Death by Biltema

Eftersom jag hostar som en råidiot åkte jag idag till min läkare i Förslöv.

Lite halvakut på arbetstid. Jag bestämde att det var okej..  Det är inte så långt till Förslöv, det ligger precis på andra sidan Hallandsåsen. Tar typ 30 min att köra.

Det var massor av lastbilar, stridsgolfen gled lätt förbi alla i räserfilen. Men på hemvägen hände nåt. Den lilla röda termometerlampan började blinka! Omg! Nåt jag faktiskt aldrig, i nån bil, har varit med om. Väl tajmat dock. Det finns inte många stoppställen längs en motorväg, men det var alldeles lagom tills jag passerade den där U-platsen där poliserna brukar stå och lasra. Svängde in, stannade och öppnade huven.

Allt såg okej ut bortsett från att det var lite varmt. Den hade vatten att dricka så törst var uppenbarligen inte felet. Jag utgick ifrån att den bara hade lite kass kondis och hade blivit lite för andfådd. Den fick stå med öppen mun ett tag och andas in den goda luften. Jag lyssnade på radio och smsade. Tyckte att det var rätt konstigt att den kunde bli övervarm sådär. Det var liksom kallt ute och såå mycke för fort körde jag inte.

Nu nyss, när jag precis hade kommit hem, ringde pappa, med mamma i bakrunden som vanligt:
P: – Jodu, jag tänkte på det där med att golfen kokade.
E: – Aa, fast den kokade inte.. Den blev bara lite andfådd.
P: – Okej, men i vilket fall som helst så kom jag på att jag ju har satt dit ett kylskydd.
E: – ..Vadförnåt?
P: – Jag gjorde det när det va så kallt ute nu i vintras. Så om du öppnar huven och kollar ner så sitter där en svart grej i fronten.
E: – ..Okej.. A jag får väl kolla sen då.
M: – DET ÄR ETT SÅNTDÄR LIGGUNDERLAG FRÅN BILTEMA!
*mamma ropar i bakgrunden*
E: – W00t??
P: – Ett sånt man lägger under knäna du vet?

Så där hade vi förklaringen. Pappa har alltså proppat ner en stor jävla chunk skumgummi framför luftinsuget. I all välmening. För att den skulle andas snällare luft när det var typ -20 grader ute. Hehe. Inte så konstigt att den kände sej lite ansträngd i lungorna idag då kanske.
Konstigare är dock att jag lyckades missa att det fanns ett helt liggunderlag nertryckt i motorrummet när jag stod där och felsökte.

Nu har jag precis ätit en pizza och mår jätteilla. Varför lär jag mej aldrig? Jag vet ju att det är såhär! Alltid. Jag har till och med publicerat en komihåglapp här för att jag verkligen VET hur det alltid går.

7 kommentarer

 1. ann skriver:

  det är ju inte så märkligt att du inte hittade det….så utsökt tillklippt för bästa perfekta passformen och matchande färg dessutom^^

 2. emma skriver:

  kan tänka mej det ja.
  pappa får ta boet den imoan. jag har inte ens vatt ute å kollat..

 3. LackeW skriver:

  Bja på att felsöka, mekanikern!

 4. F skriver:

  Tacka vet jag norrlandsversionen; en bit kartong fastsurrad på utsidan – U can’t miss it :D

 5. emma skriver:

  Larsile: Jag visste ju iaf att jag skulle kolla om den hade vatten!

  Fred: Asså, dethär med att ”skydda” mot den kalla luften har jag helt missat! Antar att det kanske kan bero på att jag bor där jag bor.. Men ändå! Jag hade aldrig ens tänkt tanken.

 6. F skriver:

  …och iofs kan den fuktigt kalla halländska luften vintertid säkert vara väl så ”förödande” för den stackars bilen

 7. emma skriver:

  säkert! det är en fuckin disgrace att jag inte har vetat sånthär.
  synd om mina bilar.. :’/

Posta en kommentar

Copyright © emma
upptagningar

Byggt på Notes Blog Core
Powered by WordPress