Skälld på & lite lessen

Blev precis skälld på av en gubbe i en vit Passat påväg ut från FinMaxis parkering.

Jag hade rätt, han hade fel. Jag kom från höger, han kom från vänster. Jag körde och han körde också.

Trots att jag tittade på honom och han tittade på mej så körde han. Antar att jag uppfattade det som att han uppfattade det som att jag kom från höger och tänkte köra och förväntade mej att han skulle stanna. Han uppfattade det nog som att han var äldre och jag var yngre och därför körde han. För att inte smälla rätt in i sidan på mej fick han nita. Och hans Passat dog. Han kastade sej ur den och rusade fram till min öppna sidoruta och vrålade en massa om att jag inte hade nåt hyfs, att han kom först, att vi ungdomar bara brydde oss om dyra bilar men faktiskt inte kunde köra alls, att mina föräldrar borde lärt mej visa artighet till mina äldre.

Det hade varit perfekt upplägg för mej i normala fall, men inte idag. Inte nu. Detta var inte ens i närheten av vad jag precis behövde idag. Jag blev bara lessen och började nästan gråta istället. Inte likt mej, som brukar kunna sätta emot ganska bra, speciellt när det är uppenbart att jag dessutom faktiskt har rätt. Antar att jag är lite soft just nu. Jag tittade upp på gubben från där jag satt, han vrålade. Jag svarade inte. Jag bara körde och lämnade honom där. Det var en lång kö med bilar efter hans Passat. Han stod kvar mitt i vägen.

Sådärja. Nu kom regnet. Och nu började det åska också. Vad passande till situationen och till nästan det mesta just nu, inte minst mitt fula munsår.

2 kommentarer

  1. Elisabet skriver:

    Kan verkligen sätta mig in i känslan!! Skickar lite sympati! Kram

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress