Djur som man FÅR mata

Idag, på väg hem från jobbet, köpte jag räkor.

En mängd alldeles för stor för en person. Från en fiskvagn. Det kostade över 150 kr.

Medan den väderbitne mannen skopade ihop smådjuren med sin röda plastskyffel sa han:
- Så ni ska ha lite myskväll ikväll? Lite gott bröd.. Ett friskt vitt vin och nån god ost?
Avisst. Jag och mina fiskar och tvn..
- .. Hmm.. Naae.. svarade jag och han tittade på mej frågande och med lite av den där osäkra i blicken som man kan få när man anar att man kanske har gjort bort sej lite. Det blir nog pasta istället, fyllde jag på för att rädda honom och såg att han blev lättad.
- Ah! Gott! Jamen ha så trevligt nudå! log han mot mej och räckte fram papperspåsen som han upptill hade vikt fint och låst med streckkodsklisterlappen.
Tack.  Hej tragik, välkommen! Tacktack.

I vilket fall som helst var det egentligen för den andra mannens skull som jag köpte räkor. Den andre i fiskvagnen. Han såg snygg och trevlig ut. Sånt får man ju sponsra. Lite som knattelagen i fotboll. När han väl började prata insåg jag att han inte alls var så snygg. Han var arrogant och dryg mot kunden före mej. En kille på kanske 17 år som skulle köpa plattfisk. Han visste inte vilken sort, bara att den var platt. Mannen som på håll och innan han hade börjat tala var snygg var väldigt dryg mot killen. Jag tyckte inte om honom längre. Jag hade inte heller vetat vilken sorts plattfisk jag skulle välja om jag skulle köpt nån sån. Det var bra att hans arbetskamrat, den lite äldre och väderbitne mannen, hjälpte mej med mina räkor istället. Över 150 kr för att konstatera att snyggingen bara var nånslags kuliss. Man blir fan blåst varje dag.

Räkorna var goda dock. Jag bestämde att jag inte skulle äta alla, det var väldigt många. Men jag skulle få äta så många som jag hann skala på den tiden det tog för spagettin att koka. ..Vilket resulterade i att den blev lite överkokt. Jag gillar att skala räkor. Det är en fin känsla när man drar bort hela dens lilla rustning från svansen. Det är givetvis ännu trevligare att skala kräftor, eftersom dom är större, men räkor duger i krig.
Medan jag stod där med massa känslespröt klistrade på händerna tänkte jag att om jag hade haft en katt hade jag kunnat ge var femte räka jag skalade till den. Katten skulle sitta sådär hemtrevligt som en grillad kyckling på golvet och äta mina nyskalade räkor och spinna och tycka om mej. Hade jag haft en sambo hade jag kunnat göra ungefär samma sak, fast han hade fått äta ur handen eller från en tallrik, annars hade han säkert sagt att jag borde dammsuga. Fast han hade ju såklart tyckt om mej för att jag skalade hans räkor! Såklart.

Nu är klockan över nio! Läggdax!

8 kommentarer

 1. Gyoni skriver:

  Reeeeekor, mums! Föråt mig på det i helgen, igen. Å katten blev så mätt att hon inte orkade fly när jag skulle klappa henne.

  • emma skriver:

   jag läste det du hade skrivit där i mitten som ”förlåt mej för det i helgen”. blev sjukt förvirrad och tänkte febrilt igenom allt som du hade gjort på senaste tiden som du skulle kunna tänkas be om förlåtelse för. ..hehe. bastard!

 2. emelie skriver:

  Det tyckte jag också att det såg ut som!

 3. Kati skriver:

  En smisse som sitter som en grillad kyckling på golvet? Vad har du träffat på för katter i dina dar?

 4. emma skriver:

  jomen sådär när som liksom ligger ner fast dom har dragit in alla benen under sej, men framtassarna ihop..

 5. Kati skriver:

  Som en kamel? Elle ja tycker jag

 6. emma skriver:

  ja typ! hehe, som en kamel ^^

 7. Kati skriver:

  ja kameler lägger ju in fram fötterna så dära :)

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress