Skogens guldhelvete

En annan sak som är verkligen märklig är kantarellplockadet.

Vi var ute i skogen, Emmeli och jag. Med en stor papperskasse i nånslags guldkantad vision om att vi skulle fylla den till brädden. Såklart inte. Det blev en del dock, men verkligen inga mängder. Men seriöst – kantareller! Varfan växer dom!?? Det finns ju liksom inget system. Man frågar olika folk. Dom ger en olika svar.

- Dom växer oftast i lite sumpig barrig mark!
- Leta på björkängar! Bland kobajset!
- Runt stubbar i blandskog brukar kantareller trivas!
- Under granar där det finns lite sten och ris i närheten brukar ge en del!
- I branta backar bland smågranar där det är helt ogenomträngligt!

MF! Det finns inget som helst system. Att hitta kantareller bygger uteslutande på tur och uthållighet. Säkraste sättet att hitta nåt på är att formera en fet jävel till skallgångskedja och dra den igenom hela det skogiga området. Då. Kanske. Om man har en grön fjällrävenjacka, ordentliga kängor, om det är lite regn i luften, vinden är svag och nordvästlig OCH om det är en tisdag före klockan 13. DÅ kan man OM man har tur hitta skogens guld.

Här kommer på begäran en bild på tavlan jag fyndade.

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress