Höstutbudet (Inget gnäll!)

God förmiddag dagboken.

Idag är det torsdag och definitivt en fet höst på intågande. Det är inte direkt grått och regnigt, men det är ju rätt långt ifrån gassande solsken också.

Termometern utanför mitt kontorsfönster visar 26 grader. Den har hängt sej. Jag borde gå ut och knacka lite på den, det brukar hjälpa. Det röda strecket går typ aldrig under 26. Önsketänkande. 16 grader tror jag är mer sanningsenligt för dagen och det är nu man börjar planera in solresorna för hösten/vintern. Jag har redan börjat på order av Freddy och Anna som båda indikerar att dom vill åka på upptäcktsfärder med mig. Trevligt.

Snart kommer jag börja lägga ut bilder på höstlöv här också, det vet ni. Det får ni finna er i. Samma sak varje år. Idag får ni hålla tillgodo med en dokumentation av squashen som trots enorm vantrivsel i min spartanska trädgård ändå växer på hyfsat bra. Det kommer nog bli några stycken! Snygga ränder eller hur?

Men hösten är ändå rätt schysst. God luft som man kan nosa i sej, snygg tidig morgondimma runt kossorna som ligger och gosar i en klunga i hagen, kärleksörten runt huset som börjar blomma helt galet när allt annat bara tycks kasta in handduken och tyna bort, mysiga luddiga flanelliga lakan i sängen och hela helger i bon i soffan med film och bullar utan att man behöver känna att man borde passa på att vara ute. God tid. Dessutom behöver man inte försvara sej om man har dragit i sej 40 kräftor en kväll. Ensam. För det är helt säsongsenligt och omgivningen accepterar ens frosseri. Goda plåtar med rotfrukter kan man laga med! Men visst, jag gillar ju att sola också. Men det är ju bara att se till att göra det bästa av läget. För ingen tycker om en gnällig jävel. Inte jag i alla fall. Då går jag. Hejdå.

Nu ska jag till Plantagen och köpa en stor fet bollkryss till firmans utekruka.

3 kommentarer

  1. Paulina skriver:

    Är det bara jag som har missat något eller är det faktiskt torsdag idag?

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress