SOB Winter

Sådärja, vintern har tagit sitt förnuft till fånga och börjat återgå till normalläget.

Istället för -15°C och fluffig lättskottad pudersnö har vi nu istället +1°C och good ol’ sinvtung blötdito med blank fin is under.

Jag ser det uteslutande som nåt positivt. Kanske till och med lite som ett vårtecken, även om det fortfarande snöar ute. Att komma in efter att ha skottat i nästan två timmar och knappt vara svettig, som scenariot har varit sen i början av november, är faktiskt inte okej. Man ska inte kunna gå till brevlådan i sina converse och komma tillbaka utan att vara helt genomblöt upp till knäna och se ut som en väderbiten fiskargubbe i ansiktet. Riktig vinter ska inte kräva en fluffig dunjacka och pälsiga moonboots, utan en lång oljerock, höga gummistövlar och paraply alternativt sydväst.

Sitter på mitt kontor nu och tittar på grannföretaget som med sin big ass traktor skottar över all sin snö upp på vår sedan länge begravda gräsmatta. Jag gillar såntdär. Snöförflyttning – Vinterns förmodligen största orsak till grannbråk. Personligen blir jag inte jätteirriterad, okej det är kanske lite störande att  han bygger ett Mont Blanc som döljer vår skylt så folk har svårt att hitta oss, men hell. Det är snart vår! Jag har en stor bunt med tulpaner i mitt föntser och snön kommer snart smälta. Och eftersom marken lutar åt grannfirmans håll så skulle man kunna säga att dom ju får tillbaka den då.

Tulpanerna var förresten en gåva! Jag älskar att få blommor! Ett blombud kom med dom igår och det låg ett kort i som det stod ett gulligt, romantiskt och spännande meddelande på. Från någon som inte hade skrivit vem han var. Eller hur. Fet chans. Sånt händer ju bara på film och knappt ens där. Tulpanerna var givetvis från mej själv. Inhandlade på Maxi tillsammans med toapapper, mjölk och saft.

Helvete vad det snöar nu… Det kommer bli one long goddamn sonofabitch cold ass mother fuckin winter. Som varje år.

5 kommentarer

 1. Elisabet skriver:

  Hi hihi… jag ska oxå handla tulpaner till mig idag! Älskar tulpaner!!

  • emma skriver:

   Tulpaner kan nog faktiskt vara en av dom bästa blommorna! =) Jag hoppas alla mina runt huset har fått många barn under vintern så dom blir en fet skog som förra året

 2. Hela skriver:

  Det er bra når det ikke er så kaldt lenger! For da kan man springe ute uten å ha vondt når man puster (andas)! :)

 3. emma skriver:

  Haha! ”puster” ^^ …christ

 4. Hela skriver:

  Haha jeg visste jeg måtte oversette :-)

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress