Glassmannen

En man kommer in i butiken. Han är kort, lite rund, trevlig och har en väldigt grov halmstaddialekt. Jag försöker mej på att skriva som han låter för er stockholmare som aldrig hört nån annan dialekt än eran.

- Jae, jag skålle ju baara hämta en laoda rullar. Skreivå du en rääkning ellå?
- Jajjemen! Det fixar jag!
- A de e bra! .. Nahepp, neu ska ja fan aoka iväg å kööpa maj en glassajävel!

Världens bästa. Glassajävel. Ett ord jag kommer ta fasta på och använda.
Jag fnittrade som en idiot för mej själv i bilen hela vägen hem när jag tänkte på ordet. Och hur han sa det. Jag inser givetvis nu att det inte är skoj alls, antar att man had to be there.. Jaja. Fail. Jag går nu.

6 kommentarer

 1. Gyoni skriver:

  jag tyckte faktiskt det var skoj. Tänkte på Nisse å hans uttryck

 2. Nynna skriver:

  He he… Jaoooo di ä härlitt mä dialäki´

 3. dean skriver:

  det är ju kul. humor handlar ofta om att man blir överaskad, det är överaskande att en positiv sak som glass binds ihop med en svordom, som brukar vara negativ.
  jag tycker det var kul, även så här icke-irl.

  bevis: :)

 4. Kvacksalver skriver:

  Allt som slutar på -jävel e bra.
  Kvällajävel är väldigt användbart.. hehe!

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress