Avo

Idag fick jag förresten en såndär blindgångaravokado igen.

Är det inte tråkigt? Va? Man tror man har valt så bra och så blir det så kass ändå. Värdelöst. Man blir ju förbannad.

Man står där i affären och klämmer och vänder och kollar och verkligen okulärbesiktigar deras fasthet och krokodiliga utförande. Det är få moment när jag är ute och handlar som tar så sjukt lång tid som just selekterandet av avokadosarna. Måste gå igenom hela berg innan jag är nöjd.

Efter ett tag tycker man sig ha hittat ett riktigt praktexemplar, en som är lagom stor, mjuk men samtidigt fast, en som inte har alltför grovt skinn eller några direkta synbara skavanker. Man bestämmer sig för att den får följa med en hem. Man förbereder övriga tillbehör och ställer i ordning och skapar en fin atmosfär för sin måltid. Men sen händer det. När ens så omsorgsfullt utvalada avokado öppnas visar det sig att den inte alls är så fin som man trodde den skulle vara. Inuti är den brunfläckig och luktar unket. Helt murken. Man blir förbannad och känner sig blåst. Även om man egentligen vet att det är lite av ett lotteri redan från början.

Fast det är kanske såhär med många saker, men just avokadon är så väldigt påtaglig. Man får det rätt i nyllet liksom.
Avokadovalet – en metafor som kan appliceras på det mesta i livet! Inte minst förhållanden och begagnade bilar.

Visste ni förresten att ordet avokado kommer från aztekernas ord för testikel? Nu vet ni. Hejdå.

5 kommentarer

 1. dean skriver:

  (Varför i hela fridens namn liknas avokadon vid en testikel?)
  Du har så rätt i detta, Emma. Med tanke på att Avon knappast är den billigaste grönsaken i hyllan så känns det också extra plågsamt att inse att ens gyllene ägg är ruttet inombords. Igenkänningen är total, tyvärr.
  (Spekulerar i att starta politiskt parti med friska avokados som huvudfråga…)

  • emma skriver:

   Det är ju ändå kanske lite likt? Om man blundar och kisar?

   Dom säger att man ska gå tillbaka till affären med dom som är kassa. Det borde man kanske göra. Men det känns ju inte heeeeelt motiverat när man har satt sej där i soffan med sitt lass spagetti framför sej och ska bara choppa upp avon. Knappast att man sätter sej i bilen då liksom…
   Jag köpte ett såntdär nät med ett helt gäng i en gång. Alla utom en var kassa! EN var ätbar. Värdelöst. Men det är fan knappt värt att åka tillbaka ändå. Bensinen till och från affären kostar ju typ mer än hela nätet.. Ironi.

 2. Sophia Bengtsson skriver:

  Jag köpte nyss ett helt NÄT avokados och ALLA var såna här äckelbruna och hårda runt kärnan men lömskt mjuka runt skalet. Kan man stämma Citygross för detta?

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress