Lunchdårskap (Han i Audin)

Jag gör matlådor att ha med mej till lunch på jobbet ibland.

Oftast glömmer jag dom hemma när jag åker på morronen. Då är det tur att jag har ganska nära mellan stugan och kontoret. Man kan ju dock fundera på hur mycke billigare det egentligen blir med bensinkostnaden fram och tillbaka inräknad.

Anyways! Jag hade precis varit hemma och hämtat min lunch när jag stannade på vägen för att ta ett foto av en föredetta gullig ekorre. Det var en bred väg. Plats för åtminstone tre bilar i bredd. Inga stoppförbud eller gula linjer eller nåt. Jag stannade i kanten och klev ur. Gnagarn låg framför nosen på min Toyota och man hade lätt kunnat tro att det var jag som har avlivat den samt sugit av dess huvudhud. Så var inte fallet, då hade jag inte stannat, då hade jag åkt och tvättat bilen istället.

Jag tog min bild med mobilen och gick tillbaka. När jag satt där i sätet kom en himmelsblå Audi ifatt mej bakifrån. Och trots att det var god plats att köra om valde han istället att stanna typ 10 cm ifrån bakänden på min bil. När han insåg att jag faktiskt stod stilla gjorde han inte vad en normalt funtad och sansad bilist hade gjort – backat nån meter, svängt ut och kört om. Nejdå han hängde sej på tutan. Ihållande i typ 5 sekunder först. Sen paus. I den situationen hade kanske många skyndat sej på med bältet och rejsat iväg, men det fick lite motsatt effekt på mej och plötsligt bestämde jag mej för att jag inte var så hungrig längre. Jag hade faktiskt inte alls bråttom. Så jag stod kvar. Skalade demonstrativt en banan fullt synligt genom bakrutan. Killen i Audin tutade igen. Länge och ilsket. Pausade i kanske två sekunder och sen på den igen. Arg var han. Tillslut gav han dock upp, backade aggressivt tio meter bakåt i rasande fart och brände iväg förbi mej i gissningsvis 90 km/h på den breda 30-vägen.

Bifogar bild på ekorren. Observera vad komiskt huvudet och fötterna är skalade. Observera även att jag inte tänker laga en lunchlåda av den.


2 kommentarer

  1. Thomas skriver:

    Meeeeeeeeen! Jag hade tänkt äta kvällsmat, men den matlusten försvann ju rätt fort när jag såg den bilden :)

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress