Oaccept 2. Drinkuppvisningen

Okej, fortsättning. För er som missade så nämnde jag att det finns två grejer jag har problem med i era hem. Den första kunde ni läsa om i föregående inlägg. Nu kommer den andra.

Grej nummer två, som jag inser att dom flesta faktiskt har i sina hem men som jag inte har någon som helst förståelse för. Och jag riktar mig i huvudsak till er män nu: Män, vad i hela helsike är egentligen grejen med uppvisandet av era spritflaskor?

Varförvarförvarför, varför vill ni ha dessa stående framme på nån tragisk hylla nånstans/på en liten patetiskt serveringsvagn i ett hörn/i ett upplyst vitrinskåp? Gärna tillsammans med olika typer av glas och drinkskakare och kanske nån liten bok som heter nåt i stil med ”1001 Fantastiska Drinkrecept”.
Varför?
Har ni nånslags inre längtan om er egna bar, men inte haft tillräckligt med karaktär och/eller pengar att verkställa?
Är det en statusgrej att visa upp sin Captain Morgan, sin röda Sourz, sina 3 olika smaksatta ABSOLUT, sina olika små miniflaskor med Fisherman och sina 4 olika sorters whiskey i under 500-kronorsprisklassen?
Känner man sig mer manlig om man har sina flaskor stående framme för allmän display? Dom flaskorna som ni verkar vilja alla ska titta på men som ni totalt nonchalerar när det kommer till städning så dito har ett snyggt lager frost på sig i form av damm? Och när man lyfter eller flyttar en flaska blir det en omkring en decimeter i diameter stor dammfri prick kvar på bänken. Det är nåt att show off alltså? Snälla berätta för jag förstår verkligen inte!

Jag tycker det är illa när flaskor står framme, men det värsta är verkligen vitrinskåpet. Eller det där helt i glas tillverkade hörnskåpet, endast framtaget för er alkohol. Seriöst? Varför ser ni inte sossegubbigheten själva? Kan verkligen alkohol generellt vara ett så stort intresse att ni måste viga ett upplyst skåp åt denna fantastiska helgedom? Okej om man har ett helt RUM åt sin feta Märklinbana, med skogar och berg och byar uppbyggda, men fasen inte ett mediokert svennespritskåp asså. Sorry. Noll i imponeringsvärde på den. Tyvärr.

Jag har hjälpt en hel del vänner att flytta. Människor av vitrinskåpstypen. Jag vet nog allt hur ni funkar! Man lastar in alla flyttlådorna i er nya lägenhet, ni ser till att placera ut sängen och soffan någorlunda. SEN! Sen, medan alla tallrikar, glas, kläder, lakan och allt annat fortfarande ligger i sina kartonger, då börjar ni montera upp spritutställningen. Som om det var nåt form av eget litet husaltare. Hälsar man på er två-tre veckor senare har ni fortfarande stora delar av ert hem nerpackat i flyttlådor lite här och där. Icke uppskruvade hyllor står på högkant längs väggarna, tavlor för hängning likaså och det finns typ två tallrikar för bruk och dom ligger i diskhon, men spritskåpet – Ojojoj! Det är komplett med martiniglas, drinkboken, skakaren, silen, flaskorna, små pappunderlägg, olika typer av fräsiga drinkpinnar andra modeller av glas och en massa uppstyltat mög. Mög som ni dessutom typ aldrig använder. Och med bakgrundsbelysning.

Manligt och attraktivt! Verkligen. Man vill ju faktiskt bara ligga när man ser nåt sånt. True story. Man sliter av sig kläderna fort som helvete för att inte snigla ner dom totalt! Obs, skämt.

3 kommentarer

  1. Kvacksalver skriver:

    Det lamaste ær vitrinskåpen øht! Glasskåp?!

  2. Lina skriver:

    I hate Finskåp!!!

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress