Mmmm! Grävis!

Utbyggnaden av vår lilla lokal här har påbörjats.

Dom kör med grävmaskin utanför. Jävlar va coolt det är! Det ser dessutom svinroligt ut. Jag vill också!

Tänk va! Att köra en såndär. Som ett real life jätteroligt TV-spel! Och vilken precision! Han är väldigt duktig, han som gräver. Har dessutom en hel arsenal av olika skopor som han hookar av och på allt eftersom det stöts på olika hinder, tjälen ligger djupare, makadam ska tippas, mark ska plattas eller stenar ska bändas bort. Jag önskar att jag också kunde nåt sånt tufft. Köra fräsiga stora maskiner.
- Men Emma, du kan ju köra motorsåg? sas det igår. Och det räknas INTE. Seriöööst. Alltså, det är inte ens i närheten av den coolhetsgrad man uppnår i en stor gul grävmaskin.

Där sitter han och käkar en korvmacka och skyfflar lätt upp allt han har fått ihop ifrån utgrävningen. Lyfter, utan att spilla, över på ett lastbilsflak och snyggar till med skopan efter sej. Liksom vänder den och slätar till högen på flaket efter hand. Trevligt jobb! Sånt skulle man extraknäcka med! ..Om man nu anser sej ha tid med mer arbete.

Pappas inflikning:
- Har du NÅN gång sett en tjej som kör grävmaskin?? Nej. Juste. Håll dej du till vad du gör istället och låt oss sköta det där.
Hehe. Men visst. Bra med nån som plockar ner en ibland, så man inte flippar ur. Förmodligen lite sanning dessutom. Åtminstone när man väger in min minst sagt bristfälliga simultanförmåga. För jag utgår ifrån att det krävs lite sån? Men jag kanske kan få åka med nån gång! Jag har ju trots allt fått åka traktor och skördetröska och det var ju awesome. En grävmaskin lääääär ju va minst lika grymt! Jag får kanske gifta mej med nån som har tillgång till denna typen av fordon helt enkelt. Åtminstone nån som har nån nära vän eller släkting som kan ta med mej på en tur.

Var precis ute nu och tog en bild av vidundret. Dessvärre lyckades jag pricka in precis när drivermannen hade korvmacke- och termoskaffepaus, det har man ofta i detdär skrået tydligen. Svårt att fånga honom in action. Man får smygkika genom fönstret.

7 kommentarer

 1. Seved skriver:

  Volvos grävmaskiner/lastmaskiner har ORFS (FJA enligt det franska systemet) kopplingar som standard på sina hydrauliksystem, det är underlättar slangbytet, blir iaf relativt smidigt och bra.

  Värre är det med CAT dem är hopplösa, bara massa flänskopplingar i dimensioner som knappt existerar, plus att man måste demontera halva maskinen innan man kommer åt något.

  För att inte tala om Hitachi, helt ologiska gängstigningar så man tror att det borde passa med en helt vanlig rörgänga (FBSP enligt det franska systemet) men icke då!, utan man måste specialbeställa allt.

  Usch, jag kan nästan känna smaken och lukten av hydraulikoljan blandat med jord och grus, som sporadiskt droppar ned i hår och ansikte…

 2. Anonym skriver:

  Hmmm, ser en tjej som kör grävmaskin nästan varje dag. Cool faktiskt. En annan tanke, simultankapacitet? Skulle man behöva det för att köra grävmaskin? Hur kan det då vara framförallt män som jobbar som grävmaskinister?

 3. Sandra skriver:

  Hmm, sorry. Det var jag som blev anonym. Ja, du… Jag vet knappt vad jag jobbar med. MEN jag vet att jag ofta (nästan varje dag) kör förbi en tjej som kör grävmaskin. Antagligen kör hon varje dag. =) Så, why not? Kan vara skoj! Jargongen som är på byggen är om inte annat asskoj! (och när man tröttnat på den är det bara att krypa tillbaka i sin gula fara, sätta på en bra ljudbok och keep up the good work!) Lycka till!

  • emma skriver:

   Ooh, så det var du alltså! Jag hade mina teorier om vem det kunde vara =)
   Ja det är säkert ett schysst jobb! Jag får satsa på det i ett annat liv.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress