Baglady

Igår shoppade jag en resväska.

En liten, blank, fin lila. Med sånnadär gulliga små hjul som går åt alla håll. Mkt trevlig!

Fick kämpa som fan för att få loss den från den ovilliga tanten i butiken. Klockan var fem och hon hade absolut tröttnat på att jobba för dagen men demade bistert en massa olika väskor för mej. Den ena finare och lyxigare än den andra. Jag hade klargjort för henne redan från början att jag hade väskor egentligen, att jag bara behövde ett komplement. En som var liten, med bra hjul och som man eventuellt kunde ha som kabinväska. Dessutom skulle den inte vara svindyr. Helst inte över 1 500 kr. Hon plockade fram tre asfina. Alldeles för stora. Inte ens i närheten av godkända att ta med sej som handbagage, men dock i utsökt kvalitet och väl komponerade färgställningar. Dom var verkligen vad jag egentligen ville haft. Och om jag hade gått med på att betala 5 800, 6 250 eller 11 450 kr som dom kostade, så hade jag givetvis sopat fram mitt VISA direkt.

Jag lät meddela att det var för mycke pengar och undrade om vi kanske kunde kika på nåt i sortimentet som inte var det allra allra lyxigaste nu? Hon svarade beskt att om man inte hade råd med nåt, kanske man inte skulle köpa nåt heller. Jag började tjura ihop. Ty även jag hade jobbat hela dan och ville åka hem och bygga bo i soffan framför tvn. Så jag svarade tillbaka att om man inte ville sälja saker, kanske man inte skulle ha en butik heller. Det var onödigt sagt, jag vet. Jag kunde varit betydligt vänligare, men jag visste ju att det fanns andra väskor än det guldskiktet hon släpade fram gång på gång.

Hennes argumentet för varför hon bara visade stora dyra monster var att man ju alltid ändå packar för mycke och om man har alla sina kläder i en väska vill man inte gärna att den ska gå sönder. Kanske stämmer för många, men jag är snarare en sån som packar för lite. Jag hade typ klarat mej på en kasse precis som Berra i Sällskapsesan.  ”Pass, badsalt, tandkräm och tandborste”

Det slutade i alla fall med att hon efter ett tag blev trevlig och sålde den lila fina väskan till mej. Så nu kan jag börja packa! På måndag drar vi. Det känns som att alla mina pengar kommer gå åt till resor i framtiden, nu när jag kan flyga igen. Det som förr var min vånda kommer istället nu bli min död.
Jag inhandlade förresten även ett par skor som ser ut som hästhovar. Spännande. Sannolikt kommer jag aldrig använda dom.

2 kommentarer

 1. Cecilia skriver:

  Jag vill se en bild på skorna!!!! Och gærna en på den sura tanten he he he

 2. emma skriver:

  Hehe =) skorna kan du få se. domhär:
  http://monkiworld.com/products/Shoes/Naomi_1283
  man fick nårra skumma grejer att ha på benen med, men dom kommer jag inte använda. även om jag hade velat hade det aldrig gått med mina feta lår. ^^

  men tanten kan nog fasen bli svårt asså…

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress