Flugmordet

Det är förresten höst på riktigt nu.

Sommaren är över. För er som fortfarande går runt i förnekelse. September är nästan slut och löven har börjat ändra färg.

Det är nu man ska vara ute och plocka svamp. Jag har tagit upp detta innan, här, för typ tre inlägg sen. Jag gillar att plocka svamp och jag gillar att äta svamp. Men det är ett helvete att hitta dom. Jag tror jag har en synskada som gör att jag inte ser dom. Den är allvarlig. Funghiblindhet. Det är verkligen the downside av samlandet. Det är bra när man är ute med nån som har skills i svampseende. Som när man är ute med Filip. Då pekar han på en flock kantareller i en backe och säger:
- Plocka dom! Jag går hitåt.
- Okej!
- Och sen när du har plockat klart här kan du ta dom
[pekar] och dom där borta [pekar] och sen kan vi gå bortåt dit, där är säkert mer.

I vilket fall som helst så gillar jag flugisarna. Inte att äta, bara att titta på. Dom är snygga. Verkligen röda! Härom dan när jag skulle åka till jobbet på morronen upptäckte jag en rad med helt perfekta flugsvampar under grannens björk. En familj! Tre ganska stora, en ännu större och en lite mindre. Jag ville ta en bild. Men var lat och det regnade och jag tänkte att jag kunde ta den där bilden när jag kom hem sen istället.
På eftermiddan hade någon sparkat ner dom. Såklart. Flugsvampsfamiljen var förstörd och på gräset låg deras avbrutna vita stammar och stampade och isärpruckna röda hattar.

Men! Deras barn har kommit nu! Dom är fortfarande som röda små bollar. De vet inte ännu att de har fötts in i Jeffrey Dahmers trädgård. Det är kanske lika bra. Jag ger dom 3 dagar. Max.

2 kommentarer

  1. Gyoni skriver:

    va, bor du granne med Jeffrey Dahmer?!

  2. emma skriver:

    det vet du väl? ^^

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress