Ögondöden

Ibland när jag monterar mina linser lyckas jag få kanten att vika sig. Det blir liksom att linsen ligger dubbel.

Det är långt ifrån skönt, tårarna flödar och man får stå där och jävlas tills det har blivit bra. Det hör kanske till storyn också att jag redan i utgångsläget är generellt värdelös på allt som har med ögonpetande att göra.

I alla fall – när jag står där och misslyckas med mitt isättande och det hamnar fel och gör ont så tänker jag alltid på mitt exmarsvin Terese. Ett av många marsvin familjen har inhyst. Terese var vit och brun och väldigt söt men inte alls nån som gillade att gosa. Hon tyckte bättre om att springa och äta. En dag fick hon en skada i ögat. En skada som blev värre och värre. Hennes ögonboll varade igen och såg till slut riktigt jävla nasty ut. Vi tänkte och trodde att det skulle bli bra och läka, så det fick vara. Bokstavligen. När det började lukta ond bråd död insåg vi att hon nog faktiskt var fucked. Vi ringde en vän som sköt skallen av henne. Bokstavligen.

Så när jag står där med en dubbelvikt linskant i ögat och gråter tänker jag alltid på Terese och hur sjuuuukt ont HON måste haft i sitt öga. Min lins är ingenting mot den massiva smärta hon måste känt! I månader! Fruktansvärt plågeri vi utsatte stackarn för. Jag får dåligt samvete. Retroaktivt.

Jag är för övrigt världens mes med obekvämligheter i ögonen. Får jag in en ögonfrans eller nåt annat skräp stryker jag nästan med.

6 kommentarer

 1. ann skriver:

  ja …aj aj lilla marsvinet ..ett sånt läskigt öga…förövrigt, kul skiss… nu har man en klar bild om var dom skar och slajsade i ens egna ögon…tack!!

 2. Kajsa skriver:

  HAHA, Tessi!! Rutten sprang hon runt i hagen och varade! Kommer ihågvilken låt vi lyssnade på när dom blåste skallen av henne^^

 3. LackeW skriver:

  Fick alla i familjen skjuta en gång med?

 4. ann skriver:

  jepp ….så klart vi fick det lasse =)

 5. e e skriver:

  känns som du har ett hjärta – coolt

 6. emma skriver:

  coolt med ett hjärta ja, annars hade jag haft svårt att hålla mej vid liv ^^ hehehehehe… hm..
  vem är ”e e” btw?

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress