Detta är en text

Detta är en text om torrt sommargräs mot fotsulorna.

Detta är en text om varm sol mot ansiktet, om doften av luktärterna som klättrar kring stuprören, om hunden som nöjt bär den stora grankotten i munnen. Om nyplockade hallon, oändliga skyar av hundkex och om mjuk hud mot mjuk hud.

Detta är en text om långa mornar i sängen och om buketten med prästkragar i fönstret. Om varma bad i sjön när månen lyser upp bryggan, om tidiga frukostar i trädgården när daggvåta strån fastnar mellan tårna, om smattret av ljummet regn mot löv och om kvällar tillsammans under en filt med muggar fulla av choklad. Om cykelturer på smala grusvägar kantade av gullris och åkervädd, med vinden i håret och kjolen fladdrande kring benen. Om fötter utan skor. Om molnen som far förbi, varm strandsand mot ryggen, bruset av mogen havre på fältet och skogsduvans kuttrande i björken. Detta är en text om smultron, om svanparet i dammen och om hur dimman sakta lättar över åkern i takt med att solen stiger.

En text om allt sånt som känns ganska avlägset just nu när det är mörkt.


Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress