Matnojan

Idag är det en såndär diffus dag. Fredag efter en söndag och innan en lördag.

Vi visste inte riktigt om vi var lediga eller inte så det bestämdes att det var frivilligt att jobba. Alla har jobbat, ingen mer än pappa, som är sjuk, har varit hemma.

Nånstans i ett svagt ögonblick i gårkväll kom jag på den fantastiska idén att utnyttja klämdagsluddigheten och börja dan med att träna. Så jag bokade ett pass Bodybalance. Yoga och pilates i en fin och plågsam symbios. Bra tänkt! I teorin.. I praktiken, i ottan när man lider av rigor mortis känns det inte riktigt lika bright. Meeeen det gick okej.

Jag längtar efter vatten i mitt lilla hus igen. Det är plusgrader ute nu så min hoppets låga har lite börjat blinka till ibland. Jag saknar att laga mat. Min matnoja kommer krypande i en takt som alltmer ökar i aggressivitet. Som en riktigt fet jävla tjockdimma över åkrarna en tidig vårmorgon rullar den in och snart går dom ut med varningar på radio till alla bilister. Dethär med ofrivillig bantning är verkligen inget för mej. Jag blir olycklig utan god mat, precis som jag blir av bristen på gos. Så för att åtminstone ta hand om en del av det där kommer helvetet braka loss i mitt kök i samma sekund vattnet behagar återvända!

Jag ska göra paella med massa goda musslor i, lammkotletter och rödbetor med chevre och hononug och nötter, pannkakor, kanelbullar, oxfilé med potatisgratäng och rödvinssås, våfflor, stuvade makaroner med isterband, honungshickoryribs med avokadobönsallad och klyftpotatis, marängswiss, grekiska fetaostbiffar med tomatmozzarellasallad, stroganoff med ris, kycklingtandoorigryta, rulltårta, fiskgratäng med ägg och ny svingod saft! Och detdär vara bara gripet från the top of my head! Precis nu, utan nån direkt betänketid! Det kommer balla ur ordentligt.

Jag vet precis hur det kommer bli. Jag lagar mat som om jag inte alls bodde ensam, det blir en massa rester som jag lägger i bunkar i syfte att ta med som lunch. Inget kommer frysas in, för det gör jag aldrig. Sen nästa dag lagar jag nåt nytt skoj som jag gör alldeles för mycke av. Det blir över, läggs i burkar och ställs i kylen. Tredje dagen lagar jag en tredje rätt, lägger i bunkar osv.. Komplett idioti. Men god mat! Välkomna.

6 kommentarer

 1. Linda skriver:

  Mmmm, mat! Och kakor då.

 2. Gyoni skriver:

  Säg till när du fått vatten så kommer jag och äter!

  • emma skriver:

   kan tänka mej det ja ^^ ikväll ska jag dock gästcooka hos peter och elin. får kapa andras kök om man inte kan använda sitt eget.

 3. Hela skriver:

  Du er veldig tålmodig Emma!! Er vannet tilbake nå?

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress