Hej Kines! (tillbaka)

God eftermiddag.

Jag är alltså, som vissa av er redan har hunnit märka, tillbaka från min lilla idiotweekend till Shanghai och Kinas GP. Jag kom tillbaka för ett tag sen nu, men jag har till erat stora förtret varit upptagen med i huvudsak det fantastiska vädret.

Det har ju, för er som inte har noterat det, blivit sommar. Jag har legat i rabatten som en annan fet grävling och bökat runt i syfte att styra upp nånslags underhållsfri trädgård. Och jag önskar verkligen att jag hade en funktionsduglig hjärna, för då hade jag haft vett nog att ta en före- och en efterbild så ni hade fått se. Det är en helt galen skillnad. Meeeeen, den kommer ju ni som inte har sett ursprunget aldrig få uppleva. Så kan det gå.

Resan då alltså, jag vet att ni är några som är nyfikna. Jag har slängt ut ett album på Facebook, som jag brukar. Kika gärna. Ganska mediokra bilder som inte alls gör trippen nån som helst form av rättvisa. Shanghai är en helt sjuk stad. 22 miljoner invånare. Folk överjävlaallt, men det fina är att det inte direkt märks eftersom alla går sakta, flyttar sej för varann och väntar tålmodigt. Om man bortser från försäljarna. Inte som att komma till Nordstan en vanlig lönehelg om man säger, där man aggressivt hugger sej fram med djungelkniv..

Vidare. Trafikreglerna i Shanghai är som i många andra länder – helt fucked up. Dom är inga regler, snarare rekommendationer. På bilden nedan syns det lite dåligt, men det är alltså rött från ALLA håll i korsningen, men ALLA kör, går och cyklar ändå. Jag hade lite kass tajming när jag slängde mej fram i bussen för att dokumentera detta, en sekund tidigare var det en enda hög av bilar, moppar, cyklar, lastisar, bussar och tanter med käppar mitt i korsningen. Och alla tutade och fäktade. Och jag var för långsam. Som vanligt. Men ni fattar nog. Observera även att jag har valt att bifoga den typ lamaste bilden i hela albumet. Fail.

Vi var på en cool silkesfabrik där jag idkade intelligens och köpte ett kingsize dubbeltäcke med tillhörande lakan och örngott. Perfekt för min lilla resväska som plötsligt inte lämnade utrymme för någon vidare shopping alls. Ekonomiskt! Och ogenomtänkt. Vi åkte  en skitsnabb hiss upp i Shanghai World Financial Center som tydligen är världens tredje högsta byggnad. Ni vet det där som ser ut som en stor ölöppnare. Det var crazy, alla andra skyskrapor som man tittade uppåt på så nästan huvet ramalde av innan, fick man nu titta ner på. Långt ner. Vi åkte båt på floden, såg alla lysande höghus på natten, prutade hårt på marknaden, käkade helt insane mat på ”traditionella” restauranger, släpades med små kineser in på mörka bakgator in bakom restauranger, genom mopedverkstäder, in i skjul, genom lönndörrar och vidare in i totalt gömda underground markets. Alltså hemmabutiker med riktigt bra kopior på klockor, kläder, väskor, skor, iPads osv. Guiderna berättade senare på en liten infostund att det var en enda grej dom verkligen avrådde från, eftersom hur många turister som helst försvinner spårlöst och under mystiska omständigheter om året. Vi fick ABSOLUT INTE följa med locals som ville visa oss saker. ..Så dax då liksom. Vi överlevde. Har tyvärr inga bilder därifrån, jag blev hysteriskt vrålad på när jag drog upp kameran.

Sen var det ju såklart Formel 1. Verkligen nåt av det häftigaste jag varit på. Riktigt grymt. Riktigt  jävla bra race med. Obeskrivbart. Och obeskrivbart vidrig korv med bröd. Varför är allt bröd som vetebullar? Och vafan är grejen med att stoppa in korvar i desserterna?? Man förväntar sej att det ska vara mandelmassa, så biter man igenom och får käften full av prinskorv! Wtf?

Vet inte hur jag ska sammanfatta på ett bra sätt, men trots tvivel var det ju LÄTT värt 22 timmar dit och 23 timmar hem för den korta tidens visit. Fick som grädde på moset klä av mej förvånansvärt och vad jag själv ansåg vara omotiverat mycke i säkerhetskontrollen på flygplatsen i Zürich. Händer ju inte varje dag direkt. Jag är väl kanske inte nån som har the average gangster utseende liksom.. Eller?

Vidare har jag hunnit med att anordna en angenäm grillkväll med fint besök av Linda, Christian och Tomas. Och igår var det grill och våffling på altanen med många tillbehör, många folk och många experimentiella kombinationer av kött och våffla. Good times. Detta var en liten sammanfattning för att försöka hinna ifatt. Får se om jag lyckas styra upp dethär med bloggandet igen nu. Vi får väl se.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress