Kvällens Brasa (vin ur trätunnor med Satan)

Det är valborg nu. Imorgon. Valborgsmässoafton.

Det betyder egentligen att våren börjar nu, men jag vet inte. Påskliljorna är ju överblommade och sådär. Den stora busken med gula blommor med.

Men egentligen är Valborgsmässoafton häxaftonen. Det var då dom red på typ getter och grisar och kvastar till sina olika samlingsplatser. Det fick jag och många andra barn lära sej i skolan. Där blodsoffrade dom djur, drack jättemycke för mycke vin ut trätunnor tillsammans med djävulen, bytte personlighet totalt och låg med allt och alla. All In liksom! Inte helt olikt från hur som många av oss väljer att fira idag. Eller hur? Känner du igen dej?

För Valborg är en ju festarhelg. Det brukar vara väldigt trevligt och poliserna får mycke att göra. Det får dom räkna med. Det ingår ju i riten. Man ska grilla (offra djur) och dricka massor av öl (vin ur trätunnor med Satan) och kolla på brasor (i sak av utomstående försöka skrämma bort dom som festar) med folk i ens omgivning (knulla med så många som möjligt). All In liksom! Eller hur? Får se hur det blir. Känner mej inte speciellt lockad i år. Har inte bestämt hur min Kvällens Brasa ska se ut riktigt än. Jag vet att andra har planer i alla fall. Generellt har festarhelger inte nån, vid första analys, direkt positiv känsla för mej längre. Inte just nu i alla fall. Brukar snarare medföra den där magkänslan. Det är kanske bara en fas. Eller hur? Jag brukade ju vara duktig på party förr. Det kommer kanske tillbaka.

Förr trodde man att gränserna mellan livet och döden var som allra suddigast på Valborgsmässoafton. Detta fick man också lära sej i skolan. Människor kunde under Valborgsmässoafton drabbas av nåt som liknade schizofreni eller personlighetsstörningar och inte känna igen sej själv, eller andra kunde plötsligt inte känna igen sina vänner som inte längre var sej själva. Glädjen kunde snabbt svänga över i olycka eller stor besvikelse. Det var vad man trodde då. Inte heller alltför olikt ifrån hur det faktiskt funkar idag. Eller hur? Känner vi igen oss?

Många har redan börjat fråga vad som händer på Midsommar också. Samma där. Jag vet inte. Det är nog ingen idé att ni frågar, såvida ni inte tänker komma med trevliga förslag såklart. Men jag vet vad en del andra tänker och planerar. Kanske är det bara gissningar jag pusslar ihop mitt så kallade vetande av, men det är fullt tillräckligt för min mage och matlust och sömn redan nu. Men nu är det först Valborg. Det kommer säkert bli väldigt trevligt, det brukar det bli, men jag är väl som sagt bara inne i en fas. Rädda mej gärna. Det finns alltid bra ställen i närheten där ni kan binda eran vita häst under tiden. ..Fast flaggstången utanför är nermonterad nu iofs.

2 kommentarer

  1. Lina skriver:

    Hallååå! Jag vet vad som händer på midsommar. Du är i Oslo och på Extrema. Är det alltså Valborgsmässoafton idag då?

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress