Om att slicka bättre

Kära Läsare.

Är du en sån som inte slickar tillräckligt bra? Blir det bara att du duttar lite med tungan i mitten? För du har fått lära dig att det är det bästa? Please don’t.

När man sitter vid sitt skrivbord, på sitt kontor, på sin arbetsplats får man ibland hela buntar med post i näven. Alla kuvert ligger oftast redan åt rätt håll, för Posten har varit duktiga och sorterad och satt gummiband om. Så det är bara att sprätta, lägga ner, sprätta, lägga ner, sprätta, lägga ner och så vidare tills dom är slut. Sen går man in på innehållsurtagningen. Plocka ut, kasta kuvert, plocka ut, kasta kuvert och så vidare igen. Sen kollar man igenom högen man fått. Läsa, markera, lägga, läsa, markera, lägga..

Men det här med slickandet. Och det är verkligen vett och etikett det handlar om nu. Basic artighet. Faktiskt. Precis som att du inte biter i besticken, inte inte säger Tack, inte fiser vid matbordet, inte inte spolar i toaletten. Precis av samma anledning är det som du SKA slicka på hela klisterdelen på kuvertet när du förseglar dito. För att skapa en enkel trevnad och harmoni hos dina medmänniskor.

När man får ett kuvert som är ihopstängt bara genom en liten slickdutt i mitten på flärpen där bak blir det ett mindre helvete i ens sprätta-läggaprocedur. Jag vet, när du sitter där med tungspetsen emot det allt mer mjuknande limmet att det är i all välmening, att du tänker att det ska underlätta för öppnaren, men det är verkligen precis tvärtom. Kanske inte om det är ett julkort du skickar till din moster, eller en tårtkalasinbjudan till din sjuårings klasskompisar, då är det säkerligen uppskattat! Men ska du posta nåt till ett företag och väljer att försegla såhär –  var så säker, det kommer sväras över dig. För plötsligt krävs ett tvåhandsgrepp eftersom det är ostadga i kuvertet och rytmen dör ut. Disharmoni. Dom där små sakerna.

Så nästa gång vill jag se tillfredsställande slickande med kärlek! Inget stressat småduttande! Långa engagerade tag och blir tungan torr halvvägs är det ingen alls som på nåt sätt dömer er om ni laddar om och tar nytt tag.

Och en grej till! Lägg era papper med viket neråt i kuvertet! Annars är risken att man sprättar av hela pappret på mitten vid öppnandet överhängande.
Och en grej till. Jag ber om ursäkt till alla er, nu besvikna, som hoppades på att detta inlägget skulle handla om att slicka nåt helt annat. Kanske en annan gång! ..Även om det ungefär är samma regler som gäller där.

6 kommentarer

 1. anionym skriver:

  En gemensam bekant till dig och mig hatar att slicka igen kuvert, tycker det är äckligt som fan. Men vill gärna slicka fitta och påstår att veggon smakar annorlunda. Intressant.

  • emma skriver:

   Mkt intressant! Men inte så märkligt nåt av det. Att slicka igen ett kuvert kan verkligen smaka apa, men det får man ta. Och att en veg skulle smaka annorlunda är väl inte märkligare än att det smakar jävel att svälja från en kille som dricker för lite vatten om dagarna. Mat och dryck påverkar givetvis.

 2. Mia skriver:

  Fan också- må jag brinna i helvetet! Men nu är jag upplyst och kommer bättra mig i fortsättningen. Tack och förlåt.

 3. Sandra skriver:

  Vilken tur att det finns sånahär: http://www.kontorsmaterial.se/product.php?id=5147
  (Så du kan tipsa dåliga slickare…) ;-)

  • emma skriver:

   Eller hur! Sånna är det bästa! Fyfan om man hade varit tvungen att sitta och slicka igen i snitt typ 20 kuvert om dan. Death!

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress