Kall, illaluktande & idiotförklarad

Idag är det kallt. För kallt. Det är inte okej.

Jag vaknade för sent. Mitt vatten hade frusit trots att två snälla elektriker har installerat en värmekabel på rören. Filten på bilen hade frusit fast så jag fick kämpa som ett djur för att få loss den. Det var för lite bränsle i bilen så dendär värmaren vägrade starta.

Värmaren i bilen för övrigt. Sjukt bra grej. När jag går upp på morronen trycker jag på ON på den lilla fjärrisen. Sen duschar jag (förutsatt att inte vattnet har frusit), sen klär jag på mej, sen går jag ut till bilen som står och väser. Och all snö på den är borta, inga rutor behöver skrapas och det är varmt inne i! Bara att åka iväg. Bra uppfinning! Men idag funkade det inte. Det var inte många rätt denna morronen. Dessutom har jag fått på mej nåt plagg som luktar funny. Jag kan inte lokalisera exakt var odören har sitt epicentrum, men det kommer små puffar emellanåt som distraherar mej som fan! Först trodde det var min andedräkt och jag greps av panik, men det är tack och lov nåt annat. Ännu ej indentifierat.

Och på tal om att gripas av panik höll en gubbe på att skrämma sketslag på mej i morse när jag halvsovande tankade bilen på Preem. Jag var nästan klar när han parkerade sin Volvo jämte. Han ställde sej vid betalautomaten för att mata in sitt kort men hejdade sej. Han tittade på min bil, på pumpen som höll på att mata min bil och sen på mej. Med halvöppen mun, höjda ögonbryn och en väldigt idiotförklarande blick över sina på nästippen placerade läsglasögon sa den gode herren, som av dialekten att döma var helsingborgare:
- Eeeeeeeeh… Du VET att det är fel pump detdärava? [didarrava]
- ..Va? Inombords impulspanikade jag lite av tanken på att ha fyllt bilen med fel bränsle.
- Ja, alltså, det är FEL PUMP du använder [anvindorr]! Detdär är diesel! Med uppspärrade ögon och yviga gester försökte han få min tröga hjärna att fatta.
- …?
- Ja! Alltså! Det är typ BARA lastbilar som använder diesel! Han började bli stressad av att jag uppenbarligen stod och fyllde upp min bil med lastbilsbränsle. Jag kunde inte göra mer fel och jag fattade det inte.
- Men… Min bil går på diesel..?
- Det är STORA LASTBILAR som går på diesel!
- Okeej.. Men.. Min också.
Mannen tittade på mej, sen på bilen jag enligt honom tankande med helt fel vätska, sen på mej med en Okej, fine, skyll dej själv!-blick, sen vände han sej mot betalautomaten igen. Spännande morgonmöte.

Det kommer förresten bli intressant att preppa julkäk i ett hem utan vatten. Ikväll ska jag rulla två satser tryffel och baka ut kakdegen jag gjorde igår. Och i övermorron ska jag koka massiva mängder gröt och baka bullar. Hoppas fanimej att rören behagar tina under dagen. Kan hända att jag måste inta någon annans kök.  (Ni har nu blivit varnade.)

5 kommentarer

 1. eva skriver:

  Nästa gång det blir sådär kallt att du befarar att vattnet ska frysa så ha det rinnande! Har för mig att jag sagt det förr till dig och att du kanske hade nån anledning.. men jag kommer inte ihåg. :)
  Nåväl, det är iaf vad vi i norr gör när vårat vatten riskerar att frysa.

 2. Elisabet skriver:

  Samma lika!!
  Inget varmvatten….Varmvattenberedaren har pajat
  Min lilla bil går OXÅ på diesel :-)

 3. emma skriver:

  Eva: Jamen jag brukar ha kranarna lite öppna när det är många minus ute, men nu har jag ju fått en seriös värmeslinga installerad. Som ska palla ner till typ -30. Så jag trodde jag var safe. Men det var ju -25 inatt.. Antar att gränsen gick där.

  Elisabet: Förbannat irriterande! Varmvatten har jag lärt mej leva utan dock, men nu är det båda!
  Dendär gubben kan ju inte haft mycke koll asså…

 4. eva skriver:

  Aja, nu vet du ju till nästa gång. :) Under tjugo grader så är det bara att öppna kranarna!

 5. FREDDAN AUF TERROR skriver:

  HAHAHAHA SKÅNE FOREVER!

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress