Ekohatarhorrortanten

Om det finns tre olika produkter att välja på, en ”normal”, en ekologisk och en budgetvariant, vilken väljer ni då?

Jag försöker inbilla mig att jag är en sån som om möjligt alltid väljer ekologiskt och/eller närproducerat. Jag vill åtminstone vara en sån.

Så i förrgår när jag gick min lilla handlingsrunda inne på Finmaxi tog jag givetvis dom gröna äggen. Precis när jag var i färd med att lyfta ner ett 12-pack i min kasse vänder sig den gamla damen bredvid sakta om. Som nånslags obehaglig vålnad vred hon sig ett kvarts varv åt höger och stirrade på mig med iskall blick och med det vita håret på ända. Kontrollerat aggressivt sa hon:
- Du ska bara veta.. Jag ska bara ta och tala om EN sak för dig. *uppspärrade ögon* Äggen där blir inte det minsta godare för att dom är så kallat e-k-o-l-o-g-i-s-k-a. Inte det MINSTA. Bara så du vet. Du blir lurad. Det är bara ett spel det där, för att kunna höja priser.
- … *ser förvånat på henne och försöker klura ut om hon kanske driver med mig*
- …BARA SÅ DU VET!

Sen vände hon sig sakta tillbaka igen. Men stod kvar och stirrade rätt in i hyllan. Utan att ta nåt. Creepy. Kändes som man var i ett spökhus med programmerade dockor som, när ens tågvagn är vid en viss punkt i rundan, vänder sig och en obehaglig röst spelas upp. Sen vänder dom sig tillbaka för att loopa igång igen när nästa ekipage kommer. Jag åkte vidare i min vagn mot gurkorna… Avlägset där framme kunde jag höra andras skrämda skrik.

Det är förresten inte tanten på bilden som var i butiken. Om ni nu trodde jag hade smygfotat eller så. Hon på bilden är från en halvkass film, men det var lite samma känsla hon vid äggen ingav.

7 kommentarer

 1. Linda skriver:

  Hehe, men det handlar väl inte bara om smaken eller? Det är ju trevligt om hönorna har det bra och (i andra fall) om de anställda slipper jobba blanda gifter och besprutningsmedel och sånt. Eller har jag feel? Jag hade en liknande erfarenhet för några veckor sen när jag skulle köpa blåbär. Tanten ifråga tyckte att jag skulle köpa svenska blåbär istället. Fast hon sa det i all välmening, och jag köpte svenska blåbär!

 2. Lina skriver:

  Vad är en Våland? En lokal sjöfågel?

 3. Lina skriver:

  Förövrigt så köper jag oftast ekologiskt, men det känns ganska hårt när de ekologiska havregrynen kostar 27 kr (jämfört med vanliga som kostar 10 kr)…

  • emma skriver:

   Sorry bout vålanden. Den är borta nu.

   Jag blir sur med när det är så sjukt stor skillnad i pris, men försöker väl tänka att ju fler som köper desto mer kan dom sänka priset.. Men ibland är det inte så skoj.

 4. F skriver:

  Jag hittade en affär som heter EkoPlaza – som ett supermarket med bara ekologiskt. Lycka.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress