mig ska det finnas något att äta, så vill jag ha det.

  I fjorton dagar har jag gott på min diet nu. Jag käkar pulver tre gånger om dagen och ja mitt pannben är stort nog för att fixa det, men dilemmat är annorlunda, mitt kylskåp håller på att bli tomt och jag gillar inte tanken av att ha ett tomt kylskåp. Att de flesta sociala interaktioner innefattar mat är en direkt förlängning av att det inte finns offentliga rum att mötas i som är gratis iaf inte om man som jag har fyllt 25. Visst klarar jag av att träffa folk återigen pannben har jag gott om, men att inte bjuda över folk på middag, ta ett glas vin, baka en kladdkaka och ha filmfrosserikvällar, det saknar jag så det gör ont i hjärtat.

  Så snälla, njut av ditt välfyllda kylskåp, dagen kommer då mitt ser precis likadant ut. Jag kommer att skratta högt när ketchup och sojasås trillar ut ur dörren för 35674 gången samma dag.

  Simma lugnt.

  • emma skriver:

   Herregud. Jag är förvånad över att mitt annars så stenhårda spamfilder inte grep in här och städade undan din långa text ^^

   Mitt kylskåp kommer aldrig bli ett tomt kylskåp. Och det är ju absolut inget tragiskt kylskåp fullt med massa färdigmat och halvfabrikat. Jag lagar och bakar och fixar så du behöver inte vara orolig för mej ;) Jag kommer aldrig prioritera bort käk.
   Gick på en diet liknande din för ett tag sedan och har aldrig varit så seriöst deprimerad. Aldrig mer! Snarare mer motion för min del.

 2. Linda skriver:

  Hade varit kul med en bild på mitt kylskåp med! Fyra tårtor intryckta, grädde, sylt osv. osv. Inget mat. Hehe

 3. Johanna skriver:

  VADDÅ RIGGAT? VADDÅ ÄKTA JOHANNA!? ^^

  • emma skriver:

   Hehe, så ilsken ^^ Nää okej, jag tror ju inte egentligen det var riggat… Men man kan ju försöka hitta kryphål =)

 4. Johanna skriver:

  Det ser ilsket ut bara för jag fått en ilsken figur. Jag var bara lite upprörd. Vi ska göra på riktigt nån gång… då blir det verkligare! ^^

  • emma skriver:

   Amen jag tyckte ju det var verkligt och på riktigt! Det stämde ju bra liksom. Det är ju därför jag måste hitta ställen att slingra ur mej ifrån =)

 5. Ona skriver:

  Idag blev jag varnad för kylskåpsfällan, vet inte om det var din variant de menade…men du kom upp som nummer ett…

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress