Det blir en jävla vinter

Det blåser som fan ute. Regnar gör det med.

Grannens katt Stig bråkar med nån annans katt. Dom står och skriker på varandra. Sån skulle man kanske vara? Visa sitt missnöje genom att verkligen skrika som en dåre. Hade man haft päls hade man rest den. Och hade man haft en svans hade man piskat med den. Och hade man haft kattöron hade man  kunnat platta bak dom.

Meeen nu har man inget av det där. Och jag är inte förbannad som Stig heller. Men det kanske hade varit nice emellanåt? Jag vet inte.
Höst är det i alla fall. Som fan.
Man kan misstänka att det är bidragande till dagsläget.
- Gaska upp dej nu! sa mamma förr när man låg och suckade. Hon sa det i ett tonläge som hon försökte få att låta uppmuntrande, men som inte alls ingav den känslan. Fyfan vad jag hatade när hon sa det. Det hjälpte verkligen inte det minsta. Inte ett skit! Men jag antar att det kanske inte finns så mycke bättre att säga. Speciellt inte om det bara är vad som kan tyckas vara småsaker. Hon försökte i alla fall. Det är vad som räknas!

I morse var det frost ute. Eller nej förresten, igårmorse. Inte idag. Inte ute i alla fall.
Det kommer bli en jävla vinter i år va? Jag känner det på mej. En jävla vinter kommer det bli. Inte nödvändigtvis ute.
I vilket fall som helst har jag bestämt att jag får sätta upp ljusslingorna i häcken till helgen. Om det inte är för svinkallt. Då vill jag inte. Det räcker men att det är kallt från ett håll åt gången. Man behöver ju inte omringa sej. Nånslags självbevarelsedrift man hoppas att man har innerst inne.

Det är lika bra att dom kommer upp. Så ser folk att man är vettig och gillar att mysa och så. Det är ju faktiskt inte osant. Jag gillar att mysa. Men jag får nöja mej med ljusslingor. Blockljus gillar jag egentligen också. Tända ljus och kanske vin och ett bo i soffan. Men sen jag åkte till Oslo på weekend och lämnade 4 ljus tända på köksbänken hemma litar jag inte på mej själv. Inte när jag är ensam. Hyresvärden ringde mej och berättade att han stod utanför mitt fönster och tittade in på ett gäng ljus som stod och brann. En svacka kan man säga. Då blir man opålitlig. Jag får definitivt nöja mej med slingor.

4 kommentarer

 1. Mia skriver:

  Ajdå…. men det är ju faktiskt sånt som kan hända: faktum är att jag tycker det var ansvarsfullt av dig att tända dem på köksbänken och inte I soffan!

 2. emma skriver:

  Hehe, jaaaa så kan man ju iofs se det

 3. Kvacksalver skriver:

  Sa morsan så?
  Tacka vet jag farshan:
  - Ska du med ello? Jag kør om 12 minuter.

 4. emma skriver:

  Hehe, ja mamma sa alltid så när man va down. Iaf till mej ^^
  Pappas var lite mer konkret. Det var mer 1 eller 0.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress