Hej Skåne

Jag sket i dom sista 20 minuterna, innan jag slutade egentligen.

Det gjorde inget. Idag har verkligen inte varit min bästa dag. Inte än så länge i alla fall. Jag är trött. I själen och i ögonen.

Så jag drog hem och gjorde chokladpudding istället. Den står i kylen nu. Jag ska träna sen och efter jag har gjort det ska jag äta upp åtminstone hälften. Det gör inget. Det får jag.

På vägen hem stannade jag vid postlådan vid ICA. Det är en såndär drive-inlåda. Dom är bra, men min bil är egentligen lite för låg. Jag får alltid fajtas för att nå upp till hålet. Denna gången var det en dåre som hade parkerat sin beiga Volvo framför. Smart. Så jag fick ställa mej på andra sidan vägen och gå över. Det gjorde inget. Bakom mej dök det upp en skånsk snedseglare. En kvinna i sina bästa år med en tax i ett snöre. Obs: ett snöre, inte ett koppel.

- VIAR LIADANNA BYSSORR! halvskrek hon bakom mej. Jag vände mej om. I huvudsak för att jag inte riktigt fattade om det var mej hon pratade med men även för att jag, som ändå inte har problem med skånska, tyckte att det lät som hon spontanskrek på nåt liknande holländska. Jag såg på henne. Hon log världens största leende och utbrast igen, denna gången lite lugnare.
- Viar liadanna byssorr! Hon nickade och log med excitement i hela sin person. Jag såg på henne. Jag hade uppfattat vad hon sa. Jag tittade på hennes och sen på mina egna. Det fanns ingen likhet mer än att bådas var svarta. Hennes var stora och bylsiga och i nåt manchesterliknande tyg. Mina var tajtare, med skinnfjongar på fickorna och tyget var lite typ vaxat i ytan.
- Njaeh, svarade jag, det vet jag väl inte om jag håller med om.
- Liadanna! LIADANNA!! hojtade hon och spände blicken i mej.
- Ja okej, lite kanske. Nåväl, ha det fint! hälsade jag kvinnan med taxen, postade mina brev och drog.

Det är ju roligt nästan jämt asså. Och för er stockholmare som inte fattade vad hon sa så var det alltså ett Vi har likadana byxor.

4 kommentarer

  1. Joel skriver:

    I skåne finns bara två sorters byxor, svarta och icke-svarta. Givet tax-kvinnans upphetsning antar jag att svarta byxor är lite av en raritet.

  2. Linda skriver:

    Åhh, hon ville säkert bara ha någon att ha något gemensamt med. Stackars!

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress