Läses före inflytt hos mej!

Lyssnade nyss på folk som ringde in till radio och pratade om saker som irriterade.

Saker med nära och kära som dom hade retat upp sej på. Sånt som dom sa att om dom hade vetat detta innan hade vänskapen eller förhållandet förmodligen aldrig funnits.

En upprörd kvinna berättade att hon retade sej nåt fruktansvärt på när hennes man inte ställde ihop skorna i hallen när han kom hem. En annan på att hennes bror grävde i smöret istället för att hålla det städat. En kille tog upp problemet med att hans sambo bara kastade soporna 2 dar i veckan och han 3, TROTS att dom hade gjort ett schema som skulle växla eftersom veckorna hade udda antal dagar (Måste ha en sjuk förbrukning av allt i det där hemmet btw, eftersom dom slänger soporna varje dag). En dam berättade att hon i över 26 år av äktenskap alltid hade stört sej på att hennes gubbe hade fötterna i soffan, han vecklade liksom ihop benen uppe i soffan. Fruktansvärt tyckte hon, fötterna skulle man ju ha på golvet! En nybliven make pratade om hur hans fru hade lagt sej till med olaten att bajsa med öppen toalettdörr och en annan kille hade retat upp sej på att hans sambo inte stängde köksluckorna. Han tyckte det var sååå jobbigt att behöva bli sur och säga till henne heeela tiden.

Massor! Massor av tragiska småsaker som jag inte kan förstå att man ens bryr sej om att öda energi på att bli arg på. Okej, köksluckorna är jag glad om man håller stängda i mitt hus också, men det är mest för att jag bara slår huvet i dom annars. Och är dom öppna är det ju knappast nåt jag går och bitchar om, det är ju inte direkt så att det är svårt och väldigt tidskrävande att stänga dom själv. Bajsande med öppen dörr kanske inte tillhör mina favoriter heller… Men att inte få ha fötterna uppe i soffan! Det är ju bara tragiskt. Min mening.

Men nudå. Jag tänkte att det kanske är lika bra att jag varnar er. Så ni vet vad ni ger er in på innan ni bestämmer er för att bli min vän eller leva med mej. För efter några år har jag blivit varse om att jag har vissa grejer för mej som tydligen kan irritera.

1. Jag brukar glömma min våta badlakan i sängen. I fotändan. Kan verkligen upplevas trist. Insåg för övrigt precis nu att jag faktiskt har två liggande där. Bäst att jag hänger upp dom.. Sådär. Okej, det va bara ett i sängen, det andra låg på golvet nedanför. (se bifogat bildbevis)
Framtid: Finns faktiskt goda chanser att du kan få mej att lägga av med detta, men du bör nog räkna med att få tjata lite och kanske även statuera ett gott exempel.

Åh! Nu är klockan 11:11. Nu får man önska sej nåt!

2. Jag går ofta in med skor. Dock inte om dom är leriga! Men är det torrt ute, alternativt bara rent regn brukar jag kunna kliva omkring lite här och var innan jag kränger av mej dojorna. Åtminstone hemma hos mej själv.
Framtid: Kan jag nog allt vänja mej av med om det skulle göra dej lyckligare.

3. När jag lagar mat eller bakar kastar jag allt skräp och alla nerkladdade tools i diskhon under processens gång. Detta är VERKLIGEN nåt jag har märkt kan reta mina medmänniskor. Jag förstår inte riktigt varför, men uppenbarligen är det provocerande.
-Varför kan du inte bara kasta det i sophinken direkt!? Varför måste du lägga allt i vasken först!?
Alltså, jag tar ju bort allt sen. Det är ju inte så att det blir liggande i sju svåra år. Står man med köttfärs upp till halva underarmarna och knäcker tre ägg så föredrar jag nog faktiskt att arkivera skalen i vasken tills jag har åtminstone avslutat smeten. Annars måste man ju sanera knopparna på skåpsluckorna sen istället. Avokadokärnor är tydligen en på topp-3 när det handlar om saker man måste kasta i sophinken direkt. Avokadokärnor och mjölkpaket. Och äggskal. Crazy.
Framtid: Detta är tyvärr inget jag tror ni kommer kunna ta ur mej med tiden.

4. … Hmm. Jag lovar, det finns mer. Jag kommer inte på nåt mer nu dock. Men jag är väldigt säker på att det finns andra som vet massor. Nåt? Någon? Hit me!
Framtid: Jag är ju rätt flexibel om det är rätt person som ber mej. Ganska formbar och kompromissvillig. Dock inte på vissa plan. Kommer inte på nåt sånt nu heller, men det finns, det lär ni märka.

Känner att jag inte är så väldigt bra på att sälja mej själv. Detta med marknadsföring asså. Jag framstår ju inte som nån man gärna spenderar allt för mycke tid med liksom. Det var en dålig idé, att skriva denna listan. Men! Jag låter dej dock gräva i smöret om du vill, jag skulle aldrig få för mej att göra scheman för sopkastning/tvätt/disk/gräsklippning och har du inte fötterna i soffan kommer jag sannolikt, istället för att bli glad, mer eller mindre tvinga dej att bygga ett bo där eftersom jag tycker du ser ut att sitta omysigt.

21 kommentarer

 1. Anonym skriver:

  Jamen va faan. Avocadokärnorna ska naturligtvis läggas direkt i komposten. Och kommer det med ett buljongtärningsfoliepapper så är det familjerådgivningen nästa. Bums.

 2. Mia skriver:

  Åh herregud. Jag inser nu att vi är tvillingsjälar. Speciellt den där biten om matlagning och hodumpning.

  Folk är så intoleranta om småsaker liksom??

 3. Hela skriver:

  Jeg må innrømme at jeg er blant dem som irriterer seg over den der greia med å kaste alt i vasken først. Hva er poenget ærlig talt?! :)

 4. dean skriver:

  Men jag förstår dig, Emma, även om jag också kan förstå att man inte precis njuter av anblicken av tre dagars gegg som bildar stopp i vasken. För jag är sådan som också tycker det är praktiskt att avsluta aktuell syssla för att senare ta itu med grovsoparbetet. Problemet för mig är att ”senare” är en väldigt okonkret tidsangivelse. Det kan dröja länge. Men om någon kommenterar så invänder jag genast att jag minsann är på gång att ta itu med det där i vasken, snart, så fort jag får en stund ledig! Just nu ska jag bara titta lite på tv och sen äta lite godis… Kanske imorgon.

 5. Sandra skriver:

  Älska underbara Gripsholm lakan! =) Btw, hoppas verkligen någon vill bo med dej nu. Du är inte mer onormal än de flesta. Kram på dej

  • emma skriver:

   Ja dom är snygga! Fick dom av mamma som inte gillade dom (!!).
   Heheh, tur att jag är normal! ..Om det nu är nåt man ska sträva efter att vara. =)

 6. Linda skriver:

  Jag slänger också allt i diskhon först! Nästan allt iallafall. Och särskilt avokadokärnor och äggskal. Avokadokärnor är ju så hala och flyger iväg när man ska försöka trycka ut dem.
  Jag kan inte föreställa mig att du är mer irriterande att leva med än någon annan. Sen beror det ju på vem man bor med också! Alla irriterar sig på olika saker. Jag har en väldigt tolerant man som står ut med mig fastän jag aldrig kan ligga still när vi ska sova :-)

  • emma skriver:

   Hehe, ja detdär med sovandet asså. Jag brukar knö den jag sover med ur sängen eftersom jag flyttar efter såfort han försöker få lite distans och andrum ^^ Illa.

 7. emelie skriver:

  Man ska ju diska och hålla rent under tiden. det vet alla.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress