Isglömskan

Herrejävlar vad halt det är ute nu!

Det är ju verkligen nåt man glömmer bort varje år. Det är ju inte direkt nåt nytt, men ändå har man lyckats förtränga det till nästa omgång.

Andra saker som lätt glöms bort är till exempel att man blir FÖR mätt om man käkar en kotlett till, att ingen av gästerna faktiskt uppskattar BH:n som hänger på kroken jämte handduken i badrummet, att man inte är ens i närheten av så skillad som man inbillar sej på att steka tunna fina pannkakor och att man ska städa till fiskarna innan dom börjar dö av, inte använda upphåvningen av lik som en påminnelse.

Men om isen då. Fan va blank och hal den är! När man kommer ut på morronen är det som om nån jeppe har kört fram och tillbaka på vägen med en zamboni. Bilarna kanar likt välvätta tvålar på ett nylagt kakel åt alla håll. Ner i diken, över på fel sidor, ut i korsningar, nerför backar och ut ur lutande parkeringsfickor. Jag är glad att min lilla golf har hjul med klor som den kan klamra sej fast med.

Vidare rapport. Igår fick jag reda på att mitt vatten tydligen är avstängt. Inte bara fruset utan även helt avstängt. Och där har jag gått omkring som en förväntansfull unge på julafton nu när det har börjat bli plusgrader. Vandrat fram och tillbaka mellan kranarna i den lilla kryddbod jag kallar mitt hem och testat om det kanske vill komma nån droppe. Men det kan jag ju tydligen glömma, eftersom det är avstängt. Man blir blåst varje dag. Såååå först plusgrader, sen rörmokare, seeeen vatten. All in good time. Det är tur att jag har ett långt fint tålamod och ett vänligt sinnat temperament. (Obs: sant)

2 kommentarer

  1. Elisabet skriver:

    Tänk vad pengar du måste få tillbaka på hyran!!!!!!!!!!!!!! Resa kanske?? :-)

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress