The Bells! II

Kommer ni ihåg när jag skrev om den skumma talgoxen?

Om inte så kan ni läsa ikapp er om denna stackars sate här:  The Bells! The Bells! En ganska trevlig text om jag får säga det själv.

Ringaren i släkte Aves alldeles egna Notre Dame är inte tillbaka i år, tyvärr. Det hade varit trevligt, javisst, men tyvärr är jag i just denna situation ganska rationell och utgår faktiskt ifrån att han har strukit med sedan länge. Jag börjar däremot tro att så gott som alla fåglar som bor i mina hoods har nån form av störning.

För det första. Jag inhandlade för några dagar sedan, för dyra och surt förvärvade pengar, ett trevligt litet fågelhus, fyllde det med smaskiga jordnötter och hängde upp pjäsen utanför mitt köksfönster. Inte en enda fågel har fattat att den finns där! Måsarna kommer på två röda om jag slänger ut nåt på marken, men inte en småfågel så långt ögat kan nå. Här serverar man delikata nötter och dom bara ignorerar och fortsätter med att karva bark från träden eller vad dom nu gör i kristider.

Hemma hos mamma bara dräller det av småfåglar. Exotiska as dessutom! Slänger hon ut en gammal rutten citron kommer dom vällande som råttorna på ett sjunkande fartyg. Arter man bara har sett och läst om i böcker! Varför finns det inga fåglar hos mej? Tycker dom att den lilla stugan jag hängde ut är så avtändande? Är det kanske som att käka inne på en bajamaja som inte blivit töm på alldeles för länge? Är det kanske nötterna som är äckliga? ..Jag ska hänga ut några talgbollar också tror jag. Eller kanske baka en plåt kanelbullar.

Dom flesta av er har redan sett, men jag bifogar ändå en bild på huset så man kan få en känsla av vad dom små kverulantiska fäna går miste om.

8 kommentarer

 1. ann skriver:

  snyggt fågelhus!!

 2. Lina skriver:

  Kanske du måsta göra den lite mer hemtrevlig? Tända en liten brasa där inne kanske. Eller åtminstone skriva en skylt som tydligt visar var maten finns. Prova med ost! Pappa köpte ju också en ny matare därhemma som inte verkade vara så populär.

 3. Lina skriver:

  Jag gillar The New Look! Mycket bättre än innan.

  • emma skriver:

   Störande som fan iaf.. Jag får nog testa med ost ja, det brukar dom ju gå igång på.

   Merci. Det blev lite mer clean!

 4. emelie skriver:

  snygg den blev. jag gillar det.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress