Med chockstroke mot Kina

Fin start på idag. Not. Typiskt tisdag. Om man nu kan säga så. Brukar tisdagar va kass?

Denna är kass this far i alla fall. Gick ut stenhårt med uppenbara konversationssvårigheter som ledde till dålig stämning och lessenhet. Nåt jag inte alls hade hade planerat. Fail.

Fick sedan blanketter för visumansökan till min kinaresa. Tänkte att det va bäst att svänga inom polisen och kolla att mitt pass va okej. Det var det inte. Big no. Hon klippte stora stjärnor med en fet tång i det och tvingade mej att posa för ett nytt omedelbart. Förjävligt. Den passbilden jag får i mitt nya kommer vara den fulaste ever. På riktigt. Groteskaste porträttet i manna-, kvinno- och barnaminne. Hon tyckte dessutom jag såg för glad ut. Trots att jag var i chock, totalt osminkad och med risigt blött hår. Jag gillade inte min förra megagamla bild där jag såg ut som ett deprimerat emo med svart hår och skarpa glasögon, men denna kommer bli betydligt värre.

- Okej, nu måste du se allvarlig ut. Ett ”neutralt” ansikte. Jag tar två bilder. Titta in i linsen. Se neutral ut. *klick* Och igen. Mer neutral. Le inte.
- Men jag ler inte. Jag ser ju förjävlig ut.
*klick*
- Nu log du.
- Gjorde jag? ..Okej, gör igen då.
- Nu måste du se neutral ut. Inget leende. Nu ler du. Jag tar två bilder. Se allvarlig ut. Nu ler du! ..Sänk blicken. Lite till. Nej lite upp. Stopp. Neutralt ansiktsuttryck. ..Nu ler du igen.
- Nää-ä!
- Jo med ögonen! Du får inte le med munnen ELLER ögonen!
- Så jag log med ögonen? Men inte med munnen?? Jag visste inte ens att det var fysiskt möjligt! …Okej. Kör nu. Jag ska se arg ut.
- Nej inte arg. Neutral.
- Okej. Neutral. ..Hit me.

Hon tog två bilder till, sen ville hon inte göra fler. Jag fick nöja mej. Jag såg sur ut på bilden. Och lite som att jag hade fått en stroke, sådär när ena sidan av munnen hänger lite lägre än andra. Asymmetrisk, kriminell och pissed. Med en såndär lösnäsa som ser ut som ett gristryne, med gummiband som sitter åt för hårt och skär in i mina feta kinder. Eller lite som Charlize Therons skabbiga roll i dendär horfilmen Monster. Och vi ska inte ens prata om hur namnteckningen såg ut. Den jäveln kommer jag minst sagt få svårt att återskapa i framtiden om jag blir tvungen att identifikationssignera nåt..

2 kommentarer

  1. Linda skriver:

    Det kallas ”smize” Emma.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress