Långsamma djur & barkbåtsbajs

Det låg en död igelkott på vägen igår när vi åkte hem.

Påkörda igelkottar är nog det värsta asså.  Jag får ont i hjärtat och blir på riktigt ledsen.

Jag har kört på en hel del djur, men det är bara dom långsamma som jag egentligen har brytt mej om. Att klippa en kanin, ekorre eller en blåmes känns inte lika hårt. Dom kan ju faktiskt flyga eller springa iväg fort om dom vill. Men när man plötsligt har en fryntlig gräsand vaggande framför bilen, eller en igelkott som har rullat ihop sej till en boll för att skydda sej.. Söta djur som inte hinner flytta sej. Fyfan asså. Deprimerande.

Hej förresten, det var ett tag sen igen nu. Patricia påpekade detta igår. Högt räknade hon dagarna sen min senaste text. En vecka.
Kan rapportera att mina luktärter har slagit ut, jag har köpt en bänk att ha min impulsinhandlade bluray på/i, andra quizet i raden har avverkats, det har varit lite fest och jag har pratat med en okänd gubbe på en busshållplats. Förra gången jag socialiserade med nån på den hållplatsen var det en trevlig gammal dam. Hon och jag hade det riktigt gemytligt när vi likt två feta och alldeles för korta giraffer stor och sträckte oss efter körsbären från trädet jämte. Nu var det en gubbe.. Han var inte lika trevlig. Jag satt på bänken inne i kuren, han satt jämte. Jag kände hur han stirrade.. Jag skrev ett sms. Efter en ganska lång tystnad sa han högt och välartikulerat:
- Ja. Du doftar ju väldigt gott. MEN du har lömska ögon. Det är synd. Han nickade allvarligt och sakta när jag tittade upp.
Det är nog första gången nån har sagt att jag lömska ögon. Jag fick ju givetvis gå till botten med detta påhopp. Han visade sej ha en aversion mot gröna ögon, det var bara färgen alltså. Det gjorde att det kändes lite mer okej, men ändå.. Hårt. Ingen vill väl ha lömska ögon liksom.

Jahapp! Dax att jobba lite. Bjuder som avslut på helgens finaste ord. Från en kille som kommer ut från ett av toabåsen på Trottobar och uppriktigt bekymrat säger till sin vän som står och tvättar händerna:
-  Helveteasså Danne.. Tycker inte du det är jobbigt som fan när man inte kan spola ner bajset? När det bara ligger där och flyter omkring på ytan som enajävla barkbåtar? Varför sjunker det inte? Va?

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress