Bältesbrännan & Köttfärsen (Emma gör bort sej)

Kära Dagbok,

idag är det torsdag och jag gick ut stenhårt i morse med att göra bort mej ordentligt. Åter igen har jag framstått som en förlorad dåre. Inte allt för ovanligt i mitt leverne.

08:00 anlände jag till FinMaxi. Som vanligt. Jag stegade in, köpte vad jag skulle och gick ut igen. Solen stekte och jag tog på mej mina solglasögon som hade hängt i urringningen under shoppandet. Nästan framme vid bilen mötte jag en gammal lärare. Han kände igen mej trots att jag såg ut som The Terminator i mina solisar, jag kände inte igen honom trots att han såg exakt likadan ut som han gjorde för hur många år sen det nu var jag gick på högstadiet.
- Heeej! Hej Emma! hojtade han
- Tjena! svarade jag och log och tänkte i panik för mej själv Vemfan är detta? Var har jag sett honom? Varför känner han mej?
- Hur ääääär det med dej!? Det var så länge sen man såg dej! fortsatte han lyckligt.
- Hehe, jaa, det var ju ett tag sen nu kan man säga! skrattade jag artigt till svar och tänkte Okej, vemFAN är detta!? Och hur längesen var det egentligen??
- Jaa-adu, det var det verkligen. Herregud. Och nu har dom till och med rivit hela skolan och allt..  Tänk va! Men hur är det meeed dej? Och vilken rolig solbränna du har! Haha! han pekade på min urringning.
Polletten trillade ner när han började snacka om skolan. Jag var med på banan igen och visste vem snubben var. Skönt. Inte lika skönt var att jag totalt hade glömt bort min bältesbränna* och tagit på mej en ganska djupt skuren top idag. Fail. Där stod han och skrattade och pekade. Jag fick skoja lite om det och dra storyn, peka på min bil som inte har nåt tak och förklara. Han tycke det var underhållande. Det bjöd jag på. Vi småpratade lite vidare om jobb och trädgårdar och allt vad man nu kan tänkas samtala om en tidig torsdagsmorgon på en Maxiparkering. När det började fejda ut tvekade han lite men frågade ändå försiktigt:
- Men du Emma… Jag måste bara undra.  ..Vad ÄR det egentligen du har på dina solglasögon?
Jag såg frågande ut, tog dom av mej och kollade själv. På höger glas satt värsta kladden med nåt brunt och flottigt. WTF!? Kugghjulen snurrade trögt i mitt huvud och jag kom inte ens på nåt skojigt att mörkskämta bort det hela med. Jag sa:
- Ööööh..?
- Det ser lite ut som köttfärssås tycker jag! fyllde han hjälpsamt i.
Det var köttfärssås. Där stod jag, med världens skummaste solbränna rätt över bröstet och en fet klick köttfärssås på glasögat. Som en annan jävla snedseglare. Bra. Duktigt. Varför i helvete hamnar jag alltid i dessa prekära situationer!? kan man undra, men jag är faktiskt inte det minsta förvånad, för EXAKT det som tog plats där och då är så ÄKTA jag det kan bli! Och det är ingen idé att ni frågar hur jag kunde missa kletet, hur jag inte kunde se det, för jag har verkligen inget bra svar.

Köttfärssåsen kom sannolikt från Patricias uppvärmning och beredning av min preppade lunchlåda som hon käkade igårkväll framför tvn. Mina solglasögon låg på den svarta köksbänken där hon stod och grejade.

* Bältesbränna: Vad man får om man åker cab i gassande solsken, iförd bikini eller ett djupt urringat linne. Det är helt enkelt en ca 7 cm bred icke solad rand i huden, diagonalt gående från upp emellan brösten mot vänster axel. Mkt oattraktivt och kan vara svårt att jämna ut.

2 kommentarer

  1. Tryggve skriver:

    ”Really meat glasses and neat belt burn you have!”

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress