Hösten, bilen & killen med moppen

Måndag och höstregnblåst mot stålgrå himmel.

Men vädret gör inget. Jag har förlikat mig med årstiden även om jag är lite bitter över att mina stockrosor aldrig blommade. Jag som hade försått frön och allt. Nästa år kanske.

Den senaste tiden har det känts lite som att jag har blivit kontinuerligt spöad med ful- och fetpinnen. Det börjar balla ur. Jag måste helt seriöst börja motionera igen. Jag som har både skog, strand och simstadion inom ickeförsvarbart avstånd. Jag äger en alldeles egen Orbi, jag har ett träningskompanietkort och ett nautiluskort och är ändå pinsamt inaktiv. Men visst, man kan väl tycka att på sommaren går det bra om man härjar omkring i trädgården istället, men det har ju minst sagt varit en bristande aktivitet även på den fronten. Jag måste åtminstone börja gå promenader igen! Och då menar jag inte i en hastighet som tillåter mig att stanna var tionde meter för att kolla på söta djur eller käka olika typer av bär och löv. Skärpning!

Idag flyttar min sidekick Patricia ut ur min tvättstuga och tillbaka till Malmö. Lite som nåtslags djur som drar iväg till olika hoods beroende på tid på året. En ål eller nåt. Hennes arbetsplats stänger för säsongen så man kan väl lite ta även det som ett väldigt konkret tecken på att sommaren 2011 faktiskt har kastat in handduken. Men som sagt, det är okej för mig, jag behöver lite inomhustid för att strukturera upp mitt lilla huz tror jag. Dessutom har jag en ny spis på g, den måste användas! Och dessutom blir det ju sol i oktober igen, det är bra att veta.

Nu välte en kille på moped här utanför mitt kontor. Stackare. Han hoppades nog att ingen hann se. Det var en typisk pinsam och klantig omkullkörning. Men jag såg. Men det vet han inte för jag har tonade rutor på mitt fönster, man ser mig bara om man är precis utanför eller om det är mörkt ute. Nu åkte han iväg igen..

På tal om fordon. Patricia hävdar å det starkaste att min nya lilla gråa skalbaggsYaris ser precis ut som en A-traktor med mina personliga regskyltar på. Ironi. Hurfan ska jag ta mig ur det?

4 kommentarer

 1. FARBROR RUNE skriver:

  Nu har ålen kommit till Malmö,hon sitter här i trädgården och inmundigar äkta Zoegas-kaffe.Jag hävdar med bestämdhet att te-drickare inte är att lita på,lite grand som katt-människor(men jag kan ju ha fel)(har haft det förut).Nu är Patricia min side-kick och nu skall vi åka ut några dagar på MC-träffar och göra reklam.Patricia hälsar och slänger pussar.
  Hejtan svejtan från Farbror Rune.

  • emma skriver:

   Va bra att hon kom hem säkert! Dock är det ju inte direkt nåt exotiskt med Zoegaskaffet – det är det enda hon har druckit här hela tiden. Och personligen har jag ingen förståelse varför man vill förstöra sina tänder med vare sej kaffe eller te såååe.. Det är kanske katterna för mej där då i så fall!
   Ha så skoj med motorcyklarna!

 2. Farbror Rune skriver:

  Men Emma,det är ju därför det finns köbetänner.för att man ska kunna njuta av sitt livselexir kaffe.Patricia hälsar till Markus kompis samt till Stig(trots att han är katt)Och givetvis till sin hyresvärd Emma.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress